mateuspoz wrote:Хеатман,HeatMan wrote:http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_imag ... -large.jpg
upravo si uzeo polovnog.. malo je izudaran/izgreban otpozadi.. i burgijan za neku elektroniku koja je skinuta, ali radi odlichno i lezi mi u ruci.. moj drugi telecaster
Јурио сам Александра да ми прода тј. да извршимо неке замене уз моју доплату, мени се гитара јако допада, шупљикави јасен са Гибсон модел кобилицом и сапунима магнетима, два рога...јбг. објективно ту од телекастера имаш само фендерову скалу, шта више, мислим да је радијус 12"...али од ње и не треба очекивати да буде телекастер у извормом смислу...
Ја сам код Илије Павловића урадио по сопственој замисли Телекастер гитау од које нисам тражио да звучи као теле већ нешто према Гиб 335 али са дебљим месом, тј. махагони тело, предња плоча јавор, махагони врат, пау феро фингерборд, 12" радијус, скала 24,75", Гибсон мост, Готх алуминијум теилпис...Струја: Гибсон ББ Про магнети, ЦТС потови...2 F holes...боја, црвено вино, позади махагони...
Тај мој "Телекастер" доживео је врло позитивне критике од многих гитариста...да би је на крају од мене, буквално отео Сале, један изврстан џезер, Саша из ГДП бенда, који је свирао код мене у пивници Хомбре а ја му посудио гитару зато што је имао неки проблем са својим Епифоном...узе ми човек, само је рекао: Мато, ово је моја гитара...није ме жао када га видим како цакли док је гуди...а уме...сада хоће и мој амп ( Пеца Земун)...оставиће ме ојађеног...
Елем, замишљао сам твоју нову гитару као некакву компензацију или подсећање на оно што сам правио, уз све разлике...
Мени се свиђа форма те гитаре много више него оно што је избацио Фендер са Аткинс сигнатуре моделом. Да се разумемо, то није класични Теле то је потпуно другачија гитара, од ње не треба очекивати теле тванг и бријач са бриџа...
За мене максимална модификација на гитри од које очекујемо да буде Теле и по звуку јесте замена нек магнета неким Хамбакером до 7,5 кОма.
`Ајде, уживај са својом новом гитарицом....
nije nikako tele! od telca ima samo glavu, al chak ni ona nije klasichna tele glava jer je malo deblja i pod drugachijim nagibom koliko shvatam.. inache ton je "debeo i masan" a na overdriveu radi perverzno skroz.. moze da "vrishti" bolje od vecine humbuckera, ali poshto meni to retko treba - tone pot radi izuzetno.. jedino shto me mrachi je to shto je burgijano na tom mestu, ali razmishljam da uzmem i nabodem gretschov "mud-switch" ili neki switchable boost..
voleo bih da chujem to tvoje chudo!
poz