Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

Perce

Re: Oprema Koju Imate

Post by Perce » 14 Sep 2015, 16:16

Meanwhile, pre neki dan stigle ove dve zverkice :)
Image

clapton

Post by clapton » 15 Sep 2015, 02:20

i ja uzeh DL-8.

Image

nije sve tu, ali valjda ga sredim do kraja godine. :)

bancika

Post by bancika » 15 Sep 2015, 08:33

Daska za seckanje? Genijalno :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Sep 2015, 08:36

Sve vise vidjam (ili mi se bar tako cini) da ljudi koriste te zaobljene, polukruzne pedalboardove sa drskama napred, i sve o cemu mogu da razmisljam jeste - "u cemu to mozes da nosis a da nije torba?". Ja licno bih nosenje pedalboarda u torbi izbegao koliko god je moguce, pogotovo utovar/istovar iz automobila, nekako mi to izgleda kao siguran nacin da se unutra nesto kad-tad s*ebe.

Uglavnom, lepo izgleda za sobu, i te vece verzije sa dva nivoa, lepo, zaobljeno, ali mi se cini kao krajnje neprakticno da se recimo vuce po svirkama. :?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Sep 2015, 09:44

Те дршке су будалаштина, више су дизајнерски шиз него заиста употребљив елемент. И такав педалборд може да се стави у кофер али због тих дршки кофер треба да буде далеко већи. Једина добра фора коју сам видео код таквих педалборда је оно кад су избушени као швајцарски сир, па можеш педале да фиксираш оним пластичним тракама са копчом, али бих и за то пре узео мало дебљи перфорирани лим.

clapton

Post by clapton » 15 Sep 2015, 12:51

nije daska za secenje. :D

nije ni za svirke. za tu namjenu (ako ikad bude potrebe) cu da napravim dosta manji ili da uzmem Nano+ i sl. uglavnom neki manji dje staje 5, najvise 6 pedala.

Perce

Post by Perce » 15 Sep 2015, 15:36

Meni je sve pruzeno po podu jer koristim svega 2 eventualno 3 pedale pa onda i nije neki problem da stoje tu gde jesu. Medjutim, jednog dana, kada to situacija dozvoli, uzeo bi neki pedalboard/kofer sa napajanjem, tipa Boss bcb-60 i mirna Backa. Sve i da ga ne koristim za svirke, opet je jednostavnije zatvoriti kofer i pravac spajz. Varijante tipa omanjih Euro paleta oblozenih cicak trakom mi nikada nisu bile primamljive iz nekog razloga. Sve i da kofer/nekla vrsta flajt kejsa dolazi uz njih.
@Clapton
Nikakva opaska na tvoj racun Ako ti radi ulogu, mozes koristiti i dasku koju Rudolf koristi u 24Kitchen :)

bancika

Post by bancika » 15 Sep 2015, 15:39

nisam mislio da za*ebavam, stvarno sam mislio da je daska...nisam znao da postoje takvi boardovi :)

Perce

Post by Perce » 15 Sep 2015, 15:52

Sta da ti kazem, i meni je to rposlo kroz glavu :)

clapton

Post by clapton » 15 Sep 2015, 16:24

dobra je ideja. kuvano drvo, nema bolje. :D

@Perce, i meni stoje na podu sad. zato cu da sredim pedalboard i stavim sve na jedno mjesto. em uredno, em lakse za koriscenje.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Sep 2015, 16:58

kad vidim trista neurednih kablova po podu, najradije bih izbacio i gitare i pojacala i odustao od svega.
nista bez pedalborda. :)

Overdrive

Post by Overdrive » 15 Sep 2015, 21:34

Funkomat wrote:kad vidim trista neurednih kablova po podu, najradije bih izbacio i gitare i pojacala i odustao od svega.
nista bez pedalborda. :)
mora bre sve da bude ko u apateci..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Sep 2015, 23:40

Eh, puritanci...
Ja volim da je sve okej organizovano, ali se secam kad sam manje razmisljao o tome i svirali u potpunom neredu na raspad opremi, tu smo mnogo duze probe imali i vise se lozili...
Think about it! :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Sep 2015, 10:29

Pored jednostavne cinjenice da mi prija oku (da ne kazem ocd-u :D ) da vidim da je sve u boardu poredjano kako treba, uredno, pod konac (koliko je moguce, naravno), smatram da takav pristup jednostavno smanjuje prostor za greske, u smislu da nesto podje naopako - da cu slucajno nagaziti nesto sto ne treba, da su pedale zalepljene kako treba, da su kablovi savijeni pod normalnim uglovima, dzek za napajanje lepo pricvrsceno pri pedalama, da nista nema lufta vise nego sto mora itd...

Kroz praksu (svirke u poslednjih 17 godina) mi se pokazalo da se razmisljanje o ovim stvarima jednostavno isplati. Da li je u pitanju najbolji raspored pedala, kvalitet kablova, adekvatna zastita svih tih stvari, nebitno, jednostavno mislim da treba o svemu voditi racuna. Prosto je normalno da ako nesto tretiras na adekvatan nacin, veca je sansa (dakle ne mora da znaci) da ce te i ta oprema sluziti bez problema.

Post Reply