Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Roland Oliver

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.

Post by Roland Oliver » 16 May 2010, 18:55

sinisake wrote:
Znas sta, momce, ti si sve vreme cinican i provociras, a uopste neznam cime sam te to uvredio!
E pa kad si takav da ti odgovorim. Kao prvo, mislis da sve znas a nisi svestan svog neznanja jer si naveo trenutnu opremu, kojom se verovatno ponosis, a po nacinu komunikacije ti je verovatno najveci rock hit "Mile voli disko" Zeleo bih da mi napises koja su tvoja muzicka dotignuca pa ako si vec neki autoritet u muzickom svetu da malo povedem racuna kako s tobom da razgovaram, posto imas stav kao neko ko je u najmanju ruku producirao poslednji album Michael Jackson-a!
Nisi ti taj koji treba mene da uci sta ja trebam da radim
Ja volim da saslusam svakog ko ima sta da kaze ali ti se sve vreme podsmevas i veoma si negativan. Eto vidis to mogu i ja ili bilo ko!

Ja sam sasvim slucajno dosao na ovaj post i pokusao sam da malo ucestvujem u prici ali ti si jedan od onih koji samo gleda sa kime ce da se kaci!
Nisi me uvredio nicim, samo su mi smesne tvoje tvrdnje (koje iznosis vrlo sigurno i samouvereno, kao jednu neopozivu istinu, a ne kao neko tvoje licno iskustvo; kako te godine iskustva, koje stalno pominjes, nisu naucile da budes bar malo manje samouveren, btw) kao i jos nekim ljudima ovde, kako mi se cini... :ziveli:
"Mile voli disko'' je vrhunac etno-pop zanra, u pravu si, i ako zelis, mozemo da analiziramo harmoniju i aranzman. Mada, ti si, kao tezgaros, tu ipak potkovaniji, ja bas i ne pratim nesto tu scenu. :)

Evo, da ne bih bio vise cinican, posto vidim da ti smeta, reci cu, potpuno otvoreno, bez uvijanja, da ne pises vise gluposti, i da ne pokusavas da ih potvrdis kojekakvim linkovima, na kojima se, inace, moze naci mnogo informacija koje ti ne idu u prilog.

Aj, ziv bio! :ziveli:
Znas sta covece mnogo si naporan, ja pre svega uopste nisam narodnjak. To sviram zadnjih 10-ak godina da bi se prezivelo, a ranije sam se bavio rock muzikom i "90 izdao autorski album sto je tada bilo malo teze nego danas, kad plocu mozes da snimis i u stanu na komjuteru. A da ne pricam s kim sam, sve od poznatih faca saradjivao kao autor i kao izvodjac jer to nije tema ove diskusije. Ja ne znam sta je tebe isprovociralo da sa mnom tako razgovaras i kakve sam ja to gluposti napisao, a ti mi navedi samo jedan argument po kome mislis da si ti u pravu a ja nisam. Samo bih te molio bez daljeg vredjanja i provociranja jer ja sve vreme pricam sta ja radim a ti to ne pricas, sta ti radis, nego me non stop napadas. Ja veoma postujem tvoje misljenje i misljenje bilo kog drugog i uopste ne vidim razlog da iznesem svoje misljenje na temu o kojoj govorimo a tema je ZICE ZA ELEKTRICNU GITARU...RAZMENA MISLJENJA I PREDLOZI. Ja sam postavio link kao predlog a ti ako ti se ne svidja nemoj da ga gledas samo nemoj vise da me vredjas. Mislim da cu sa ovim zavrsiti diskusiju! POZDRAV SVIMA!!!!!!!!!!!!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 May 2010, 19:03

Meni se svideo link, jer sam nasao, i na toj adresi, ono sto sam vec dugo znao, da mnogi vrhunski gitarosi koriste desetke. :ziveli:

Ko te napada, covece, opusti se malo... samo razmenjujemo misljenja i iskustva. :) :bambi:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 16 May 2010, 19:25

sinisake wrote:Meni se svideo link, jer sam nasao, i na toj adresi, ono sto sam vec dugo znao, da mnogi vrhunski gitarosi koriste desetke. :ziveli:

Ko te napada, covece, opusti se malo... samo razmenjujemo misljenja i iskustva. :) :bambi:
Znas sta do skora je stajalo da je na stratu koristio devetke a na 335 desetke sto i ima logike a to je nesto od skora promenjeno jer istina davno nisam to gledao ali pogledaj malo oficijelne sajtove Kleptona gde kazu da svira ili devetke ili desetke u zavisnodti od gitare. nemam bre, nemam, ja nista protiv desetki i sam sam ih svirao. Evo pre neki dan sam nabavio moju najobozavaniju gitaru Fender telecaster 52 reissue gde bi trebalo da su po fabrici desetke, posto je gitara polovna i posto su na njoj bile devetke ja odem i kupim desetke i stavim i veruj mi telac stvarno masnije zvuci i deblje ali mi nije lep ton kao devetke nekako zvuci mutavo. Veruj mi da znam o cemu ti pricam, desetke jesu krupnije zice na akordu ali meni odaje utisak kao da sviram akustaru
Sto se tice mojih idola pretpostavljam da su naM isti tu i tamo sa nijansama. Meni je Klepton broj jedan i njegovu muziku pratim otkako znam za sebe. 8) 8) 8)

O.o

Post by O.o » 16 May 2010, 20:18

A meni ovo sve zvuci kao nesto sto samo mi koji sviramo gitare primecujemo, dok oni koji nas slusaju nemaju pojma jesu devetke ili desetke i bole ih uvo realno :ziveli: ja sam pitao zbog samog osecaja pri sviranju, a sto se tice zvuka - pa desetke mi lepse zvuce xD

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 21:07

Ovde se nesto zakuvalo? :mrgreen:.

Karamba, sad cu morati da citam prethodnih 5 stranica.

Odma' hepek u sake.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 21:29

Apropo zica, sta reci nego...experimentisite. E bas to sto vam najvise odgovara, to je ono najbolje. Ubedljivo :ziveli: .

Evo ovaj...Petrucci...John...taj koristi sve od devetki do trinaes'kinja. Istovremeno. O prevare :mrgreen: .

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 17 May 2010, 17:03

Funkomat wrote:
sl0e wrote: Brate, gde nalazis ove finger point slike, osm su :D
Gugl imiдж. :D
Roland Oliver wrote:mozes da proizvedes duzi sustejn
Kako bi mogao sa tanjim zicama da proizvedes duzi sustain? Bas je obrnuto.

Sve u svemu, muskarci sviraju 10ke i deblje. :mrgreen:
Sve u svemu muskarci takodje uzimaju kramp u ruke pa kopaju kanale :twisted:

Ja u zadnjih 8 godina 5 puta nedeljno sviram i akustiku po minimum 5 sati sviranja na vece gde na akustari sviram dvanaestice i uopste nemam problem sa sviranjem debelih zica, (ako mislis na snagu u rukama).i imam strahovitu kondiciju za svirku! nije stvar u tome ngo pricamo lepoti tona ako se ne varam, naravno da zavisi i od opreme koju imas.
Onaj ko ima losu gitaru i pojacalo pa nema tona misli da ce sa debljim zicama to da zamaze. Ja mogu da ti kazem neka moja iskustva jer sam u zadnjih 5 godina promenio dosta opreme i imao sam razne gitare Imao sam jednu vrhunsku gitaru Fender telecaster elite iz "83 (na tom komadu je Bata Kostic odsvirao pesmu Od zlata jabuka na ploci, i tu su idealne bile 10-ke posto je gitara robusna probao sam i o.9 i o.11 ali destke su najbolje isle na nju. Na Washburn-u HB 35, to je inace njihov 335 model najbolje su isle 0.11 desetke su bile mutave. Na Gibsonu 61 reissue, koji sam kasnije nabavio najbolje su isle 10 jer su devetke bile mnogo slinave i tada sam imao isti ton kao Derek Trucks, posto on svira tu gitaru. Elita sam menjao sa Perom Jelicem(YU grupa), za Fender American hot deluxe stratocaster ta gitara je ziva nesreca njoj ne pomaze nista gitara nema tona stavljao sam i 0.9 i 010 nije joj bilo pomoci, jednostavno to je jako los model stratocastera . Ti samarium cobalt noisselesse -i se upste nisu culi na svirci moras da na pojacalu da odvalis visoke da bi se gitara cula i onda dobije praskav ton koji smeta imao sam nekoliko stratocastera i na njima najbolje idu 0.9 ako hoces da dobijes slatkocu u medju poziciji lepo peva na distu, a ako hoces masan debeo to onda 0.11 ako mozes da sviras i onda je idealno da gitaru nastimujes u Es shtim. Stratocaster sa desetkama kvache kao patka nema lep ton uopste.
Ovo sve pisem jer sam proveo sate i sate eksperimentisuci gde sam nekad provodio po celu noc i menjao zice na gitar da bih uporedio. Stavim 0.9 pa probam setapujem gitaru pa sviram neko vreme pa onda skinem pa stavi 010. pa ako iznova... Sve u svemu imam puno kompleta zica koje sam samo jednom stavio na gitaru i skino da bi stavio nesto drugo. Za 0.10 preporucujem Tomastik zice kje imaju mekanu tenziju i jako lepo leze na stratocasteru, bar se meni najvise svidjaju. Ja inace volim Ernie ball ili D"darrio. ovo je neko moje iskustvo a ti nemoj da uzimas zdravo za gotovo nego probaj sam sta ti najvise odgovara. Pozdrav :cao: :cao: :cao:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 May 2010, 17:22

Roland Oliver wrote: Sve u svemu muskarci takodje uzimaju kramp u ruke pa kopaju kanale :twisted:

Ja u zadnjih 8 godina 5 puta nedeljno sviram i akustiku po minimum 5 sati sviranja na vece gde na akustari sviram dvanaestice i uopste nemam problem sa sviranjem debelih zica, (ako mislis na snagu u rukama).i imam strahovitu kondiciju za svirku!
Ma salio sam se bre.
Mislim... :D "muskarci sviraju 10ke". Daj... Naravno da sam se salio...

A joj... svaki moj drugi post "salio sam se". Vreme je da prestanem da se salim.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 May 2010, 17:25

Ja mislim da nema tu neke velike filozofije.
Svako svira ono sto mu odgovara i gotovo.
Lud bi bio da sviram 8ce,9ke, 13ice ili koje god zice samo zato sto mi neko govori da su te "bolje" a da vidim da mi ne odgovaraju.

:ziveli:

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 17 May 2010, 17:59

[quote="Funkomat"]Ja mislim da nema tu neke velike filozofije.
Svako svira ono sto mu odgovara i gotovo.
Lud bi bio da sviram 8ce,9ke, 13ice ili koje god zice samo zato sto mi neko govori da su te "bolje" a da vidim da mi ne odgovaraju.

:ziveli:[/quote

Potpuno se slazem sa tvojom izjavom! Neko voli crnke neko plavuse, a nekome je svejedno...daj sta das!!! :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 May 2010, 18:12

Tako nesto. :D

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 17 May 2010, 18:14

Niko ne pominje ovo

Image

Probao sam ih jednom i raspametio sam se.

migor8

Post by migor8 » 17 May 2010, 18:25

Funkomat wrote:Sve u svemu, muskarci sviraju 10ke i deblje. :mrgreen:
Tacno! Ja sviram 0.45 :P :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 May 2010, 18:39

Ti samarium cobalt noisselesse -i se upste nisu culi na svirci moras da na pojacalu da odvalis visoke da bi se gitara cula i onda dobije praskav ton koji smeta imao sam nekoliko stratocastera i na njima najbolje idu 0.9 ako hoces da dobijes slatkocu u medju poziciji lepo peva na distu, a ako hoces masan debeo to onda 0.11 ako mozes da sviras i onda je idealno da gitaru nastimujes u Es shtim. Stratocaster sa desetkama kvache kao patka nema lep ton uopste.
E, jbg, ja sam zadovoljan bas tim SCN magnetima, i desetkama. Ali, dobro, ako uzmemo u obzir da sam vrlo subjektivan, kao vlasnik, je l', moj sud ne mora nista da znaci.
Nego, pohvalise ton i drugi muzicari... prvi put otkad sviram (a ima tu godina :mrgreen: ), na svirkama sve izlazi jasno, glasno i slasno. :ziveli: :)

No, slazemo se da bi sa jedanaesticama jos bolje radila djitra. :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 17 May 2010, 19:08

Sad mi zao sto ne mogu 10/60 da nastimujem u E :(. debljina mi savrseno odgovara, ali je pri bilo kom stimu visem od D tenzija na vratu ogromna :(

Post Reply