Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Dersu Uzala » 22 Nov 2012, 00:25

Lajv demo je bio gotivniji, ima potencijala ta pedala za extremno riljanje, stavise koristi je ovaj lik iz Slipknota, mada ja ne vidim ponetu kad vec koristi Rivera KR7 neko krljacko hi-gain pojacalo.

Enivej, sve je to demonstrirao Paul Rivera Jr. sin Paul Rivere Sr., pa ima toga po netu, ubi se on objasnjavajuci.

Evo kako to zvuci.

To je glava Made in USA od 999$, tako da po meni radi poso.

Ne verujem da se se vecini svideti, jer nista tu nije vintage, to zvuci onako kako bi Leo Fender danas pravio pojacala da je ziv, a onda to niko od vas vise ne bi kupio jer nije tr00.

Radi sve ko mleko, a jedan od glavnih razloga (pored toga sto momci znaju sta rade, ali opet, sve je to bazirano na Williamson/Mullard/Fender dizajnu ko i Boogie i sva druga pojacala ikad napravljena posle 1947.) je sto koriste Schumacher transformatore, kevu kevaniju svih 'audio' transformatora i sire.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 22 Nov 2012, 21:13

I meni se sviđa kako to zvuči i žao mi je što nemam priliku da probam uživo. Veujem ti na reč jer su stare Rivere radile odlično.

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Nov 2012, 16:45

Taj KR7 je zajebao i Bugije po broju push-pull potova i kombinacija :)

Po snimcima koje sam cuo, ozbiljan amp.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Nov 2012, 21:10

Da, ozbiljna je to firma. Da ne postoji Boggie, verovatno bih njih rabio. Slicna im je ideologija i zvuk (ideologija = turaj sto vise mogucnosti, zvuk = Fender III milenijum).

A i radio covek u Fenderu. Jedno, pa pitaj boga, 20-25 godina. Kao direktor razvoja i dizajner. Sa lemilicom u saci direktorovao. Ole school.

oboss

Post by oboss » 01 Dec 2012, 13:33

dodje pre neki dan kod mene u radionicu veoma interesantan instrument. Special Edition Custom Telecaster FMT HH, trebalo je da zamenim magnete i da umesto njegovih originalnih SD stavim dimarzio fred i mislim airzone ili evo 2 u bridge poziciju. to je manje bitan podatak ali posto sam relativno brzo sve to zavrsio i malo nasetovao gitaru prosvirah je par sati. elem. ne pamtim kada mi je neki instrument tako legao i ergonomijom i tonom i nekim smekom koji odaje dok je sviras.
to je realno gibson strpan u fenderovu kozu. mahagoni telo i vrat , lepljeni vrat, binding, hh magneti rosewood, maple top. lagana , tanka i veoma rezonantna gitara. akcija niska , vrat udobni c profil, pragovi naj dzambo od svih dzambova . to je jedina zamerka jer onolio siroke pragove u zivotu ne videh pragovi su dosta istroseni bili ali su nivelisani i poravnati tako da nije tu problem ali su kao trake preko vrata razvuceni.
zvuk pitak i kremast i pored ava dva skikavca koje sam stavio u nju. iskreno da je moja meni nekako na pafove mirise i verovatno bi njih ubacio.
sve u svemu za relativno male pare mnogo vise muzike nego sto kosta gitara. mislim da je nova malo manje od 500 jura. kao sto rekoh retko da me neka gitara ovako izula na prvu loptu.
evo par slicica sto orginalnih sto kod mene
Image

Image

Image

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 01 Dec 2012, 18:03

Ja sam pre dve godine ozbiljno razmisljao da kupim ovu gitaru u Mitrosu i kostala je i tada oko 500 eur, i stvarno je neverovatna, mislim da je radjena u J.Koreji.
Mahagoni + maple top, Pearly Gates magneti + splitovanje = izuvanje!

Ja jos uvek placem sto je nisam kupio... j**i ga.... :cry:

istiqrac

Post by istiqrac » 01 Dec 2012, 18:37

Pojavi se povremeno na oglasima za 300-400 evra ta gitara. Probao sam je jednom u mitrosu i taj zvuk sa nek magneta nikad necu zaboraviti. Bice moja kad tad... :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 01 Dec 2012, 20:54

Odlična, odlična gitara.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2012, 12:17

Probao sam AudioThinker klon ovog efekta

i moram priznati da veoma ubedljivo daje taj neki Tube Driver ton GIlmora i EJ-a. Odlichna pedala. U moru crunchbox, ocd, riot, i drugih klonova, probajte ako vam treba dobar dist/od, i ovo. Na svim nivoima gain-a zvuchi podjednako ubedljlivo, vrlo dobar efekat.

bancika

Post by bancika » 07 Dec 2012, 17:09

oboss wrote:zvuk pitak i kremast i pored ava dva skikavca koje sam stavio u nju. iskreno da je moja meni nekako na pafove mirise i verovatno bi njih ubacio.
sto be tako, Fred je PAF na steroidima, malo vise snage i fokusa, ali nije nebo i zemlja. I Air Zone i Evo2 su oba masniji of PAF.

Inace, lepa gitara, podseca me na moju :)

Image

oboss

Post by oboss » 07 Dec 2012, 20:15

bancika wrote:sto be tako, Fred je PAF na steroidima, malo vise snage i fokusa, ali nije nebo i zemlja. I Air Zone i Evo2 su oba masniji of PAF.
ma ja u najboljoj nameri . rekoh ti da je pitak i lep ton i sa ovim magnetima na steroidima :) pafove navedoh kao verziju vintage low output magneta koji bi uvezali ovu interesantnu kombinaciju mahagonija i tele designe.
a stvarno kada sam na prvu loptu proskrolovao stranicu mislio sam da je onaj telac kojeg sam ja postavio. dopada mi se tvoja gitara .

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2013, 19:24

TeleFunkCaster2 :mrgreen:
Image
:ziveli:
Jako dobro izradjen instrument po svim aspektima, vrat debeo do granice prihvatljivosti, ali potpuno kul. Zvuk/sustejn/.....sve ide do 11! :D Svaka cast. :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 28 Jan 2013, 03:26

gde? kod koga? koliko para? zelim!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Jan 2013, 07:38

Родитељи да дођу да објасне твоје неоправдане изостанке са форума :)

karton

Post by karton » 28 Jan 2013, 11:37

Kristijan wrote:Родитељи да дођу да објасне твоје неоправдане изостанке са форума :)
hahahahahah

Post Reply