Gitara bez oznake, lažni MIJ Strat?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gitara bez oznake, lažni MIJ Strat?
Keramički magneti i neka sedla koja podsećaju na kasni CBS period. Ja i dalje ne mogu ništa da izvalim, možda se javi neko upućeniji u problematiku. 

Sve sto se vidi sa slika su keramicki magneti i neke cudne civije... ili mi se cini za civije.
edit
Pretece me guvnor
Inace, prvo sto mi je palo na pamet kad sam video slike je squier jer ortak ima istog takvog. Veliki hedstok, iste civije, magneti koji izgledaju isto tako sa tim taaankim zicama, neki cudan 5-way...
Malo mi verovatno da bi neko osmirglao fender sa glave gitare...
edit
Pretece me guvnor
Inace, prvo sto mi je palo na pamet kad sam video slike je squier jer ortak ima istog takvog. Veliki hedstok, iste civije, magneti koji izgledaju isto tako sa tim taaankim zicama, neki cudan 5-way...
Malo mi verovatno da bi neko osmirglao fender sa glave gitare...

- Rocket Roll
Ne znam koliko je verovatno da je u pitanju Japanac. Jedini Japanac za koji ja znam da ima "veliki" headstock je 72RI, a on ima three-bolt pločicu i Micro-Tilt (http://homepage.ntlworld.com/john.blackman4/72.htm). Telo mi, inače, deluje premalo a neck pocket previše "plitak", mada to još ništa ne znači. Vrat nije Fenderov, osim ako neko divljačko prerađivanje nije u pitanju: "bullet" trussrod je uveden kad i Micro-Tilt, a pošto na toj gitari nema Micro-Tilta a vrat ima "bullet" trussrod...
Magneti nisu meksički, čini mi se. Pogrešna žica, pogrešno gvožđe.
Da moram da pogađam, pretpostavio bih da je u pitanju (korejski?) "Legend" ili "Animal" doteran da obmane. Mada je verovatnije da je Funkomat u pravu - to malo telo mnogo miriše na Squier.
Magneti nisu meksički, čini mi se. Pogrešna žica, pogrešno gvožđe.
Da moram da pogađam, pretpostavio bih da je u pitanju (korejski?) "Legend" ili "Animal" doteran da obmane. Mada je verovatnije da je Funkomat u pravu - to malo telo mnogo miriše na Squier.
A nikome nije čudno što nema "skunk strip" na vratu, a fingerboard je maple?
evo jos nekih novosti koje sam upravo dobio od decka koji mi je dao gitaru,
lik koji je njemu prodao gitaru pre 10 god mu je rekao da se radi o japanskoj verziji sa promenjenim vratom navodno fenderovim. najcudnije mi je da magneti na ovoj gitari rade super, ton je stvarno dobar i nema mikrofonije i ostalih sranja koje prave drugi skvajeri, eto jedino sto sam unutra nasao tu oznaku koja se vidi i na slic ST3, nisam hteo da odlemljujem zice tako da nisam uspeo da vidim oznake na potenciometrima, drugi ljudi koji su je videli nemogu isto da ustanove o cemu se radi ali svi su jednako slozni da ima jako dobar zvuk , i gitara je laka,
lik koji je njemu prodao gitaru pre 10 god mu je rekao da se radi o japanskoj verziji sa promenjenim vratom navodno fenderovim. najcudnije mi je da magneti na ovoj gitari rade super, ton je stvarno dobar i nema mikrofonije i ostalih sranja koje prave drugi skvajeri, eto jedino sto sam unutra nasao tu oznaku koja se vidi i na slic ST3, nisam hteo da odlemljujem zice tako da nisam uspeo da vidim oznake na potenciometrima, drugi ljudi koji su je videli nemogu isto da ustanove o cemu se radi ali svi su jednako slozni da ima jako dobar zvuk , i gitara je laka,
Jebiga, to da magneti rade super je veoma relativno... iz toga neces zakljuciti odakle je gitara a ima jos mnogo faktora koji uticu na zvuk pored magneta.
Ima zaista odlicnih squier-a za koje nikad covek ne bi rekao da nisu fender dok ne vidi oznaku tako da... ne moze se znati
Sta te boli tuks izmedju ostalog... dobio si je za dzabe, svidja ti se, uzivaj.

Ima zaista odlicnih squier-a za koje nikad covek ne bi rekao da nisu fender dok ne vidi oznaku tako da... ne moze se znati
Sta te boli tuks izmedju ostalog... dobio si je za dzabe, svidja ti se, uzivaj.

- Rocket Roll
Ako misliš "ima li takvih Fenderovih vratova", odgovor je "ima". Nisu česti, iz kasnih šezdesetih su, ali ima ih.eg303 wrote:A nikome nije čudno što nema "skunk strip" na vratu, a fingerboard je maple?
Čuo sam za to (valjda je maple fingerboard lepljen kao što se radi sa rosewood-om) ali mi čudno da bi se neko s time igrao pa još na sve to izbrisao logo koji najviše i vredi...Rocket Roll wrote:Ako misliš "ima li takvih Fenderovih vratova", odgovor je "ima". Nisu česti, iz kasnih šezdesetih su, ali ima ih.eg303 wrote:A nikome nije čudno što nema "skunk strip" na vratu, a fingerboard je maple?
ko zna ljudi sta je sve padalo napamet prvom vlasniku mozda mu se nije svideo fenderov logo hehehehehehehehhe, predhodni vlasnik mi je i rekao da vrat podseca vrat na kasne 60 te, izgleda da nikada necu sanati odakle potice ova gitara itd, al kako kazu ljudi bitno je da dobro zvuci. jedino sto cu uraditi na njoij a to je da promenim pragove, ovi su bas dotrajali, jos nisam vrat skidao ali nadam se da cu tamo naci neku oznaku, a i kad skinem skroz masku valjda ce pisati nesto, aa i viudeo sam da ima neke oznake na potenciometrima, cim to uradim uslikacu pa bacam slike ovde
inace ovu gitaru nisam kupio dao sam viden strat za ovu gitaru,
Ma ako radi bolje od Viden strata, sta te briga...
Nije vazno odakle je, sve dok znades kuda putuje(s).

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Taj vrat je verovatno ko na ovoj djitri samo podesavanje truss rod-a nije na istom mestu...
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... -oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-C ... -oglas.htm
- Guitar_thrill
- MF veteran
a pazi rucno su motani magneti i na viden stratu i na ovom!sinisake wrote:Ma ako radi bolje od Viden strata, sta te briga...

inace sto se teme tice,nemam pojma,ali ako ima dobar zvuk, cestitam ti!

nemam pojma da su rucno motani na ovom, ali ova gitara je bar za 2 klase bolja od viden strata koji sam imao, ono je bila pravisa kruta gitara, i zatvoren ton, a sto se tice one slike za vrat, da tako izgleeda vrad, i mnogo je prijatan za sviranje
A kog si "viden" strata imao?