Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magne

Post by nebojsak » 09 Dec 2011, 09:28

Uspeh se ne oprašta(TM) :kokice:
Saticoy wrote: Ukoliko nije u pitanju full lampa, dobar zvučnik... džaba ti boutique magneti.
Ovo poluucrnjeno i kurzivisano zameni u "dobro pojačalo".

Saticoy

Post by Saticoy » 09 Dec 2011, 09:58

nebojsak wrote:Uspeh se ne oprašta(TM) :kokice:
Saticoy wrote: Ukoliko nije u pitanju full lampa, dobar zvučnik... džaba ti boutique magneti.
Ovo poluucrnjeno i kurzivisano zameni u "dobro pojačalo".
Full lampa, dobar zvučnik... to uglavnom znači da je u pitanju dobro pojačalo

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Dec 2011, 10:02

Čak ni to ne mora da znači. Enivej, moja ispravka se odnosila na ono što si napisao, a to je da je full lanpa jedan od uslova za boutique magnet, tj da isti dođe do izražaja. A nije, tj nije obavezan uslov.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 09 Dec 2011, 10:41

Lm, cuo sam se sa Goranom, jako fin lik, voli to sto radi, raspolozen za sve kombinacije, namotace mi dva '63. (rece da je to 99% replika pikapa iz onog Tockovog strata)i jedan Custom bridge po mojim zeljama po regularnoj ceni (170e su komplet) a buduci da se obradovao kad je cuo da cu sam da ih ubudzim, predlozio mi je da uzmem i neke druge njegove pa da probam neko vreme ako me ne mrzi :) To je jedna od najkul stvari kod Custom-a kod kojih si relativno prisan sa proizvodjacem, uvek mozes da zamenis, izmenis, probas nesto drugo... Javljam se kad ih preuzmem negde sledece nedelje :metal:

Haralampije

Post by Haralampije » 09 Dec 2011, 10:57

Saticoy wrote: Da, kapiram da je sve to urnebesno smešno. Sigurno je smešna činjenica da je od ručnog motanja magneta napravljena čitava industrija i da hiljade ljudi u svetu žive od toga. Smešno je i to što Seymour Duncan mora da se slika sa Abigail Ybarra u svojoj radionici gde ona zatim hvali njegovu motačku veštinu, vidi: http://www.seymourduncan.com/abigail/. Šta mislite, koliko je Seymour morao da plati bakici za taj snimak? ZAŠTO je uopšte morao to da radi?

A da, kapiram da je strašno smešno i momcima iz Fender Custom Shopa dok ušrafljuju Abby magnete u Masterbuilt gitare, znajući da im to diže cenu. Seymour se sigurno smejao kada je shvatio da mu ručni motači magneta uzimaju tržište pa je morao da izbacuje posebne serije magneta poput Antiquity i Zephyr, samo da bi im parirao i kako-tako sačuvao imidž ekskluzivnosti a ne konfencije. Sigurno se smeju i motači poput Rona Ellisa koji imaju plaćene narudžbine za godinu dana unapred, valjda mu drhte ruke od pomisli na to pa mu magneti još transparentnije zvuče. Kikotanje sigurno pomaže, dobija se jasnija definicija u nižim registrima...
Cica Simor nije brinuo ni kad je radio u fendjeru(u prevodu dugo radio s baka Ebigejl,mozda bili i u semi ko zna :D ,zato se i sliko s njom),ni kad je zapocinjao biznis,ne mora ni sad.I on je bio bjutik,pa se razvio u ovo sto je danas.Moze da mu uzme trziste samo veci od njega.A i pravi bjutik pedale. :XD:
PS-I na svako Simorovom stoji Hand built in Santa Barbara.... :kokice:

fattwang

Post by fattwang » 09 Dec 2011, 12:42

Saticoy wrote:Šta mislite, koliko je Seymour morao da plati bakici za taj snimak?
Ti šmekeri su prijatelji i znaju se sto godina. Kakvo crno plaćanje? Kao kada bi Džaja tražio pare od npr. Karasija da se slika sa njim, ili Piksi od Deje.

Da se razumemo, imam Goranov magnet i prezadovoljan sam njime. Voleo bih da imam i babin, (možda ga čak ne bih ni stavio u gitaru) ali nisam uopšte nesrećan zbog toga. Niti imam uslova da to iskoristim niti znam da tako dobro sviram. Jednom sam slušao Macana kako svira neku lopatu koju je želeo da proda i ostao sam fasciniran. Sve zavisi od majstora.

dweezil

Post by dweezil » 09 Dec 2011, 19:43

@Saticoy ne kaze se Masterbuild gitara nego Masterbullet, i ne kaze se Abby nego Abygail

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Dec 2011, 21:30

Haralampije wrote:
Saticoy wrote: Da, kapiram da je sve to urnebesno smešno. Sigurno je smešna činjenica da je od ručnog motanja magneta napravljena čitava industrija i da hiljade ljudi u svetu žive od toga. Smešno je i to što Seymour Duncan mora da se slika sa Abigail Ybarra u svojoj radionici gde ona zatim hvali njegovu motačku veštinu, vidi: http://www.seymourduncan.com/abigail/. Šta mislite, koliko je Seymour morao da plati bakici za taj snimak? ZAŠTO je uopšte morao to da radi?

A da, kapiram da je strašno smešno i momcima iz Fender Custom Shopa dok ušrafljuju Abby magnete u Masterbuilt gitare, znajući da im to diže cenu. Seymour se sigurno smejao kada je shvatio da mu ručni motači magneta uzimaju tržište pa je morao da izbacuje posebne serije magneta poput Antiquity i Zephyr, samo da bi im parirao i kako-tako sačuvao imidž ekskluzivnosti a ne konfencije. Sigurno se smeju i motači poput Rona Ellisa koji imaju plaćene narudžbine za godinu dana unapred, valjda mu drhte ruke od pomisli na to pa mu magneti još transparentnije zvuče. Kikotanje sigurno pomaže, dobija se jasnija definicija u nižim registrima...
Cica Simor nije brinuo ni kad je radio u fendjeru(u prevodu dugo radio s baka Ebigejl,mozda bili i u semi ko zna :D ,zato se i sliko s njom),ni kad je zapocinjao biznis,ne mora ni sad.I on je bio bjutik,pa se razvio u ovo sto je danas.Moze da mu uzme trziste samo veci od njega.A i pravi bjutik pedale. :XD:
PS-I na svako Simorovom stoji Hand built in Santa Barbara.... :kokice:
Imaj, ovaj , imaj u vidu sinko da je cica radio u Femderu ali u Angliji, ne u Amerigi. A staramajka je uvek radila ovli, tako da nisu radili zajedno. Znaju se, ali svi se oni znaju ako nesto vrede.

Haralampije

Post by Haralampije » 09 Dec 2011, 22:09

pretecom fejsbuka se dopisivase back in a days.
Aj reci da nema hemije ovde
Image
Image
Image
prosto pucaju od erockog naboja i u ovim godinama. :D

dweezil

Post by dweezil » 09 Dec 2011, 22:22

.
Last edited by dweezil on 09 Dec 2011, 22:37, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 09 Dec 2011, 22:22

jedan od razloga sto vise volim dimarzio je sto Larry izgleda kao gospodin covek. Ovaj mi dodje malo kao hippy redneck :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Dec 2011, 22:37

Haralampije wrote:...pretecom fejsbuka...
Image

Sto se bakice tice, ne bi me cudilo da se ona spandjala sa Leom glavom i bradom. They go a long way. Ima negde i njiove slike, kad je bila mlada (Fender nikad i nije bio mlad tako da...).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Dec 2011, 22:38

dweezil wrote:.
Sto si se predomislio? :mrgreen:

umart

Post by umart » 09 Dec 2011, 22:42

bancika wrote:jedan od razloga sto vise volim dimarzio je sto Larry izgleda kao gospodin covek. Ovaj mi dodje malo kao hippy redneck :)
vidis,mozda je bas to razlog sto vise simpatisem SD od tih upeglanih pecipevaca. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Dec 2011, 22:43

bancika wrote:jedan od razloga sto vise volim dimarzio je sto Larry izgleda kao gospodin covek. Ovaj mi dodje malo kao hippy redneck :)
:?:

SD je pre svega umetnik. On se dan danas tripuje da je neki djitrista, a i drugi. Taj nema sa kim nije svirao. Ovaj pikap biznis, to mu dodje sa strane.

A Larry, pa sta ja znam, cool je lik, da je gospodin covek ne znam bas.

Image

Ovo je recimo gospodin covek, cenim.

Image

Post Reply