Sitne ''ogrebotine'' na gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Sitne ''ogrebotine'' na gitari?

Post by mislim_stvarno » 30 Sep 2009, 13:51

Image
odlicna stvar da zastitis duks od ogrebotina koje gitara moze da izazove... :lol: :lol:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Sep 2009, 13:56

Hahahaha, ovo me je podsetilo na reklamu za tada aktuelni album ko zna kog metal benda koju sam video u nekom časopisu pre mnogo godina, i koja je glasila:

"Viking metal! More epic than ever!"

Usput, ako iko ima ikakvu predstavu koji su se kraljevi furali s ovim sloganom, bio bih zahvalan za tu dragocenu informaciju :D

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Sep 2009, 13:58

Kristijan wrote:Hahahaha, ovo me je podsetilo na reklamu za tada aktuelni album ko zna kog metal benda koju sam video u nekom časopisu pre mnogo godina, i koja je glasila:

"Viking metal! More epic than ever!"

Usput, ako iko ima ikakvu predstavu koji su se kraljevi furali s ovim sloganom, bio bih zahvalan za tu dragocenu informaciju :D
:rlol:

Eto, i ja bih volio da dobijem ovu informaciju. :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Sep 2009, 14:16

Sećam se da je lik na fotografiji imao pancir košulju, sedeo za nekim masivni drvenim stolom i držao u ruci rog u funkciji vrča. Ali bejah mlad, i nisam znao da cenim ludilo i suludi egzibicionizam, pa nisam zapamtio ko je to :cry:

A sad nešto on topic. Vrlo je moguće da si tim peškirom kojim umotaš gitaru kad je pakuješ napravio ogrebotine. Ne zezam se, peškir je pravljen sa idejom da dobro upija vlagu, ne da bude super meki bandažer. Pamučni pliš bi već bio primeren za takvu upotrebu, i to posebno u kombinaciji sa tankim sunđerom (pliš da bude kao "futrola" za sunđer), a peškir baš i nije pogodan.

Mislim da se pre svega opterećuješ s nebitnim stvarima. Kako kaže narodna poslovica "Krčag koji se nosi na vodu mora jednom da se polomi". Idealan način da ne oštetiš gitaru je da je ne koristiš, ali sigurno je nisi zbog toga kupio. Čoveče, kamene stepenice se s vremenom izližu, kako misliš da te lak na gitari služi doveka? Pri tom imaj uvidu da sam ja prilična picajzla kad je gitara u pitanju, pa ako i meni ovo izgleda kao preterivanje... Opusti se i sviraj!

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Sep 2009, 14:31

Eto, ja sam previdio taj detalj. Gotovo sigurno je od peškira. Nemoj je obmotavati ničim ili je zamotavaj u neki pamuk (uzmi staru pamučnu trenerku, majicu ili nešto slično :)).

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Sep 2009, 14:49

Pa idi na google images i trazi viking metal. 95% viking bendova je u tom fazonu, a mozda te usere pa naletis bas na te :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Sep 2009, 15:33

Džaba, probao ja već, bez uspeha :cry: . Budući da je to davno bilo, ko zna da li su i tada bili dovoljno poznati...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 30 Sep 2009, 17:26

da bi sprecio dalje ogrebotine na gitari moraces da sviras go.to ti je jedino resenje :lol:

dweezil

Post by dweezil » 30 Sep 2009, 17:50

mislim da bI @sinisake imao puno toga da kaze o svojim iskustvima, i ogrebotinama i pukotinama na gitari. Kod njega je to bash uzelo maha. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Sep 2009, 18:04

dweezil wrote:mislim da bI @sinisake imao puno toga da kaze o svojim iskustvima, i ogrebotinama i pukotinama na gitari. Kod njega je to bash uzelo maha. :D
:lol:
Ne prestaje da bude smesno.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Oct 2009, 01:57

Ovako se pravilno grebe gitara !! :lol:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 05 Oct 2009, 00:45

tHe bLuEsMaN wrote:I meni se to vidi
Isto cuvam gitaru,ali ne brinem,100% je do nekvalitetnog laka.
konacno uputan odgovor.jbg ljudi dodjite da vam pokazem o cemu je rec,nema druge :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 05 Oct 2009, 00:48

frkadela wrote:Eto, ja sam previdio taj detalj. Gotovo sigurno je od peškira. Nemoj je obmotavati ničim ili je zamotavaj u neki pamuk (uzmi staru pamučnu trenerku, majicu ili nešto slično :)).
Kontam i ja.Ne znaci ljudi nije ogrebotina da se oguliuo lak nego vidi se jasno na crnom laku kao ogrebotina,bele crtice :) ...ok nema druge nego da ne umotavam...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 05 Oct 2009, 01:45

johnny_b_good wrote:
frkadela wrote:Eto, ja sam previdio taj detalj. Gotovo sigurno je od peškira. Nemoj je obmotavati ničim ili je zamotavaj u neki pamuk (uzmi staru pamučnu trenerku, majicu ili nešto slično :)).
Kontam i ja.Ne znaci ljudi nije ogrebotina da se oguliuo lak nego vidi se jasno na crnom laku kao ogrebotina,bele crtice :) ...ok nema druge nego da ne umotavam...
Pa nisam ni mislio da se vidi drvo, nego one sitne crte. Koristi drugi materijal i to je to. ;)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 07 Oct 2009, 02:27

Guitar_thrill wrote:
Guitar_thrill wrote:
johnny_b_good wrote:Jel to moguce da moze biti od duksa pri sviranju majice i to?
:mrgreen:
aj da citiram tacno deo koji treba :D
johnny_b_good wrote: pri sviranju majice.
ovo je najbolja tema do sada :lol: :lol: :lol: :lol:

Post Reply