Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Post by Guitar_thrill » 19 Oct 2009, 11:14

Rocket Roll wrote:
Guitar_thrill wrote: zatim Ibanez TS7 pedala, polovna za 50e,a ne radi joj dobro prekidac...
To se čisti!
e Rocket primetio sam da onda kad si ti ocistio da je bolje radilo,i ja sam jednom posle cistio i bolje je radilo,ali uvek se posle par sati svirke,vrati na staro....da probam nekim sprejom da naprskam ili sta? :?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Oct 2009, 11:26

guv'nor wrote:
DzOnI123 wrote:ja ni nemam MIDDLE opciju
Ne očajavaj Džoni, nemam ni ja middle. :wink:
Image
Kada ti treba manje srednjih - pojačaš niske i visoke, a kada treba više srednjih - smanjiš niske i visoke. :ziveli:
ma nevalja ti pojacalo! :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Oct 2009, 11:28

Hmmm, da, razlika izmedju vasih pojacala je u Lanpici na panelu.. vidi se lepo...

Na marshallu je ona tinjalica.. a na fenderu je L.E.D. dioda, a poznato je da pojacala koja imaju tinjalicu ... njima ne fali sto nemaju midle potenciometar... i sasvim lepse rade bez njih. hmm, da.. primetio sam ja to... SAM!

a'e uzdravlje.. :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 19 Oct 2009, 13:14

teodorica wrote:Polovan Kramer 620.Dao Lead Star i doplatio za smece koje mi se u datom trenutku cinilo san snova.Sva tri pota kilava,preletovana elektronika,potroseni preagovi od tezgarenja.rastimavala se i pored originalnog floyd rose II jer je ona biksna sto nosi flojd napukla pa se isti krivio u stranu.Trebalo je iskustva da shvatim da mi ni flojd ni siglovi ne trebaju.Platio skolu bas dobro,srecom resio je se i uzeo novu,milina,tako da no more trade
Super je kada neko napiše i prizna takvu stvar. Sujeta je gadna stvar, naslušao sam se priča od ljudi koji su kupovali raznorazno smeće i predstavljali mi ga kao nešto najbolje što postoji i kao neverovatnu kombinaciju. Iz nekog razloga ljudima je teško da priznaju da su pogrešili.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 19 Oct 2009, 13:32

Kupio sam pre 5-6 godina Apollo strat kopiju za 200 eura. :hide: Doduse nisam znao tada ni sta je stratokaster, singlovi, bolt-on vrat, tremolo... samo sam znao da Dzon Frushante svira gitaru koja lici :lol:
Osim toga nisam napravio mnogo glupih kupovina. Dobro, iz sadasnje perspektive mozda deluje drugacije, ali tada su sasvim dobro radile posao

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 19 Oct 2009, 14:54

Bila je greska uzimati procesor Boss ME-50b, ali sam ga prodao za istu cenu posle par meseci igranja pa nije bilo vece stete.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 19 Oct 2009, 15:07

zbog cega greska? kakav mu je zvuk ?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 19 Oct 2009, 15:42

aria pro II mad axe, 150 eura, sto se tice zvuka i drveta nije vredela ni 50 eura :grummel_2:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 19 Oct 2009, 16:25

Solomon wrote:zbog cega greska? kakav mu je zvuk ?
Procesor ko procesor, ako se nekom svidja kako radi onda ok, meni ne.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Oct 2009, 16:54

Uh, pa greshke su najbolji nacin da spoznas sta valja.

Ja sam uglavnom bio uvek zadovoljan sa dealovima koje sam postizao, mada eto shto kaze svako ima neke felere.. Meni su greshke vecinom behringerove pedale, koje mi nikada nisu koristile, jedan procesor pre otprilike 8 godina (zoom 505II) koji sam hteo samo da koristim za efekte tipa flanger i sl...TO NE PIJE VODU... :mrgreen:

E da imao sam jedan Ibanez RX GOLD serije, japanac, koja je mozda gitara za mjetalce san snova, a meni je em bila gadna na izgled, (shpicasta) em clean je bio ko na maltane svakom ibanezu, a za drajv sam imao DS1 shto je u kombinaciji sa HH Musician pojacalom bilo strashno...Al i to je odradilo 30ak svirki (zamisli kako izgleda i zvuci kad svirash Fade Out od Radiohead na HEAVY Ibanezu :XD: ) u to vreme i onda je zamenjen za neki marauder i prica ide dalje ... (koliko sam opreme promenio, sad me sramota) :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Oct 2009, 17:22

Guitar_thrill wrote: e Rocket primetio sam da onda kad si ti ocistio da je bolje radilo,i ja sam jednom posle cistio i bolje je radilo,ali uvek se posle par sati svirke,vrati na staro....da probam nekim sprejom da naprskam ili sta? :?
Aha, onda ipak zamena - http://www.banzaimusic.com/SPST-MO-5-7-Switch.html

eg303

Post by eg303 » 19 Oct 2009, 17:32

Ово испаде као нека исповедаоница :XD: , ај да и ја признам грехе из младости (прича се дешава пре више од четврт века!). Млађи форумаши треба да знају да је тадашње тржиште било стоти део данашњег, оригинални иструмент могао је да се нађе у огласу (ретко) или у "Комисиону" (продавнице углавном стране, луксузније робе, половне, напумпаних цена), тако да када ми је познаник показао "Мауа" ЛП Кастом:
Image
скроз нов и црн, без пробања звука дадох повеличку суму, само да је носим кући. Наравно, беше то болт-он гитара сјајног финиша али звук је био богу плакати, микрофонија је убијала и убрзо сам открио да се испод поклопаца хамбакера крију сићушни синглови око којих је зјапила рупа. Данас када читам поруке типа: нема везе шта је , само да личи на Гибсона, сетим се те прангије која је убрзо завшила у једном од оних горе наведених "Комисиона" а ја сам са том кинтом и позајмицом од другара купио Фендер Лид-а који је био опака гитара...

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 19 Oct 2009, 22:27

Ja srecom osim nekih sitnica(dodatne opreme) nisam imao neku neisplativu investiciju.EMG magneti su me odusevili a odlicno su legli na mom Squier-u.Aktivni su i dosta su jaki :XD: .Jeste da su skupi,ali ne zalim ni ulozenog centa,necuje se ni jedan sum!!! :metal:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 20 Oct 2009, 14:21

+Hopkins+ wrote:
teodorica wrote:Polovan Kramer 620.Dao Lead Star i doplatio za smece koje mi se u datom trenutku cinilo san snova.Sva tri pota kilava,preletovana elektronika,potroseni preagovi od tezgarenja.rastimavala se i pored originalnog floyd rose II jer je ona biksna sto nosi flojd napukla pa se isti krivio u stranu.Trebalo je iskustva da shvatim da mi ni flojd ni siglovi ne trebaju.Platio skolu bas dobro,srecom resio je se i uzeo novu,milina,tako da no more trade
Super je kada neko napiše i prizna takvu stvar. Sujeta je gadna stvar, naslušao sam se priča od ljudi koji su kupovali raznorazno smeće i predstavljali mi ga kao nešto najbolje što postoji i kao neverovatnu kombinaciju. Iz nekog razloga ljudima je teško da priznaju da su pogrešili.

:1: zato sam inace postavio ovu temu :mrgreen:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 20 Oct 2009, 14:27

E da, i ja imam Zoom 505II, i ne sluzi mi nizasta osim kao stimer :D, pa valjda ni to nije lose.sada mi se ne isplati da ga prodam. dobio sam ga kao klinac za rodjendanski poklon, ali zvuk je katastrofa :mrgreen:

P.S. mada skup je to stimer, tada su ga moj cale i keve platili 85eura :mrgreen:

Post Reply