Elektricna gitara - Ashton Fidelity

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Duksey

Elektricna gitara - Ashton Fidelity

Post by Duksey » 25 Feb 2009, 00:27

Da li je neko svirao istu i kakva iskustva moze da podeli?
Ortak je zvao prodavnicu rekli su mu da je jos jedna ostala...

DrGreenthumb
MF veteran

Re: Elektricna gitara - Ashton Fidelity

Post by DrGreenthumb » 25 Feb 2009, 00:47

Nisam svirao ali videh sad cenu koja je u GB oko 170 funti, a kod nas 12000din, sto je prilicno povoljno. Magneti su Wilkinson sto je znacajno bolje od no-name varijeteta, fixed bridge (nema muke sa jeftinim tremolo/floyd rose kapricima), a i oblik je MM Axis look-a-like, sto je prilicno kewl. Treba neko iskusan da proveri kakav je taj konkretan komad, inace mi ne izgleda lose za te (125e) sitne pare.

Duksey

Post by Duksey » 28 Feb 2009, 10:37

Sad sam video, pojeftinila je i u gb na 140 funti. Otici cu da pogledam od ponedeljka kako zvuci, mada sam citao neki test australijskih novina i kazu za aston fideliti da je zavrsna obrada ekstra ali elektronika ih nije iznenadila. Sto vazi za vecinu takvih kopija, tako da i marka na magnetima gubi svaki smisao postojanja.

Duksey

Post by Duksey » 03 Mar 2009, 18:52

Probao sam je u prodavnici i odmah kupio.
ovako : za te pare (130e) zvuk 10 ( neverovatno kvalitetan za te pare ), elektronika 10, hardver ne mogu da komentarisem jer ne znam koliko ce civije izdrzati, prelepo izgleda tj dizajn 10. Vrat 9, malo su losije obradjeni pragovi na ivicama pa malo grebu ali nista strasno, nije lakiran vec je matiran tako da je malo brzzi vrat. Zavrsna obrada 9. Ali zvuk je presudio.
Sve u svemu za te pare mislim da ne moze bolje da se uzme jer sam probao i squier afinity, i cuveni jack and danny brothers koja ne moze da se poredi sa ovom po kvalitetu zvuka ( i ako ima srednji magnet ) i jos neke kopije fendera, i sve mi je bilo losije od toga.
Squier standard je kvalitetniji, to stoji, pogotovo zavrsna obrada. Ali nije tolika razlika u kvalitetu zvuka, u odnosu na squier afinity i j&d brothers.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Mar 2009, 19:24

Pa lepa je gitara:
Image

Cestitam! :)

EDIT:
Oh FUCK, ne mogu da verujem, sad sam malo procackao Ashton sajt, sta sve rade ljudi! :shock:
Image
...npr...

Duksey

Post by Duksey » 04 Mar 2009, 14:31

Ma da ljudi uveliko sljakaju, nego nisu mnogo rasprostranjeni po belom svetu uglavnom su u australiji. Ova gitara je jedini proizvod koji sam uspeo da izguglam pa domacim sajtovima. Inace ja sam kupio crno-beli model jer su samo takve uvezli ali sam video da ih prave jos u nekoliko boja ( a i navijam za partizan :lol: )

Duksey

Post by Duksey » 02 Apr 2009, 17:59

Inace, ako nekoga, uopste, interesuje - civije su ok, ako se ne svira drze stim nekoliko dana, ako se svira moraju se malo doterati svaki drugi dan ako imate stimer, ako nemate stimer ne primecuje se da je rastimovana, tek posle 4 - 5 dana se cuje da su rastimovane zice.

Post Reply