Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tommytigh77

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by tommytigh77 » 07 Apr 2015, 11:55

Ako ti pucaju nove žice na sredini vrata, nemoguće da nije neki problem s pragovima. Mogu da se sijaju koliko hoće, ali ako su se malo potrošili vremenom ili ako nije urađen crowning kako treba, mogu da imaju oštru ivicu sa strane praga koja je dovoljna da haba žicu prilikom bendinga.
Što se poređenja D'Addario i Elixir tiče, mislio sam na to da pucaju i jedne i druge, samo ove prve koštaju 5 puta manje. :D :ziveli:

bancika

Post by bancika » 07 Apr 2015, 12:05

Dobri su sigurno pragovi, toliko malo sviram da su mi pragovi kao novi na svim gitarama :) A retko mi pucaju nove zice, u ovom slucaju, na sve tri gitare su bile posle min mesec dana...tako da nije neka steta kod jeftinih zica, verovatno je vreme i da se zamene. Kod elixir jeste steta :) Samo sam to hteo da kazem, ne zalim se na pucanje. Nego ko kida zice povremeno, treba da uzme u obzir da ce mu trebati rezervna zica ako uzima elixir posto je skupo menjati ceo set.

Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Apr 2015, 13:01

Nebitno što su novi pragovi, ja sam se plašio da nisu dobro dresovani nakon levelinga, pa poluprofil pragova ostane da više liči na trapez nego na presek elipse, i eto belaja. Mada nije daleko od toga koliko mi se čini po priloženoj slici. No, posle toga pročitah par postova unazad pa videh da sviraš devetke, to objašnjava dosta stvari. :D

Rockatansky

Post by Rockatansky » 07 Apr 2015, 13:18

JA bendujem onako, bas, ne stedim... I ne pamtim kada mi je pukla zica poslednji put. Obicno vec budu toliko stare da mi nije zao da ih menjam, iako nije ni jedna pukla. :)

Imam utisak da su zice sada mnogo bolje nego nekada, pre recimo 10 ili 20 godina. Ili sam ja tada imao krsh gitaru sa losim pragovima, jbg bile devedeste...

majtimika

Post by majtimika » 09 Apr 2015, 16:16

moram da pohvali lika sa stringsandbeyond naime danas u trenutcima dosade reko aj bas da vidim koliko izadju zice i uzmem set eliksira koji tamo kosta oko 8.5$ i krenem na checkout i vidim free shiping tj u fakturi mikad sam iabrao srbiju i metod dostave 5-10 dana stavi 0$ i kontàm opa to je sjajno i platim. nakon dva sata mi stize mail da potvrdim adresu i da je paket spakovan te da je doslo do greske na softveru te nije uracunao postarinu te zbog toga mi salju drugu fakturu da platim i postarinu ali da mi izadju u susret daju i popust od 15% . posto je sa tim cena seta 16$ ja im kazem da kako ja na to moram da platim i carinu jednostavno mi se ne isplati te kako nije moja greska ,ih zamolim da mi refundiraju novce. nakon toga mi stize mail da cene kako stare tako i nove musterije te mi skidaju u potpunosti cenu shippinga i salju mi zice. ostao zatecen e to je customer service

veliki plus za uslugu i sigurno u buduce uzimam od njih

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Apr 2015, 16:27

do jaja

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Apr 2015, 21:25

Vrhunski likovi. Prati sajt sa vremena na vreme, a mislim da kace i obavestenje na FB, jer par puta godisnje imaju akciju free worldwide shipping.

@bancika,
Matora, ili zice broj gore ili malo opusti ruku, ne valja to tako da puca. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Apr 2015, 23:21

guv'nor wrote:

@bancika,
zice broj gore
Ja mislim da je ovo resenje? :) :ziveli:

bancika

Post by bancika » 09 Apr 2015, 23:52

verovatno...nego nikad nisam dovoljno u kondiciji za 10ke posto po malo sviram. Nije strasno, ionako se desava samo na Blackmore-a :)

a s&b je imao free ship akciju pre dve nedelje, verovatno nece skoro.

majtimika

Post by majtimika » 10 Apr 2015, 09:38

ajko prati neka baci info kad bude opet free shiping realno da je jednom godisnje uzeti tri seta eliksira taman

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 10 Apr 2015, 10:41

bancika wrote:verovatno...nego nikad nisam dovoljno u kondiciji za 10ke posto po malo sviram.
Iskreno, ne volim da se mešam ljudima u izbor promera žica, ali obzirom na to šta ti se dešava, ne bi bilo loše bar da probaš. Pričam to baš iz razloga što si rekao da manje sviraš, samim tim će ti manje smetati razlika u tenziji, veruj mi. Da vežbaš neki shred po 5 sati dnevno, onda bi mnogo više osetio razliku i teže bi ti bilo da se navikneš.

rihverb

Post by rihverb » 23 Apr 2015, 16:31

Izvinjavam se ako je neko vec pitao ovo,
ali trebaju mi zice, sviram najvise blues i rock (metal). :lol:

bancika

Post by bancika » 23 Apr 2015, 16:33

Mislis, kao poklon?

rihverb

Post by rihverb » 23 Apr 2015, 16:39

Ne bre, nisam lepo formulisao. Hocu da kupim ali ne znam koje.

bancika

Post by bancika » 23 Apr 2015, 16:51

tesko da mozes da dobijes upotrebljiv odgovor, svako ce da kaze svoje omiljene :)

ja sviram istu muziku i koristim Elixir Nanoweb i Ernie Ball Super slinky, obe 9ke. Mada ponekad ubacim i poneke druge, D'Addario XL i NYLX recimo.

Post Reply