Devetke ili desetke
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Devetke ili desetke
Meni i ne smeta toliko ton koliko to što je užasan osećaj svirati žice starije od mesec dana.
Duane, Sinisake, mislim_stvarno, hvala vam na savetima.
Meni trebaju hibridi 9/46 tako da one pure nickel ispadaju. Kad predjem na 10-ke prvo ću njih probati.
Duane, Sinisake, mislim_stvarno, hvala vam na savetima.
Meni trebaju hibridi 9/46 tako da one pure nickel ispadaju. Kad predjem na 10-ke prvo ću njih probati.
E tek sad videh odgovor.Duane wrote:probaj... dosta su mekse, jednostavno meni vise prijaju, jer mi je vec tenzija ok i taman ga malko razmeksa... genijalan osecaj, neznam kako da ti objasnim osim da kazem "mekse, lepse pod prstima"Funkomat wrote:Koji je osecaj pod prstima?Duane wrote:al' pure nickel... Bog da me vidi... nas koji osecaj pod prstima...![]()
Ozbiljno, koja je razlika?ž
probaj.. sta te kosta? 700 dinsa![]()
d'addario 10 pure nickel
Hvala.

johnny_b_good wrote:Moze vise informacija i iskustva ako imas sa njima
Na ovo gore sam mislio... Treba menjati zice cak i ako ne pucaju. Popijes par piva manje i eto novog seta.mislim_stvarno wrote:Mislim da je mislio na to sto drzis zice na gitari godinu dana.

Moze sve samo pivo neFunkomat wrote:Popijes par piva manje i eto novog seta.

U pravu si.
Ne izadjes na 2 ispita i eto novog seta.

Ne izadjes na 2 ispita i eto novog seta.
Evo jedan mali offtopic, sad me podseti funkomat
Posto sam budzetlija ja ispite placam samo kad isti ne prijavim na vreme. Ne znajuci to, odem ja u studentski odsek da prijavim naknadno ispit i fina salterska sluzbenica se taaaako fino izdrala na mene i tako me fino napusila (a videla je da sam brucos, i da, jelte, nemam jos pojma sta i kako funkcionise) zato sto ne znam da to mora da se plati i koji je ziro racun fakulteta. I tako odem ja u postu, uplatim, sve regularno.
Sledecom prilikom opet zakasnim sa prijavom ispita, i poucen prethodnim iskustvom ja odem prvo u postu, platim 1300 dinara i odem na taj isti salter, kod iste sluzbenice. Da li je potrebno da pisem dalje ili vec pogadjate sta sledi? Sva sreca pa je jos jedan drugar bio sa mnom istim poslom i to pre mene u redu, jer bih joj oci iskopao da je meni ispricala ono sto je mom drugaru. Dakle ne mora da se plati, trebalo je prvo da dodjemo da je pitamo, sve fino blabla i vratila nam je uplatnice da odemo u postu i da trazimo da nam vrate novac (haha, vazi
)
Eto, tako sam bacio dva seta zica u vetar (btw. na gitari mi trenutno stoje ernie ball 10-11 hibridi vec 6-7 meseci
)
Posto sam budzetlija ja ispite placam samo kad isti ne prijavim na vreme. Ne znajuci to, odem ja u studentski odsek da prijavim naknadno ispit i fina salterska sluzbenica se taaaako fino izdrala na mene i tako me fino napusila (a videla je da sam brucos, i da, jelte, nemam jos pojma sta i kako funkcionise) zato sto ne znam da to mora da se plati i koji je ziro racun fakulteta. I tako odem ja u postu, uplatim, sve regularno.
Sledecom prilikom opet zakasnim sa prijavom ispita, i poucen prethodnim iskustvom ja odem prvo u postu, platim 1300 dinara i odem na taj isti salter, kod iste sluzbenice. Da li je potrebno da pisem dalje ili vec pogadjate sta sledi? Sva sreca pa je jos jedan drugar bio sa mnom istim poslom i to pre mene u redu, jer bih joj oci iskopao da je meni ispricala ono sto je mom drugaru. Dakle ne mora da se plati, trebalo je prvo da dodjemo da je pitamo, sve fino blabla i vratila nam je uplatnice da odemo u postu i da trazimo da nam vrate novac (haha, vazi

Eto, tako sam bacio dva seta zica u vetar (btw. na gitari mi trenutno stoje ernie ball 10-11 hibridi vec 6-7 meseci

- mislim_stvarno
eeee vidis, ja sam jednom zakasnio, i otisao tamo da se raspitam koliko i da li treba da platim, a ona mi lepo prijavila ispite za dz...
U kom shtimu ti je gitara?

U kom shtimu ti je gitara?
Meni? Najcesce je u E ili u drop D
Ovih dana cu najverovatnije uzeti neke cistokrvne 11, cisto onako
Ovih dana cu najverovatnije uzeti neke cistokrvne 11, cisto onako

Sori ljudi, u pitanju su Dunlop Zakk Waylde
zeznuh se.
Mislim da cu probati 11 sledeci put

Mislim da cu probati 11 sledeci put

- mislim_stvarno
LJUDI! Dovodite me u iskusenje da ponovo probam 11ice.
Jednom sam ih stavio na Squiera. Nisam se mnogo trudio oko setupa jer sam imao jos 2 ibaneza tada
pa bi squier svakako bio inferiorna gitara
. Prodao sam ga sa tim zicama.
Mozda cu probati da na sledecem menjanju zica umesto 9ki i 10ki stavim 10ke i 11ke...

Jednom sam ih stavio na Squiera. Nisam se mnogo trudio oko setupa jer sam imao jos 2 ibaneza tada

Mozda cu probati da na sledecem menjanju zica umesto 9ki i 10ki stavim 10ke i 11ke...

ja bi stavio 11ke na mog stradzhu... ali nema sansi... i oni hibridi me ubise(des na jedanes).. nije meksicki stradzha za takve perverzije, tanak vratic, mali... eto to je npr jedna od prednosti dobrog amerikanca...
UGLAVNOM,da ja postavim konkretno pitanje,koje zice da stavim na svoju lespauliku yamahu,da bude masan ton,ocu 10ke.
Ako ti nista nije palo na pamet dok si (valjda) procitao vecinu postova u ovom topic-u onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Promeni instrument... batali muziku uopste...
stavi 11ke-12ke spusti stim u C# i dobices najmasniji ton u istoriji covecanstva!bokicasa wrote:UGLAVNOM,da ja postavim konkretno pitanje,koje zice da stavim na svoju lespauliku yamahu,da bude masan ton,ocu 10ke.
recepat tony iommi, al on je morao mekse zice... jedino ako ne planiras da radis u fabrici ili u mesari

- Guitar_thrill
- MF veteran
al ozbiljno Bokicasa probaj sa 11kama, manja je tenzija na Les Paul gitarama...nije tako strasno uopsteDuane wrote:stavi 11ke-12ke spusti stim u C# i dobices najmasniji ton u istoriji covecanstva!bokicasa wrote:UGLAVNOM,da ja postavim konkretno pitanje,koje zice da stavim na svoju lespauliku yamahu,da bude masan ton,ocu 10ke.
recepat tony iommi, al on je morao mekse zice... jedino ako ne planiras da radis u fabrici ili u mesari

hm,zasto mi to radis,bacas me u takvu zelju da te posteno isprozivam,a necu vise da budem sajber ratnik i da se bavim tim pekmezarijama.Oko zica stvarno neam blage veze,uvek sam drndao d'addario,i hteo sam da mi neko samo kaze konkretno sta bi bilo ok za mene,ako je tebi glup moj post,ti nemoj da odgovaras?!?!?Moram da podelim ovo sa vama,ne znam da li je i kod vas tako,ali u proteklih ne znam,15tak dana,celo moje okruzenje je nervozno,gde god odem ima viska nervoze,na ovom forumu svaki dan neke prozivke i glupi postovi,evo sad i meni namenjen jedan..MUzzY wrote:Ako ti nista nije palo na pamet dok si (valjda) procitao vecinu postova u ovom topic-u onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Promeni instrument... batali muziku uopste...
Odnosi su zategnutiji kako na forumu tako i u mojoj svakodnevnici.Da li je to nesto do vremena ili je samo svima dosao neki ludi period.
on topic:jedino sto mislim da je problem je sto sam do sada imao 9ke uvek,pa ne znam da li je mozda malo prenaglo da idem odma na 11 ili da krenem na 10..