[Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

Kako Cortex treba da uredi svoju novu gitaru?

Sve ostaje kao shto je na slici
26
31%
Two tone burst ostaje, zameniti pickguard belim
5
6%
Two tone burst ostaje, zameniti pickguard belim pearloid pickguardom
2
2%
Poslati gitaru Dersu Uzala-i da je sa svojim pajtosima upicani
15
18%
Burst/tortoise - OFF, olympic white i beli pickguard - ON
7
8%
Burst/tortoise - OFF, sea foam green i beli pickguard - ON
4
5%
Cortexu i dalje ti ne oprashtamo negativan review novog Meshuggah albuma
4
5%
To je Squier, koga boli pishko kako ce da izgleda
11
13%
Skinuti poly, pa primeniti zhuto-crni swirl finish + crna maska
2
2%
Supermen nosi gace preko pantalona. Your argument is invalid.
7
8%

Total votes: 83

Cortex
The Necromancer

Re: [Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish

Post by Cortex » 24 Sep 2012, 00:06

Ma da, dacu da se uradi alu ram na foru pedaltrain juniora, ovaj moj kofer i ceo dosadashnji aranzhman su kul, ali ne kad nemash kola. Mislio sam da cu nekako moci da izadjem na kraj sa njim ali nema shanse, pretezhak je, waaaay to heavy. Razmishljam josh shta da metem u taj manji setup, ovo sa snimka je kao to, al opet tu ima 8 pedala plus looper i tuner, znachi 10 maltene.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Sep 2012, 00:10

Izbaci koju pedalu i sibni u kofer za alate kao svi normalni gitaristi.
Ovaj moj posao sa pedaltrejn dvojkom je pakao. Smesno koliko tesko i koliko mesta zauzima.

luci

Post by luci » 24 Sep 2012, 02:28

ili jednostavno kupi renault 4... ima ga za par sotrina evra a mozes u njega da natovaris boga oca, delovi su dzabe, rega isto tako, a jos te i bas briga ako ti ga neka plavusa odere na parkingu... samo postavis blindirano staklo i katance na sva vrata, da ti neko ne pocisti opremu iz njega... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Sep 2012, 07:31

Haha Luci to je to rezonovanje :lol:
Funkomat wrote:Izbaci koju pedalu i sibni u kofer za alate kao svi normalni gitaristi.
Ovaj moj posao sa pedaltrejn dvojkom je pakao. Smesno koliko tesko i koliko mesta zauzima.
Pa kako ga nosash tamo-amo toryma? Gledam onaj Guv'nor okachi pedaltrain na rame i pichi. Mozhda ipak ne obracam dovoljno pazhnje na guvnorovu butkicu...slabiji sam dechko :mrgreen:
Ma neshto moram da smislim, mislim da bi velichina kao za pedaltrain junior bila okej, napajanje da ide sa donje strane, a ceo boardic da se nosi u nekom rancu na foru onih kineskih studentskih putnih torbi Image s tim shto bih produzhio ove ruchke pa bih ga nosio na oba ramena kao bilo koji ranac. tako neshto.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Sep 2012, 11:05

prvo, da cestitam na prinovi :D

a moram i da dam predlog za refinis, (iako sam zakasnio, i sigurno ti nece biti primamljiv :mrgreen: )
Spoiler:
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Sep 2012, 11:15

tempting, tempting....but no :P :ziveli:

[youtube]XDcd3lzzC88&feature=player_detailpage#t=0s[/youtube]

ma meni ovaj fazon izgleda predobro, tj ova varijanta boja i pickguard, kao i glava gitare, ovo mi je bash uber funky i strava

nevermind the pedal.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Sep 2012, 12:25

Cortex wrote: Pa kako ga nosash tamo-amo toryma?
Tesko brate.
Definitivno treba sasiti softkejs.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Sep 2012, 12:28

Cortex wrote: nevermind the pedal.
Actually do mind the pedal. This thing kicks some major ass!!

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Sep 2012, 17:32

Cortex wrote:ja ne vidim trecu boju nigde, ali opet ja sam daltonista praktichno...ili ajde da kazhemo "debil za boje"
Stavi mint pickguard i promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!
Naravno i zamena tremolo bloka !!!
Ako imas dobrog bravara dobijes od mene gvojze ( tj. celik made in Smederevo)...
Ako te mrzi da se bakces sa majstorima ( a pipkav je posao ) onda imas kod GFS za 21$ + 7$ postarina steel block za Fender vintage tremolo...
... nema carine, ja skoro dobio brass massive block, nisu naplatili, stoka...
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu... :)

Trzalica

Post by Trzalica » 26 Sep 2012, 16:52

mateuspoz wrote: 1. Stavi mint pickguard i
2.promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!
3. Naravno i zamena tremolo bloka !!!
Ako imas dobrog bravara dobijes od mene gvojze ( tj. celik made in Smederevo)...
Ako te mrzi da se bakces sa majstorima ( a pipkav je posao ) onda imas kod GFS za 21$ + 7$ postarina steel block za Fender vintage tremolo...
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc
4. ...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu... :)
Uff ... pod stavkom Br. 5. ... fali još samo da promeni "DRVO" i sve će da funkcioniše kako je Leo zamislio na svom FENDER brendu ... ?!?!?!?
:shock: :O.o: :shock:
Znači, zamena ploče (pickguard) je od 10 do 20€ za neku pristojnu plastiku, magneta pa makar TexMex od 25€ po komadu, onda tremola pa koštao 20 i kusur dolara sa sve poštarinom (!), onda obavezno i "koska" na glavi koja takodje košta tu oko 10€ i da ne zaboravimo najbitniju stavku: "RAD MAJSTORA lutiera :bow: ... koji svoje ruke ceni kao da je izmislio muzički instrument gitaru. Da ne spominjem cenu prevoza kako bi se odvezli do istog majstora koji ipak nije uvek u našem gradu, već negde tamo daleko ... ili makar dnevnu kartu za gradski prevoz, ako je kojim slučajem u istom gradu.

Da rezimiramo, tj. izračunamo: Samo Squier CV 60 košta polovan oko 250€ + "modifikacija" koja iznosi grubo sračunato oko 120€ (bez ruku majstora i bez prevoza tj. poštarine ako se delovi naručuju tj. gitara šalje kod majstora brzom poštom).

370€ ... slobodno mogu reći 400€ za Squier?!?

MATO, veruješ li da ta razlika od 120 - 150€ u plusu zarad MODIFIKACIJE poboljšava sam kvalitet GITARE i približava je kvalitetu jednog punokrvnog Fender-a? Veruješ li da će neki BOLJI muzičar koji ima par kilometara staža radije kupiti tog modifikovanog skvajera za 400 evra i li nekog fendera meksikanca ili pak amerikanca za te pare?

Ja ne razumem svrhu modifikacije JEFTINE ŠKOLSKE gitare koja iznosi više od 100€. Za mene je to bacanje para. Osim ako ih modifikator nema (PARE) u nekoj neograničenoj količini i želi njima da se poigra kao sa papirićima.

Hvala na razumevanjU!

MUzzY

Post by MUzzY » 26 Sep 2012, 17:17

Jel' ti to jos uvek verujes da korisnici ovog foruma do sada nisu razumeli da ti ne razumes? :)

majtimika

Post by majtimika » 27 Sep 2012, 21:18

Trzalica wrote:
mateuspoz wrote: 1. Stavi mint pickguard i
2.promeni magnete, makar Tex mex...i to je to !!!
3. Naravno i zamena tremolo bloka !!!
... mislim da bi steel bolje otvarao rosevood neck i smooth alder body od brass block varijante koju bih pre ugradjivao na maple neck i ash body...etc
4. ...i zameni kosku, tj. plastiku, stavi kuvanu govedinu... :)
Uff ... pod stavkom Br. 5. ... fali još samo da promeni "DRVO" i sve će da funkcioniše kako je Leo zamislio na svom FENDER brendu ... ?!?!?!?
:shock: :O.o: :shock:
Znači, zamena ploče (pickguard) je od 10 do 20€ za neku pristojnu plastiku, magneta pa makar TexMex od 25€ po komadu, onda tremola pa koštao 20 i kusur dolara sa sve poštarinom (!), onda obavezno i "koska" na glavi koja takodje košta tu oko 10€ i da ne zaboravimo najbitniju stavku: "RAD MAJSTORA lutiera :bow: ... koji svoje ruke ceni kao da je izmislio muzički instrument gitaru. Da ne spominjem cenu prevoza kako bi se odvezli do istog majstora koji ipak nije uvek u našem gradu, već negde tamo daleko ... ili makar dnevnu kartu za gradski prevoz, ako je kojim slučajem u istom gradu.

Da rezimiramo, tj. izračunamo: Samo Squier CV 60 košta polovan oko 250€ + "modifikacija" koja iznosi grubo sračunato oko 120€ (bez ruku majstora i bez prevoza tj. poštarine ako se delovi naručuju tj. gitara šalje kod majstora brzom poštom).

370€ ... slobodno mogu reći 400€ za Squier?!?

MATO, veruješ li da ta razlika od 120 - 150€ u plusu zarad MODIFIKACIJE poboljšava sam kvalitet GITARE i približava je kvalitetu jednog punokrvnog Fender-a? Veruješ li da će neki BOLJI muzičar koji ima par kilometara staža radije kupiti tog modifikovanog skvajera za 400 evra i li nekog fendera meksikanca ili pak amerikanca za te pare?

Ja ne razumem svrhu modifikacije JEFTINE ŠKOLSKE gitare koja iznosi više od 100€. Za mene je to bacanje para. Osim ako ih modifikator nema (PARE) u nekoj neograničenoj količini i želi njima da se poigra kao sa papirićima.

Hvala na razumevanjU!
a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenje

nesharm

Post by nesharm » 28 Sep 2012, 00:21

majtimika wrote:
a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenje

:1:

Trzalica

Post by Trzalica » 02 Oct 2012, 14:55

majtimika wrote: a zasto si se ti nasao prozvan, jeli ti neko nesto trazio, opsovao majku,ili ne daj boze upitao za misljenje
Vidim da ni tebi niko nije opsovao ni oca a ni majku, ne daj bože nešto tražio, upitao za mišljenje, ... i ... ipak si morao da prokomentarišeš moj post ničim izazvan i to - čistim OFF-Topic komentarom. Naravno, usledila ti je kratka čoporativna podrška u vidu kojekakvih pluseva podrške ( :1: ) tvog kolege. U čemu je vaš problem? :?:

Sa druge strane, citirani tekst i moj komentar upućen autoru teksta znači da je isti (koji je btw. DIRektNO prozvan, citiran njegov stav, ... upitan za mišljenje) trebao adekvatno odgovoriti na datu konstataciju o prevelikim izdacima zbog modifikovanja jedne školske gitare. :!:
Jer, da neko ima para za razbacivanje i iživljanje tj. modifikovanje kopija u STOTINAMA €, onda ne bi ni razmišljao o modifikovanju kopija, već modifikovanju samih ORIGINALA. Deduktivna logika!!! Šteta, tom logikom ČOPOR - NE vlada iako proziva drugoga da ne razume.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Oct 2012, 16:23

Brate* i Muzzy ti je pisao isto pa mu nisi odgovorio, nisi fer zaista :?

*Ne mislim da si mi stvarno brat naravno

Post Reply