DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

alzo

Re: DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Post by alzo » 06 Feb 2009, 19:32

Opasno zvuci............
Na Hameru imam Dimarzio Paf clasic na bridgeu i Virtual paf na necku.....
u srednjoj poziciji jedan magnet davi drugi, ako zavrnem jedan skroz i drugi se utisa......
vredi li prevezati potove nezavisno......... :?:

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Feb 2009, 20:41

E, Savo :) me like! :)
Krivo mi je sto ces se odluciti za neku drugu kombinaciju jer sam mislio da te nekako ubedim da ih probam na mojoj opremi ali od nedelje nisam u Bg-u na duze vreme :(
Ovo mi se cini kao neka medju-varijanta izmedju humbakera i p90? :) Moze da na kraju ispadne kao jako interesantno resenje za pop/rock?

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Feb 2009, 20:51

Jel to samo ja imam problem sa slanjem privatnih poruka ili sta???

Izvinjavam se na ovome ali ne mogu drugacije:

@sava
Da li bi mogao da mi usnimis jedan sempli tih magneta? Treba mi suv zvuk gitare, znaci direktno u kartu.

Ako si raspolozen evo sta mi konkretno treba: Jedan ostar rif (moze i dropD stim ono sto si postavio je jako fino (mislim na deo B kad ima malo vise drive-a) na bridge magnetu i neki fini blues solo na neck magnetu. Imaj na umu da ce oba ici kroz overdrive kanal.
Takodje obavezno u nekompresovanom formatu (mozes da rarujes naknadno).
I da, posto direktno snimas gitaru idi obavezno kroz neku pedalu da sredis impedansu jer EMU nema HiZ ulaz (iako svuda pise da ima... sto je jos gore nema ni moj MOTU :(). Ne znam da li ovo znas, al' ne skodi da spomenem :)

Eto, hvala unapred cak i ako te bude mrzelo :)

Veliki poz!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Feb 2009, 22:01

MUzzY wrote:E, Savo :) me like! :)
Čini mi se da je kod hambakera uvek tako - jednima se taj-i-taj model (malo ili mnogo) ne dopada, a drugi bi ga nosili kući, ženili i sa njim pravili mnogo malih hambakerčića.

Mnogo je više opšteg konsenzusa (i univerzalnog dopadanja) kad su u pitanju singlecoil magneti.

Sava

Post by Sava » 07 Feb 2009, 11:06

alzo wrote: Na Hameru imam Dimarzio Paf clasic na bridgeu i Virtual paf na necku.....
u srednjoj poziciji jedan magnet davi drugi, ako zavrnem jedan skroz i drugi se utisa......
vredi li prevezati potove nezavisno......... :?:
Kod tebe je verovatno ova moderna šema koja je sada kod mene. Šta bi dobio prevezivanjem na stil 50-tih ili neku drugu šemu zaista ne znam, ako si iole vešt sa lemilicom to nije preveliki posao.
MUzzY wrote: Da li bi mogao da mi usnimis jedan sempli tih magneta? Treba mi suv zvuk gitare, znaci direktno u kartu.
...
Eto, hvala unapred cak i ako te bude mrzelo :)

Nažalost neću moći da ti udovoljim jer sam sinoć vratio originalne magnete na gitaru. Ako te zanima kako bi to zvučalo sa nekom distorzijom poslušaj radove samog Erica Johnsona, to je otprilike to. Jedino mogu da ti ponudim parče snimljeno na tranzistorcu takođe putem mikrofona, a i morao sam da ga prebacim u mp3 jer je kao nekompresovan to prilčno veliki fajl:
http://www.box.net/shared/x0ugqs968o

Moram priznati da odavno nisam bio toliko neodlučan i sa toliko nedoumica kao sa ovim magnetima. U osnovi fali mi malo topline, ovakvi magneti se i teže sviraju od onih toplih to je jasno. Na bridge magnet u osnovi nemam primedbu, moju neodlučnost stvara neck magnet. Sa druge strane mnogo je lakše čiste magnete isprljati i "utopliti", obratno je gotovo nemoguće. Kada bih mogao da iskombinujem najbolje od fabričkih magneta i ovih EJ to bi bila prava stvar.

Sada mi treba pomoć. Nudi mi se nekoliko verzija magneta za zamenu između ostalog i Gibson magneti sa LP Classica, a koliko znam to su keramički 496R i 500T. Što se tiče njihovog zvuka na velikom gainu to znam kako zvuči, ali ne sećam se da sam ih ikada čuo clean. Zanima me kratak opis tih magneta ako neko ima iskustva sa njima, posebno da li je clean uopšte upotrebljiv.

dweezil

Post by dweezil » 07 Feb 2009, 12:35

cool e btw Savo ako ti nije tesko jel mozes da kazes iz linka ispod koji wiring si primenio.

http://www.dominocs.com/AshBassGuitar/W ... ibson.html

Jel master vol master tone, mislim da je pri sredini strane.

Sava

Post by Sava » 07 Feb 2009, 16:34

Sada je onaj moderni sa slike 1, a u originalu je bio onaj sa slike 5.

ZOZON

Post by ZOZON » 28 Feb 2009, 21:43

pa ljudi ja imam epifon sg sa jednim originalnim do vrata i zadnjim dankanom, imao sam ranije kada sam se aktivno bavio muzikom dosta skupih gitara sa vrhunskim magnetima.
mislim da sada chovek sa svim ovim procesorima mozze da stavi vrat na obichnu dasku i za zzive svirke ce biti super. drugo je za studio ili kada treba extra klin zvuk. u svakom sluchaju znam jednog imbecila koji je na skvajera kopiju strata napred i nazad nabudzzio dva hambakera a u sredinu singl, ugradio je 300 eura na gitaru koja je pre toga vredela mozzda 250, i znash kada cce izvucci pare. josh je stavio i original potenciometre i prekidach od strata. Sve je stvar toga za shta ti treba gitara. Najbolje je fabrichki videti dali ona ima ili nema zvuk. Jednom ti dosadi i ocesh da je prodash, a ulozzio si duplo na nju i nikada neccesh te pare izvucci.

Sava

Post by Sava » 15 Mar 2009, 18:32

FINALE: danas sam zamenio Dimarzio EJ za Gibson magnete.

Da li mi je žao i da li se kajem? Žao mi jeste jer su magneti odlični, ali se ne kajem jer meni nisu odgovarali. Koliko da ponovim moj utisak o Dimarzio EJ se nije ni za dlaku promenio od prvog trenutka: odlični magneti izuzetno čistog tona, najčistiji humbucker koji sam ikada čuo, sjajna dinamika, odlično reagovanje na tranzijente kod istrzavanja žica. Ko traži ton kakav ima Eric Johnson sa Stratom dobiće to ovim magnetima. Odlično se slažu sa distorzijom pa može da se dobije i odličan Vai ton. Meni se upravo ta čistoća nije dopala jer Strata imam, od humbuckera tražim pre svega bluzersku toplinu, a ovi magneti su prilično hladni, posebno neck, bridge bi još i prošao moje kriterijume. Trebalo ih je probati na nekom velikom Marshallu jer verujem da bi tu pokazali sve svoje vrednosti pa iako imam mogućnost za tako nešto to nisam uradio jer ja jednostavno ne koristim takvu opremu pa mi nije bilo interesantno.

Post Reply