Bio malko po radnjama isprobavao djitre sa 24 ili 24, 75 skalama.
Squier VM Mustang

Kul gitarica, ima taj neki slican mustang zvuk, malko zujka na nekim pozicijama, ali verovatno zbog neonskog osvetljenja, ali po prilici simpaticna gitara za 35.000 dindzi. Kome treba jeftina varijanta mustang gitare, sasvim slobodno mogu da preporucim ovo. Ima u NS Mitros'u trenutno ovakav kao sa slike.
Squier VM Jaguar

Najozbiljniji zvuk od sva tri squiera koja sam probao po meni ima ova gitara, cini mi se da ne spadaju zice sa ovog bridza, mada nisam je agresivno svirao. Tremolo ne rastimava djitru, tako da...eto i nju isto u ovoj boji imate u ns...radi korektno sasvim. Neck magnet mi je bolji od bridza.
Squier VM Jazzmaster

Iako nije 24" skala, i ovo sam isprobao usput i ima okej sound, korektno radi i tremolo sistem, generalno sve ove gitare su napravljene ocigledno od istog drveta pa su i neke karakteristike zajednicke za sve tri gitare. Sasvim korektne gitare za te pare (sve su tu oko 35.000) ali nazalost posle mojih gitara, nisam mogao da prelazim sa konja na magarca kako kaze narod...
Svakako da je Squier uspeo da napravi super verzije Fenderovih gitara tj iskopirali su sami sebe bash onako kako treba u tom cenovnom rangu. Ipak, cinjenica je da se ne dobija vishe od onoga shto se plati po pitanju kvaliteta izrade gitara, a ton recimo jaguara mi nije puno bio losiji od AVRI jaguara kojih sam par komada skorije probao, Naravno nije pravilno ocenjivati gitare koje ne mozes da u isto vreme ukljucis u isto pojacalo i uporedis, ali mislim da nisam mnogo pogresio...Avri zvuci dosta tanko o odnosu na ono shto bih ja od takvih gitara ocekivao. Kao i MIJ Fender Mustang koji mi je bio na probi pre par meseci...isto tanko na klinu bash dosta, a drajv onako kul, ali nista specijalno.
Squier VM Jaguar HH

Lepo odradjena gitara, nekako mi je izrada najbolja kod ove, ali nisam je mnogo isprobavao, radi okej, ono hambakeri i to je to. Interesantne kontrole...
I onda sam otisao i da probam shta imaju u Artistu...
Jay Turser SG

Za nekih 150 ili manje evra koliko kosta ova gitara, zvuk je vrlo slican SG-ju, a magneti nisu mutni. Gitara ima lepljen vrat! Svakako nije neki ultra profi instrument ali je po meni bolji izbor od epiphonea special-a ili slicnih serija. Preporuka za nekog ko uzima prvu gitaru, ili za nekog ko hoce jeftin SG

Ista prica kao i kod SG-jeva (probao sam dva komada i maltane su isti), kod dva les paula koja sam probao razlika je bila u neck magnetu, kod jednog je bio mutniji nego kod drugog, a cini mi se da je ista serija...Dakle trebalo bi isprobati i videti shta kome odgovara, ali za 150e ili manje isto set neck, shto je sasvim kul za nekog ko pocinje da svira. Sustejn, bez zajebancije, iako su neke shit zice na njima. Kul djitrice....
Mislim da je ista situacija kod stratova i telaca od ovog proizvodjacha i vredi ih probati bar pre kupovine nekog squiera najjeftinijeg...jer su sa cenom vrlo konkurentni.
I poslednja gitara

Tokai Love Rock - za 300e kome treba Les Paul, ovo je resenje. Cuo sam ga i ranije, a danas je od svih gitara izrada definitivno najboja kod ove gitare i kod nje jedino je fretwork odradjen kao kod skupih gitara, ostale grebuckaju.
Svakako jedno interesantno popodne u NS, gde kapiram da je najzeznutije ustvari uzeti gitaru preko 500-600e do nekih 1200e jer je tu potpuno ludilo od izbora a jako velike razlike, u ovom nekom nizem segmentu je mnogo lakse jer krenuvsi od Yamaha pacifika pa do eto Jay Turser gitara, sve to radi posao sasvim korektno i opravdava cenu, ali kao i uvek...koliko love toliko muzike, mada zna da se zalomi i poneka Kineskinja koja zapeva bolje no shto je placena, zato isprobati ih shto vishe.