Meni npr. za clean bolje zvuci humb, a za dist/od singl coile. Na kraju krajeva, taj singl kod strata ima bite, koji i definise prepoznatljivi ton stratocastera. Poslusaj Rory Gallaghera npr, da vidis o cemu ti pricam. Ne moze sve u jednoj gitari. Inace sam humbucker man, ali budzenje strata do neprepoznatljivosti je meni idiotizam. To je kao Les Paul sa tri singla-ne ide. Inace imam jednu HSS gitaru, sa splitovanim humbom. Kad sviram neki ritam ili blues (a moze i oba zajedno), upaljen je hamb, inace je gotovo uvek na singlujohnny_b_good wrote:Ok,al sta ce pored cleana u necku jos 1 u bridgeu?Jel ne zvuci lepse ovaj u necku?Ok,ne razumem se previse pa trazim objasnjenje...Zao i itam zasto vecina muzicara svira SSS Strat?cccira wrote:Kako ne? Gde ti je zvuk treceg magneta strata? Umesto njega dobijes (obicno) jako ostar i neprijatan zvuk hambakera na stratu (pricam o nedistorziranoj gitari)johnny_b_good wrote:Ok,al nije da se kvari clean ako stoji HUM i bridgeu?
koja distorzija najbolje leži stratu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: koja distorzija najbolje leži stratu
Pozdrav!kocamaya wrote:Pozdrav.
Hteo bih da u svom skromnom lancu pedala dodam distorziju koja može stratu da doda onaj masni zvuk.Probao sam ds-1 na kom sam nekad svirao preko hama i zvući krš.dok recimo drive bluesbreaker2 koji je na hamu bio neupotrebljiv zvući masno i puno.međutim taj bluesbreaker ima boost mod koji je za strata
majka mara i hteo bih njega da ukljućim u proces.zato mi treba dist ili drive pedala jer preko boost-a sviram neku drugu priću.ono što sam primetio da masa ljudi koja poseduje strata ima ibanez ts 9 . zanimame kakav je marshall g´vnor ili digitech hardwire dist.eto možda zbog cene koja je ipak niža u odnosu na ts9.

Ako ti se BB2 sviđa kako i koliko masTno radi na stratu, a treba ti boost, preporucujem da probaš ovaj booster i tek tada ćeš videto koliko boost opcija na BB2 loše radi (been there, done that

Sa druge strane, on je nekih 8000din, a ne znam koliko si spreman da potrošiš, ali pretpostavljam da kada su TS9 i HardWire serija u igri da je ta neka cena ok.
E sada, ako baš želiš da otstaviš BB2 da radi u boost modu i definitivno uzimaš neku drive-dist pedalu... Otvaraš Pandorinu kutiju. Ništa dobro ne mo' da izađe iz toga.

U globalu, sve što "u kući" radi njonjavo i suvo ima tendenciju da iz benda izlazi debelo i masTno.
Tu ulazi mnooogo pedala, a prve sprave koje mi padaju na pamet su ProCo Rat, Guv'nor, sve TS varijante (od Mankija do TS808HW)........
Dosta bi pomoglo kada bi npr rekao koji trip tona juriš, koje pojačalo koristiš i sl, tada bi izbor mogao još više da se suzi.

imam ja guv"nor marshalla i uopste mi se ne svidja kako radi sa mojom gitarom,nekako mi je plastican zvuk!!!!!!kontam da je najbolje da se ustekas u neko dobro pojacalo ukljucis drive i da te bog vidi........jedino jos dodas wah pedalu.........

AuuuuCrnja wrote:imam ja guv"nor marshalla i uopste mi se ne svidja kako radi sa mojom gitarom,nekako mi je plastican zvuk!!!!!!

http://www.marshallamps.de/scene/interv ... ymmain.htmMost Requested Set-Up
JTM45 Re-issue amp, Guv'nor pedal with Electrovoice loaded 1960B
Of all the various tones that have been heard on Gary's records, the sounds on the Still Got The Blues album are the most asked about by fans on a regular basis. During 1989 the JTM Reissue series was in the final stages of development, and Gary received an early production model [RI 001 1X] at the start of the initial recordings that would become the 'Still Got The Blues' album. Used in conjunction with a 1959 Les Paul Standard, a Marshall Guv'nor pedal, and a 1960B 4x12" cab loaded with Electrovoice 12" speakers, it became the featured tone of the album, heard on nearly all the tracks including the title track.
Gary: "One of the guys from Metallica goes up to [producer] Bob Rock and says, 'This is the sound I want,' and plays him 'Oh Pretty Woman' from Still Got The Blues. Then they proceed to go through all these pre-amps and processors to achieve it.
I felt I should write and say, 'That's not how to do it. You've got the money now guys, go out and buy a '59 Les Paul, a Guv'nor pedal and a JTM45!"
Mora da je do gitare ili pojačala...

Inače, evo nešto vezano za temu, a od istog autora:
Na samom dnu strane, tj poslednje pitanje.I use a Boss Distortion(DS-1) on the Stratocaster.
nista licno.......evo povlacim rec bice ipak da je do gitare i pojacala.........
na kraju krajeva bitno je samo svirati...... 

WARNING! rory gallagher spomenut u temi!
Hvala svima .Uzeo sam GUVNOR pedalu i veoma sam zadovoljan