400e sta raditi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: 400e sta raditi
kada vidim natpis Behringer i jos neku odredjenu cifru napisanu pored, dobijam napad nervoze i drhtavice
- Haralampije
Jbg,za 400 evrica to ti je sto ti je,kao i sa gitarama.16 - 61 wrote:kada vidim natpis Behringer i jos neku odredjenu cifru napisanu pored, dobijam napad nervoze i drhtavice

Moze i ovako
http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... al_DJ.html
2x
http://www.musiciansfriend.com/pro-audi ... 9000000000
http://www.musiciansfriend.com/pro-audi ... headphones
E pa drugari pazaren Fender FSR 2010, sa splitovanim magnetima. Hvala velikoooo svima koji su ovde postovali i pomagali mi i sugerisali kako i na sta covek treba da obrati paznju. Dosta foruma citam, na nekolicini sam i clan, ali eto moram pohvaliti ovaj posebno posto mozda nije po brojnosti medj' prvima ali po savetima i dobronamernim ljudima (ovo je i najbitnije) je sigurno u top 3. Jos jednom hvala svima na sugestijama i predlozima
Inace slike i neke malo dublje utiske o gitari stavljam na neku drugu temu,a mozda i ovde u toku dana.

Inace slike i neke malo dublje utiske o gitari stavljam na neku drugu temu,a mozda i ovde u toku dana.

Cestitke!16 - 61 wrote:E pa drugari pazaren Fender FSR 2010, sa splitovanim magnetima.

SRECAN BOZIC SVIMA. Da u veselju i zdravlju prodje.
Evo da ostavim prve utiske o gitari. Lepo mi leze na ruku i to mi je za sada bitno. Zvuk na humbuckerima na poziciji
2 3 i 4 je sasvim ok. Na poziciji 1 kada bi trebalo da radi kao singl je blagi uzas. Samo muljavo i samo basovi, cim se prebaci na 2 poziciju zvuk se menja za 180 stepeni u pozitivnom pravcu.
I naravno ja ne bi bio ja da nemam problem, vise kao dilemu nego problem. Posto sam odmah kupio i nove zice da stavim,
svirao sam na starim i veceras uzmem da konacno promenim, posto zice uvek menjam uvece da odstoje preko noci
ali mi se tremolo podigao nenormalno visoko. Dobro sam pazio pre skidanja starih bas da primetim da li ce biti promena i bas se uzdigao. Inace bile su na gitari 9-ke, i nove koje sam stavio su takodje 9-ke. D'Addario. Sto se toliko podigao nemam pojma.
Nacin na koji stavljam zice je bukvalno ovaj http://www.youtube.com/watch?v=Ae7HsWFRdYY
Dal sam pogresio sto sam E 6 zicu odmotao samo dva puta, ili je ovo sasvim normalno, treba da sredim federe za tremolo?
Imam i slike na kompu ali sam extremno glup da ih okacim ovde pa ako neko moze da mi objasni i to kako da uradim bio bih mu i vise nego zahvalan.
Evo da ostavim prve utiske o gitari. Lepo mi leze na ruku i to mi je za sada bitno. Zvuk na humbuckerima na poziciji
2 3 i 4 je sasvim ok. Na poziciji 1 kada bi trebalo da radi kao singl je blagi uzas. Samo muljavo i samo basovi, cim se prebaci na 2 poziciju zvuk se menja za 180 stepeni u pozitivnom pravcu.
I naravno ja ne bi bio ja da nemam problem, vise kao dilemu nego problem. Posto sam odmah kupio i nove zice da stavim,
svirao sam na starim i veceras uzmem da konacno promenim, posto zice uvek menjam uvece da odstoje preko noci

ali mi se tremolo podigao nenormalno visoko. Dobro sam pazio pre skidanja starih bas da primetim da li ce biti promena i bas se uzdigao. Inace bile su na gitari 9-ke, i nove koje sam stavio su takodje 9-ke. D'Addario. Sto se toliko podigao nemam pojma.
Nacin na koji stavljam zice je bukvalno ovaj http://www.youtube.com/watch?v=Ae7HsWFRdYY
Dal sam pogresio sto sam E 6 zicu odmotao samo dva puta, ili je ovo sasvim normalno, treba da sredim federe za tremolo?
Imam i slike na kompu ali sam extremno glup da ih okacim ovde pa ako neko moze da mi objasni i to kako da uradim bio bih mu i vise nego zahvalan.
Cestitke, da te fino sluzi
. FSR bese factory special run?

Hvala
Jeste Factory special run. To su neke kao limitirane serije koje oni prave na preporuku dobavljaca kao sta
traze kupci i slicno. Istina je naravno da prave raznorazne i sarenolike stvarcice da bi se vise prodavale.

traze kupci i slicno. Istina je naravno da prave raznorazne i sarenolike stvarcice da bi se vise prodavale.
Cim je FSR znaci da vrlo verovatno nema AUTENTICAN ton kakav imaju FENDER original-i.
Trolujem naravno, cestitke jos jednom

Trolujem naravno, cestitke jos jednom

Miljama sam daleko od ORIGINAL americkog zvuka Fendera, ali sta da se radi retki su izabrani da sa tim gitarama pokore muzicki svet, mi ostali moramo sa ovim veslima da se snalazimo
Nego reci ti meni sta mi je sa tremolom, sto se podigao, to me sada nervira opasno, ceprkam po netu ali nemam odgovora?

Nego reci ti meni sta mi je sa tremolom, sto se podigao, to me sada nervira opasno, ceprkam po netu ali nemam odgovora?
samo zategni iza one srafove na "claw" dok se ne ispravi

- whosyourdaddy
tacnije ovoliko !16 - 61 wrote:Miljama sam daleko od ORIGINAL americkog zvuka Fendera, ali sta da se radi retki su izabrani da sa tim gitarama pokore muzicki svet, mi ostali moramo sa ovim veslima da se snalazimo![]()

salim se, cestitke!

'de ima Rory-evi prsti da se kupe recite vi meni?!? (za 400e)

Neko pritezanje federa ti ne gine ali probaj ovako: Oceni za koliko se podigao tremolo i zateži federe dok se kobilica ne vrati na POLOVINU prvobitnog stanja. A prvobitno stanje je nadam se trebalo da bude paralelna sa telom. Zatežući federe si na ovaj način zategao i žice tako da će po otpuštanju, vraćanju u štim kobilica ponovo biti na svom mestu. Odokativna metoda, ali uštedeće malo pritezanja i otpuštanja šarafa sem ako nećeš da bilduješ okret iz zgloba16 - 61 wrote: Nego reci ti meni sta mi je sa tremolom, sto se podigao, to me sada nervira opasno, ceprkam po netu ali nemam odgovora?

Razlog zašto se podigao je u žicama, bile su stare, druga tenzija ... zapravo i ne znaš koje su bile. Sad setapuješ za dandare devetke i posle ko zna kad

Prvo da čestitam: Hristos se rodi!!!
Nek te tanbura služi sa srećom, moj ti je savet da pored toga što ćeš ovde da slušaš dobronamerne savete dobronamernih ljudi, ipak slobodno okreneš broj te radnje koja ti je prodala tanburu i njima sve to isto ispričaš, tek si ti to kupio i sve je to još u garancijama, i takvu vrstu "konsaltinga" su ti dužni, čis' račun - duga ljubav, dakleM, telefon, dobar dan, menj'o sam žice, stavio isti kalibar, dig'o se tremolo, šta i kako sada, prosim lijepo...
Otiđi na http://www.dodaj.rs/, izaberi sliku na računaru preko "Browse...", onda klikni na "Dodaj", kada ti uzme sliku daće ti nekoliko URL-ova, iskopiraj prvi (URL datoteke) i ondaK prilikom pisanja poruke imaš ovde u editoru kockicu "Img", nju stisneš pa onda ubaciš to što si iskopirao (CTRL/V) i to je to.16 - 61 wrote: ...
Nek te tanbura služi sa srećom, moj ti je savet da pored toga što ćeš ovde da slušaš dobronamerne savete dobronamernih ljudi, ipak slobodno okreneš broj te radnje koja ti je prodala tanburu i njima sve to isto ispričaš, tek si ti to kupio i sve je to još u garancijama, i takvu vrstu "konsaltinga" su ti dužni, čis' račun - duga ljubav, dakleM, telefon, dobar dan, menj'o sam žice, stavio isti kalibar, dig'o se tremolo, šta i kako sada, prosim lijepo...
Hvala svima jos jednom,
i za gitaru i za postavku slika
Pritegao sam federe, spustio tremolo sada je ok. Spustio do malo manje od pola nastimovao zice, ali malo sam pogresio
za to malo manje pa sam opet cackao srafove za federe
ali sada je ok, nastimovano drzi lepo se cuje nema frke.
I jos samo jedno malo pitanje
tremolo sa strane lepo leze, tj dodiruje telo gitare sa zadnje strane je malo pod uglom na gore nekih milimetar - dva, nema zbog toga nekih promena u zvuku jel tako?
Sada mi je tel na punjacu pa cu slikati kasnije i okaciti neke fotografije.

Pritegao sam federe, spustio tremolo sada je ok. Spustio do malo manje od pola nastimovao zice, ali malo sam pogresio
za to malo manje pa sam opet cackao srafove za federe

I jos samo jedno malo pitanje

Sada mi je tel na punjacu pa cu slikati kasnije i okaciti neke fotografije.
Cestitke na gitari,uzdravlje je svirao
!
!