Pomoc oko efekta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko efekta
E ovako kupio sam skoro gitaru i amp koji su navodno dobri ali razocarao sam se kada sam video da nemogu nisata heavy da svriam (distortion,metalstack...) iako ih imam na ampu kad ih aktiviram jednostavno se cuje ko clean sa malo basa lol -.-.Prvo sto mi je palo na pamet je da zamenim zice imam neke nenormalno tanke a ako ni od toga nema nista kupicu m2 metal zone pedalu neznam sta vise ... Pomagajte,dajte neki savet 

Re: Pomoc oko efekta
Koje pojacalo, koja gitara, vise informacija...
namesti bas na 1 sat srednje na 11 sati i visoke na 1 sat, okreni prekidac, za simulaciju pojalaca na dual rectifier ili na metal, i na gitari prebaci na bridge magnet, i eto veselja 

sad cu da probam pa cu da javim xD
edit: eh i dalje je slican ton malo je bolje ali nije to to ja mislim i dajlje da je do zica ove su strasno tanke ima neka preporuka za zice neke deblje?
edit: eh i dalje je slican ton malo je bolje ali nije to to ja mislim i dajlje da je do zica ove su strasno tanke ima neka preporuka za zice neke deblje?
- mislim_stvarno
Pojacaj GAIN 

e najcrnje je to sto je gain na maximumu lol 

- mislim_stvarno
A, jbg.
Ne verujem da je do zica, bilo koje zice ce davati distorziju, ako su deblje od 8mica, bice chak i pristojna. Najbolje su ti 9ke ili 10ke, mada nista te ne sprecava da kupis i deblje i tanje, ali tanje nisu za heavy przhenje.
Aj, nemoj da se ljutis zbog ovoga, ali proveri da li su ti potenciometri na gitari pojacani (desilo se to na ovom forumu ).
Ako jesu, proveri da li jack ima dobar kontakt na gitari, da li na svim pozicijama magneta ima istu kolicinu distorzije, da li je volume pojacala dovoljno pojacan, da li je iskljucen powersqueeze, da li je na lead kanalu.
Da li ti je to od dana kad si kupio ili ti je skoro pocelo da se desava?
Inace, ta kombinacija je po mom misljenju jako dobra. Najbolja pocetnicka kombinacija gitare i pojacala.

Ne verujem da je do zica, bilo koje zice ce davati distorziju, ako su deblje od 8mica, bice chak i pristojna. Najbolje su ti 9ke ili 10ke, mada nista te ne sprecava da kupis i deblje i tanje, ali tanje nisu za heavy przhenje.
Aj, nemoj da se ljutis zbog ovoga, ali proveri da li su ti potenciometri na gitari pojacani (desilo se to na ovom forumu ).
Ako jesu, proveri da li jack ima dobar kontakt na gitari, da li na svim pozicijama magneta ima istu kolicinu distorzije, da li je volume pojacala dovoljno pojacan, da li je iskljucen powersqueeze, da li je na lead kanalu.
Inace, ta kombinacija je po mom misljenju jako dobra. Najbolja pocetnicka kombinacija gitare i pojacala.
prebaci kanal
na leadu mi je naravno...majtimika wrote:prebaci kanal
i ja sam mislio da je jako dobra ali jednostavno od kada sam je kupio je tako.Pre ove sam imao akustaru i ona ima skoro slican zvuk kao ova na distroziji lolmislim_stvarno wrote:A, jbg.![]()

- mislim_stvarno
Da, to ti je najbolje, da tamo vide sta je.
Vidi ako mozes pre toga da probas ili svoju gitaru na nekom drugom pojacalu ili neku drugu gitaru na svom pojacalu (Ako znas nekoga ko svira gitaru) ili neki drugi kabal, i igraj se sa dugmicima, mozda se nesto desi.
Vidi ako mozes pre toga da probas ili svoju gitaru na nekom drugom pojacalu ili neku drugu gitaru na svom pojacalu (Ako znas nekoga ko svira gitaru) ili neki drugi kabal, i igraj se sa dugmicima, mozda se nesto desi.
to cu i da uradim hvala puno na savetu.