Koristim svakakve trzalice, neke zaista retko, ali ih imam uvek pri ruci.
Prvo ove koje koristim ređe:
Dunlop Big Stubby 2mm sam koristio i kao klinac, ali ako me sećanje dobro služi, mislim da mi je presudna bila dimenzija trzalice. Ako mi treba trzalica za "sitno pletenje" ne volim dugačke trzalice. Kad položim trzalicu na jagodicu kažiprsta, ali tako da "tupa" strana bude poravnata sa pregibom između jagodice i srednjeg članka kažiprsta, ne volim da mi mnogo štrči trzalica preko vrha prsta. Ako štrči, onda je samo za neki strumming u širokim potezima. Big Stubby je taman iste dužine kao jagodica mog kažiprsta, i to je bilo presudno. Ipak, ima jako "usko polje delovanja", i daje nešto mutniji ton, pogotovo ona najlon verzija, pa je retko koristim.
Dunlop Tortex .73mm kod mene spada u kategoriju ekstremno velikih trzalica, i koristim je samo za živahni strumming na akustičnoj gitari. Takođe je gledam kao usko orijentisanu trzalicu, ali za ono za šta je koristim - nisam našao bolju.
Ove što je Dweezil pomenuo takođe koristim, mada samo na akustičnoj gitari.
Koristim Dunlop thumbpick, odnosno koristim 2 različita thumbpicka, ali onaj sa oznakom M (medium se odnosi na širinu, ne na debljinu) koristim retko, daje oštriji ton.
Trzalice koje su stalno u upotrebi:
Dunlop Tortex Jazz Pitch Black .88mm. Ako izuzmemo to da ću verovatno zbog ovih trzalica da promenim makar tablu na radnom stolu, koja je crna, pa kad nemam jako osvetljenje, oči mi ispadnu da nađem gde sam spustio trzalicu, ovo su perfektne trzalice. Malo su kraće od od jagodice kažiprsta, leže mi odlično, mogu da posluže i za sitno pletenje, i za strumming, mada mi se ne dopadaju baš na akustičnoj gitari. Nisam ni gledao, možda imaju neke tanje od ovih, to bi možda radilo na akustičnoj, da bude malkice savitljivija. E sad, one imaju baš špic, što ne leži svakoj svirci, mada imaju i jednu veliku prednost - mogle bi da se spakuju u jednakostranični trougao, pa kako god da je okrenem, može da svira, i isto leži u ruci, a preostali "ćoškovi" su zaobljeni. Vrlo korisna stvar. Kada bih morao da koristim samo jednu trzalicu mislim da bi to bila ova, bar kad se radi o ravnim trzalicama. Edit: kad sam tražio sliku na Dunlop sajtu, vidim da ima i tanjih, sad još samo da se nadam da ću ih naći u prodavnici. A vidim da ih sada zovu Tortex Black Gold Jazz...
Konačno, ono što ipak najviše koristim jeste Dunlop thumbpick L, i to je jedan perfektan svirački alat. Ja volim fingerpicking, i kao neko ko je startovao sa klasičnom gitarom, nikad nisam mogao da se pomirim sa time da ću koristeći trzalicu jednostavno da svedem desnu ruku na držač trzalice. Thumbpick sam počeo da koristim intenzivno pre 2 ipo godine, i od onda ga koristim sve više. Budući da je ovaj Dunlop L solidne debljine (ne piše koja je tačno, pa mogu samo od prilike da kažem, šubler kaže da je 1.45mm, mada ovaj moj žubler meri sa 0.05 preciznošću, pa ne mogu da garantujem za ovu drugu decimalu) može ova trzalica da se koristi i kao ravna trzalica, kad mi treba da baš opaučim po žicama, samo sastavim kažiprst i palac i koristim je kao ravnu trzalicu, tako da je dosta univerzalna. Na električnoj gitari mi radi sav posao savršeno, na akustičnoj ponekad primetim da bi mogli basovi da budu malo bolje definisani, i u tim retkim situacijama koristim M thumbpick. Inače ovo daleko više ima veze sa žicama, na sasvim novim žicama za akustičnu gotaru su uvek basovi fini i sa ovom L trzalicom, samo je eto "netolerantna" kad su žice malo starije, a i ja sam malo fanatik kad je ton basovih žica na akustičnoj u pitanju, od prilike mi se dopada prva 2 dana, sve posle toga mi nije baš ono što želim. Da živim od svirke, verujem da bih na akustočnoj menjao žice na par dana. Na slici je i fingerpick, ali to ne koristim.
Eto, to je moj arsenal kad su trzalice u pitanju.