[Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: [Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish
Ma da, dacu da se uradi alu ram na foru pedaltrain juniora, ovaj moj kofer i ceo dosadashnji aranzhman su kul, ali ne kad nemash kola. Mislio sam da cu nekako moci da izadjem na kraj sa njim ali nema shanse, pretezhak je, waaaay to heavy. Razmishljam josh shta da metem u taj manji setup, ovo sa snimka je kao to, al opet tu ima 8 pedala plus looper i tuner, znachi 10 maltene.
Izbaci koju pedalu i sibni u kofer za alate kao svi normalni gitaristi.
Ovaj moj posao sa pedaltrejn dvojkom je pakao. Smesno koliko tesko i koliko mesta zauzima.
Ovaj moj posao sa pedaltrejn dvojkom je pakao. Smesno koliko tesko i koliko mesta zauzima.
ili jednostavno kupi renault 4... ima ga za par sotrina evra a mozes u njega da natovaris boga oca, delovi su dzabe, rega isto tako, a jos te i bas briga ako ti ga neka plavusa odere na parkingu... samo postavis blindirano staklo i katance na sva vrata, da ti neko ne pocisti opremu iz njega... 

Haha Luci to je to rezonovanje
Ma neshto moram da smislim, mislim da bi velichina kao za pedaltrain junior bila okej, napajanje da ide sa donje strane, a ceo boardic da se nosi u nekom rancu na foru onih kineskih studentskih putnih torbi
s tim shto bih produzhio ove ruchke pa bih ga nosio na oba ramena kao bilo koji ranac. tako neshto.

Pa kako ga nosash tamo-amo toryma? Gledam onaj Guv'nor okachi pedaltrain na rame i pichi. Mozhda ipak ne obracam dovoljno pazhnje na guvnorovu butkicu...slabiji sam dechkoFunkomat wrote:Izbaci koju pedalu i sibni u kofer za alate kao svi normalni gitaristi.

Ma neshto moram da smislim, mislim da bi velichina kao za pedaltrain junior bila okej, napajanje da ide sa donje strane, a ceo boardic da se nosi u nekom rancu na foru onih kineskih studentskih putnih torbi

- mislim_stvarno
prvo, da cestitam na prinovi 
a moram i da dam predlog za refinis, (iako sam zakasnio, i sigurno ti nece biti primamljiv
)

a moram i da dam predlog za refinis, (iako sam zakasnio, i sigurno ti nece biti primamljiv

Spoiler:
tempting, tempting....but no
[youtube]XDcd3lzzC88&feature=player_detailpage#t=0s[/youtube]
ma meni ovaj fazon izgleda predobro, tj ova varijanta boja i pickguard, kao i glava gitare, ovo mi je bash uber funky i strava
nevermind the pedal.

[youtube]XDcd3lzzC88&feature=player_detailpage#t=0s[/youtube]
ma meni ovaj fazon izgleda predobro, tj ova varijanta boja i pickguard, kao i glava gitare, ovo mi je bash uber funky i strava
nevermind the pedal.
Tesko brate.Cortex wrote: Pa kako ga nosash tamo-amo toryma?
Definitivno treba sasiti softkejs.
Actually do mind the pedal. This thing kicks some major ass!!Cortex wrote: nevermind the pedal.
Stavi mint pickguard i promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!Cortex wrote:ja ne vidim trecu boju nigde, ali opet ja sam daltonista praktichno...ili ajde da kazhemo "debil za boje"
Naravno i zamena tremolo bloka !!!
Ako imas dobrog bravara dobijes od mene gvojze ( tj. celik made in Smederevo)...
Ako te mrzi da se bakces sa majstorima ( a pipkav je posao ) onda imas kod GFS za 21$ + 7$ postarina steel block za Fender vintage tremolo...
... nema carine, ja skoro dobio brass massive block, nisu naplatili, stoka...
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu...

Uff ... pod stavkom Br. 5. ... fali još samo da promeni "DRVO" i sve će da funkcioniše kako je Leo zamislio na svom FENDER brendu ... ?!?!?!?mateuspoz wrote: 1. Stavi mint pickguard i
2.promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!
3. Naravno i zamena tremolo bloka !!!
Ako imas dobrog bravara dobijes od mene gvojze ( tj. celik made in Smederevo)...
Ako te mrzi da se bakces sa majstorima ( a pipkav je posao ) onda imas kod GFS za 21$ + 7$ postarina steel block za Fender vintage tremolo...
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc
4. ...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu...

Znači, zamena ploče (pickguard) je od 10 do 20€ za neku pristojnu plastiku, magneta pa makar TexMex od 25€ po komadu, onda tremola pa koštao 20 i kusur dolara sa sve poštarinom (!), onda obavezno i "koska" na glavi koja takodje košta tu oko 10€ i da ne zaboravimo najbitniju stavku: "RAD MAJSTORA lutiera

Da rezimiramo, tj. izračunamo: Samo Squier CV 60 košta polovan oko 250€ + "modifikacija" koja iznosi grubo sračunato oko 120€ (bez ruku majstora i bez prevoza tj. poštarine ako se delovi naručuju tj. gitara šalje kod majstora brzom poštom).
370€ ... slobodno mogu reći 400€ za Squier?!?
MATO, veruješ li da ta razlika od 120 - 150€ u plusu zarad MODIFIKACIJE poboljšava sam kvalitet GITARE i približava je kvalitetu jednog punokrvnog Fender-a? Veruješ li da će neki BOLJI muzičar koji ima par kilometara staža radije kupiti tog modifikovanog skvajera za 400 evra i li nekog fendera meksikanca ili pak amerikanca za te pare?
Ja ne razumem svrhu modifikacije JEFTINE ŠKOLSKE gitare koja iznosi više od 100€. Za mene je to bacanje para. Osim ako ih modifikator nema (PARE) u nekoj neograničenoj količini i želi njima da se poigra kao sa papirićima.
Hvala na razumevanjU!
Jel' ti to jos uvek verujes da korisnici ovog foruma do sada nisu razumeli da ti ne razumes? 

a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenjeTrzalica wrote:Uff ... pod stavkom Br. 5. ... fali još samo da promeni "DRVO" i sve će da funkcioniše kako je Leo zamislio na svom FENDER brendu ... ?!?!?!?mateuspoz wrote: 1. Stavi mint pickguard i
2.promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!
3. Naravno i zamena tremolo bloka !!!
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc
4. ...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu...
![]()
![]()
![]()
Znači, zamena ploče (pickguard) je od 10 do 20€ za neku pristojnu plastiku, magneta pa makar TexMex od 25€ po komadu, onda tremola pa koštao 20 i kusur dolara sa sve poštarinom (!), onda obavezno i "koska" na glavi koja takodje košta tu oko 10€ i da ne zaboravimo najbitniju stavku: "RAD MAJSTORA lutiera... koji svoje ruke ceni kao da je izmislio muzički instrument gitaru. Da ne spominjem cenu prevoza kako bi se odvezli do istog majstora koji ipak nije uvek u našem gradu, već negde tamo daleko ... ili makar dnevnu kartu za gradski prevoz, ako je kojim slučajem u istom gradu.
Da rezimiramo, tj. izračunamo: Samo Squier CV 60 košta polovan oko 250€ + "modifikacija" koja iznosi grubo sračunato oko 120€ (bez ruku majstora i bez prevoza tj. poštarine ako se delovi naručuju tj. gitara šalje kod majstora brzom poštom).
370€ ... slobodno mogu reći 400€ za Squier?!?
MATO, veruješ li da ta razlika od 120 - 150€ u plusu zarad MODIFIKACIJE poboljšava sam kvalitet GITARE i približava je kvalitetu jednog punokrvnog Fender-a? Veruješ li da će neki BOLJI muzičar koji ima par kilometara staža radije kupiti tog modifikovanog skvajera za 400 evra i li nekog fendera meksikanca ili pak amerikanca za te pare?
Ja ne razumem svrhu modifikacije JEFTINE ŠKOLSKE gitare koja iznosi više od 100€. Za mene je to bacanje para. Osim ako ih modifikator nema (PARE) u nekoj neograničenoj količini i želi njima da se poigra kao sa papirićima.
Hvala na razumevanjU!
majtimika wrote:
a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenje

Vidim da ni tebi niko nije opsovao ni oca a ni majku, ne daj bože nešto tražio, upitao za mišljenje, ... i ... ipak si morao da prokomentarišeš moj post ničim izazvan i to - čistim OFF-Topic komentarom. Naravno, usledila ti je kratka čoporativna podrška u vidu kojekakvih pluseva podrške (majtimika wrote: a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenje

Sa druge strane, citirani tekst i moj komentar upućen autoru teksta znači da je isti (koji je btw. DIRektNO prozvan, citiran njegov stav, ... upitan za mišljenje) trebao adekvatno odgovoriti na datu konstataciju o prevelikim izdacima zbog modifikovanja jedne školske gitare.

Jer, da neko ima para za razbacivanje i iživljanje tj. modifikovanje kopija u STOTINAMA €, onda ne bi ni razmišljao o modifikovanju kopija, već modifikovanju samih ORIGINALA. Deduktivna logika!!! Šteta, tom logikom ČOPOR - NE vlada iako proziva drugoga da ne razume.
Brate* i Muzzy ti je pisao isto pa mu nisi odgovorio, nisi fer zaista
*Ne mislim da si mi stvarno brat naravno

*Ne mislim da si mi stvarno brat naravno