Evo dileme

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Evo dileme

Post by NikolaNis » 11 Jul 2007, 09:29

Eto ja i dalje u potrazi za svojom prvom električnom gitarom i pred dilemom sam...
Nema foruma na kom ne preporučuju Yamahu Pacificu 112 kao prvu gitaru, u Nišu je ima u Lyri, probao sam je i stvarno jako lepo leži u ruci.
E sad video sam da neko pominje i Les Paul kopije firme Apollo, mene konkretno zanima DLP-1200.
Da li uopšte vredi porediti ove dve gitare i šta bi vi uzeli i zašto. Inače cene su im približne.

P.S. Što se tiče pojačala verovatno ću uzeti Rolland Micro Cube, svi kažu da je pravo pojačalo za kućne uslove, a meni za to i treba.

Bluesman

Post by Bluesman » 11 Jul 2007, 11:35

Micro cube, njega je imao Rocket Roll, a sada je kod jednog drugog clana.

Pacifiku, poredio sam je sa slicnim apolom i bila je mnogo bolja. Probaj i apolo pa vidi kakav je.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Jul 2007, 12:20

Hvala na odgovoru Bluesman. :D

Jedno pitanje za Micro Cube, pošto sam Pacificu probao na Cube 60 i nije bilo odvrnuto jako Gain nije dolazio do izražaja, ali koliko sam ukapirao Micro Cube daje distorzirani zvuk gitare na bilo kojoj jačini ili grešim? Hvala i na toj informaciji unapred... :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 11 Jul 2007, 12:36

Ma otkud. :D Jedina razlika je veličina, težina i jačina. Možda ima koji efekat manje.

Ali ja ti ne preporučujem micro cube. Uzmi nešto od 20W, pa na dalje.

A dobra ti je i Aria XL DLX. 14500din. Ima još i crna i bela varijanta.

Image

Review

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Jul 2007, 13:01

Ma nešto sam negde citao da Micro Cube koliko god jako odvrneš daje jasno svaki efekat koji izabereš na njemu, dok ova veća i jača pojačala tek na nekoj pristojnoj jačini daju Gain a sve slabije nema neke distorzije u zvuku. Tako mi je bilo i kad sam probao Pacificu na Cube 60, nisam jako odvrnuo, svi efekti su se čuli ali Gain nije baš, kao da sam svirao akustičnu gitaru sa nekom efektom, nije bilo onog distorziranog zvuka.

Hvala za preporuku za Ariu, znas li kakve su njihove kopije Les Paul-a, video sam da imaju neke koje se kreću oko 200 evra...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 11 Jul 2007, 13:28

A jo, ti bi kopiju les paula. Ups. :D

Već sam pisao negde na ovom sajtu da je jedan moj drug qpio Career kopiju Les Paula. Nisam je probao, a platio je ravno 200eur.

A od Arie imaš za 245eur. Bolje qpi Career ili tako nešto ako bi Les Paul oblik.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Jul 2007, 13:41

Nigde na netu ne mogu da nađem stranicu Career gitara, imaš li ti ideju gde bih mogao da vidim nešto na tu temu?

I šta kaže tvoj drug, kakva je gitara i gde je kupio? :D

P.S. Ako ne uzimam Les Paul oblik 99% ću uzeti Yamahu Pacificu 112, probao sam je i dopala mi se, a i svi koje sam pitao i svuda gde sam čitao je preporučuju.

Izvinjavam se, nasao sam zvaničnu stranicu Career gitara, nema potrebe za tom informacijom, samo mi recite gde ih to ima u Srbiji?

Bluesman

Post by Bluesman » 11 Jul 2007, 14:51

Sad se setih. Kombinaciju micro cube + pac 112 ima millky odavde, ako se pojavi uskoro, prenece ti svoje iskustvo. Po onome sto je on rekao veoma je zadovoljan. Moj predlog je da se ne vezujes za neki oblik, nego za zvuk gitare.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 11 Jul 2007, 17:47

Career ima u Subotici sigurno, a Fox kaže da ima i u Novom Sadu, no nisam bio tamo.

Ako te interesuje (subotički :D ) Career, evo ti br. telefona i email:

024/525-537
music(at)suonline.net

A drug je zadovoljan. Ali svako je zadovoljan sa novom džitrom. :D
Ako se ne varam, ima ovu:
Image

mr.flash

Post by mr.flash » 12 Jul 2007, 11:19

Uzmi Micro Cube obavezno, za kucu je najbolje pojacalo. A sto se tice Apolla sto pre shvatis da su skoro sve gitare do 300e(a cesto i vise), vesla bolje ces proci, ako spojis da sve radi i jos da pristojno zvuci - budi zadovoljan. Taj sto ti kaze da uzmes Pacificu, dobro ti je rekao, jer za te pare skoro i da nema bolje. Ja bih opet postavio par pitanja:
1. koliko para imas za gitaru ?
2. sviracko iskustvo ?
3. koju vrstu muzike sviras ?

Bodomovac

Post by Bodomovac » 12 Jul 2007, 11:43

Razlog zašto ja ne bih uzeo micro cube je taj što ćeš brzo imati potrebu za jačim... ako budeš imao bend naravno. Jer sa tim pojačalom (micro cube) skoro možeš da zaboraviš na bend.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 12 Jul 2007, 12:17

Pa evo onda da dam malo informacija o sebi da bi mi lakše pomogli.

1. Za gitaru bih gledao da dam oko 250 evra.
2. Sviračkog iskustva imam sa akustičnom gitarom, ali sa električnom ne.
3. svirao bih rock, hard-rock, neki malo blaži oblik metala... Sve od Betlesa, preko Led Zeppelin, Deep Purple, Guns 'N' Roses, Pearl Jam, Metallica, Skid Row i tako dalje, ali eto otprilike to mi je sad palo na pamet.

Moje vreme za bend je prošlo, bilo je toga pre 12-15 godina s tim što sam tada koristio svoj glas kao instrument, a onda i počeo malo da se zabavljam gitarom.

Treba mi znači najbolja kombinacija gitare i pojačala isključivo za kućnu upotrebu i za sviranje za svoju dušu. I zanimam me da li ću morati da kupujem posebnu pedalu za distorziju ili to mogu i preko pojačala da dobijem?

Izvinite ako vama neko pitanje zvuči smešno, ali kao što sam rekao nemam iskustva sa električnim gitarama. :D

Bluesman

Post by Bluesman » 12 Jul 2007, 12:29

Uh za pedalu, to zavisi od tebe. Ne mroas odmah da je kupis. A ako budes zadovoljan onime sto pojacalo nudi ne moras uopste. Pedala ce svakako dati bolji zvuk i pruziti ti vise mogucnosti, ali na tebi je da vidis da li ti se to isplati ili ne. Samo za kucu je micro cube sasvim dovoljan.
Sa pacifikom bi mogao sve to da pokrijes, gitara je dobra podjednako i sa cistim zvukom i sa distorzijom.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 12 Jul 2007, 12:42

Hvala Bluzeru :D potvrdio si samo ono što sam već čuo i pročitao na više mesta.

Po svemu sudeći to mi je najbolje rešenje. Ja inače lično, što se tiče oblika, preferiram Les Paul ali mi se čini da u tom cenovnom rangu nijedna kopija ne može da priđe Yamahi ili možda neko ima neku ideju? :idea:

Post Reply