Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
dje si uzeo ovo i koliko te kostala ako nije tajna?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
stvari se zahuktavaju 

Uzeo u Njorveskoj preko oglasa, cca 250 jura sa koferom.clapton wrote:dje si uzeo ovo i koliko te kostala ako nije tajna?
@Nemanja
Svakog dana u svakom pogledu, sve vise napredujemo

Od neceg se mora krenuti pa prema tome, nemoj se stideti. Bitno je da tebi odgovara to sto imas i da se svira 

@tenji cool, samo jos da stavis pink magnete na tu desno 

Bas lepa heavy postavkaTenji wrote:Trenutna heavy postavka.

@Bancika, ce da bude sredjeno.
@Uncle Moe - 

Već neko vreme se nosim mišlju o eventualnoj modifikaciji ove moje Yamahe AEX1500. Naime, radi se o archtopu sa floaterom i piezzom koji su spojeni na zajednički output sa mogućnošću balansa/mixa i switcha mag/piezzo/both. Elem, ideja je da se zamenom output jacka stereo verzijom zadrži postojeće stanje konekcijom standardnog kabla, dok bi se konekcijom stereo kabla Y tipa, signal račvao na 'postojeće stanje' i 'piezzo only'. E sad, pitanje je da li je moguće na osnovu ove šeme izvesti samo piezzo signal (ili pak, magnet only, ukoliko je to lakše učiniti) i zalemiti ga kao samostalni kanal na stereo output jacku? (Mislim da su Parker gitare koristile neko slično rešenje, 4 terminal stereo jack)
Kako nemam neka preterana očekivanja o zvučnome boljitku (piezzo pa još ugrađen u takav tip kobilice), a i tim pre što sam joj instalirao GK3 pickup, pa i na njoj imam, te neke, acoustic simulacije, čini me nesklonim nekim većim intervencijama, posebice bušenju novog outputa i sl... Mada opet..., bilo bi zgodno imati zasebne izlaze za odvojeni i nezavisni processing maga i piezza uz jednostavno i elegantno rešenje poput predloženog, naravno, ukoliko je moguće... Te ako neko ima savet, predlog, eventualnu preporuku ko bi to pouzdano mogao da uradi, bio bih zahvalan...

p.s. Misim, ako već ne mogu da sviram k'o Bireli, ondak bar da imam bolji zvuk
Kako nemam neka preterana očekivanja o zvučnome boljitku (piezzo pa još ugrađen u takav tip kobilice), a i tim pre što sam joj instalirao GK3 pickup, pa i na njoj imam, te neke, acoustic simulacije, čini me nesklonim nekim većim intervencijama, posebice bušenju novog outputa i sl... Mada opet..., bilo bi zgodno imati zasebne izlaze za odvojeni i nezavisni processing maga i piezza uz jednostavno i elegantno rešenje poput predloženog, naravno, ukoliko je moguće... Te ako neko ima savet, predlog, eventualnu preporuku ko bi to pouzdano mogao da uradi, bio bih zahvalan...

p.s. Misim, ako već ne mogu da sviram k'o Bireli, ondak bar da imam bolji zvuk

- tommytigh77
Znam da je došla je kleta zima i vreme je da se stegne kaiš, ali ''srce nije moglo da izdrži''. Posle ovoga mi definitivno ne treba uverenje da sam lud. Ali... Kako radi, j*bo te život. Prodao sam Line 6 Roto Machine prilikom prikupljanja sredstava za Arion i uopšte mi nije žao. Jednostavno, kao Leslie simulator, Roto Machine više liči na pravu stvar, ali posledica toga je da potpuno kidnapuje ton - ta pedala radi tako kako radi, i tu nekog štelovanja i usaglašavanja sa dry tonom nema. S druge strane, Arion samo dodaje autentičnu virblu dok karakter gitare ostaje isti, ne dodaje niti oduzima ni bas ni jačinu. Na umerenijem setingu (dakle, kao chorus) radi dosta ispeglanije i suvlje od CE-2, odlično fejkuje tipičan '80s Tri Stereo Chorus zvuk. Jedino što mi nedostaje sad kad nemam Roto Machine je simulacija sporog Leslija (pošto Arion kad se smanji Rate zvuči, gle čuda, kao chorus), ali obzirom da mi to treba samo za jednu pesmu (Badge od Claptona) mislim da ću moći da se provučem s nekim fejzerom i ćao.

- Gitaroholicar

Dosta se pisalo o ovom procesoru na forumu, pa da ne ponavljam o cemu se radi. Koristim ga za akusticnu gitaru, ali sviram u elektricnom bendu, pa mi je zadatak da "glumim" klavijature gde je to potrebno, i iznenadjujuce je kakvi se ambijentalni i synthovski zvukovi mogu izvuci

Za cist akusticni zvuk isto jako fino radi i treba ga uzeti u obzir prilikom razmisljanja o kojekakvim predpojacalima i cudima za akustaru (Ako ne trazite 101% tacan akusticni zvuk)

Radi za sve novce!

Naravno, zahvale Baba Slim-u na prosvecivanju naroda na forumu o ovoj spravi

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Gitaroholicar wrote:[img]
Naravno, zahvale Baba Slim-u na prosvecivanju naroda na forumu o ovoj spravi

Koristio sam G3x sad na akusticnoj svirci...kida. to je to. A MS50 ne dam ni za zivu glavu.