ajmo malo o singlovima..

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Z*Z*Z

Re: ajmo malo o singlovima..

Post by Z*Z*Z » 21 Dec 2009, 21:52

Stvarno je gnusno - zvuci k'o patka.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 21:57

e da , evo i krznenih :metal:

Last edited by Boogie Woogie on 21 Dec 2009, 22:06, edited 1 time in total.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:04

Z*Z*Z wrote:Stvarno je gnusno - zvuci k'o patka.
ma protero je on tu patku kroz neke kerefeke bre..vidi šta mu svetle neka čuda iza
da ja razapnem tri žice na tiganj i udenem u ono njegovo..kaka patka kaki ..tigar..

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Dec 2009, 22:11

Boogie Woogie wrote:vidi, ako ćemo u sitna crevca, onda SVE utiče.
Ali ako ćemo u još sitnija, onda utiču i prostorija u kojoj se probava, pritisak u ušima, položaj tela, strujanje vazduha itd. right?
Ono što mene zanima je, da li postoji npr. neki aparat koji može da :

1. izmeri razilike u zvuku jeftinog singla i recimo Dankana
2. da te razlike može ljudsko uvo da registruje taman toliko da te zasvrbi movčanik da istreseš duplo veću cenu.

Kapiram da je na onom sajtu mastalo preko 200 strana, na ovo isto pitanje.
Da su te razlike toliko jasne, definitivne, valjda bi sve bilo jasno već na prvoj strani.

Javi se eto baš neki lik koji namotava magnete i kaže, kad magnet namotaš ovako, čuješ evo - ovo.
Kad ga međutim namotaš ovako - onda čuješ - ovo.
Isto tako, kada uzmeš bakar koji ima čistoću (pa onda neki koren iz..šta ti ja znam, mc na kvadrat)..onda dobiješ ovaj zvuk, a kad uzmeš bakar iz Majdanpeka, onda jebiga..čuješ - ovo-

Ali, sve mi se čini da se to nešto ne dešava..i da ljudi i dalje nisu načisto šta se tu zapravo dešava i šta zapravo određuje cenu itd.
Mislim da nisam isao u sitna crevca uopste.
Ako magneti nisu bolja opcija za poboljsanje zvuka onda bi ljudi kupovali ,recimo, warmoth tela i vratove i prebacivali hardware i elektroniku iz squiera u to. :mrgreen:
Ne vidim bas cesto pitanje po forumima tipa "Ocu da upgradeujem telo i vrat na mom skvajeru" :mrgreen:
Pritisak u ushima, pritisak u ochima, pritisak u prstima na veliku zalost tastature i 'papira'. :mrgreen:
Necu da kazem da je drvo nebitno, da je sve crno i belo, nego da mislim da dobri magneti mogu u gorepomenutom slucaju vise da urade od dobrog drveta, da je to lakse i efektivnije resenje.

Slazem da se ljudi nisu nacisto sto se tice mnogo stvari vezanih za gitare i pojacala i uopsteno muzicku opremu.
Moj je utisak da ima mnogo subjektivnog u svemu tome.Izmedju dva vrhunska magneta ili gitare ce se voditi smrtno ozbiljna prepucavanja.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:21

pa to ti kažem, prepucavanja.
da postoje konkretni parametri, prepucavanja ne bi moglo da bude.

ovako..istreseš se za brendirani single, baciš "fabrički krš" i ukljušiš u Placebo pojačalo..pa, naravno da će da svira bolje, a? :kokice:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Dec 2009, 22:45

Svaka tebi cast, kralju, ali itekako postoje razlike izmedju skupog i jefitnog magneta i to ne u ceni samo :)

No, vazno da je tebi lepo :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:49

cciro, važno da je svima lepo :ziveli:

nego, rekni nam tu razliku..pa da štedim pare ko čovek 8)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Dec 2009, 22:52

I sta ako ti izbrblja gomilu brojki ? :mrgreen:
Treba znati i interpretirati te podatke dal bili suvi brojevi ili zvuk iz gitare.
Jel si zadovoljan sa zvukom gitare? Ako nisi trazi neko resenje, opisi kakav zvuk zelis pa ce ti neko pomoci, najverovatnije roket. :mrgreen:
Last edited by nenadnenad on 21 Dec 2009, 22:53, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Dec 2009, 22:52

Pa eno ti 200 strana o tome, sta bi ti vise? :o

Eno, otidi u prodavnicu, uzmi dve gitare slicnih specifikacija sa razlicitim magnetima pa nam javljaj utiske. Toliko je jednostavno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Dec 2009, 22:53

Boogie Woogie wrote:...da li postoji npr. neki aparat koji može da :
1. izmeri razilike u zvuku jeftinog singla i recimo Dankana
2. da te razlike može ljudsko uvo da registruje taman toliko da te zasvrbi movčanik da istreseš duplo veću cenu.
Ja mogu da ti prenesem svoje iskustvo - magneti koji su bili na mom Badiju su bili stari modeli MIM Std. magneta, i očajno su zvučali na drajvu. Za to mi nije trebao spektrograf. Baš-baš sam morao da ih menjam, to je bio totalni raspad. Čim sam prešao na DiMarzio Blue Velvet - joj razlike, drastiĆne. Odjednom na klinu imam Chris Rea ton, a na drajvu Iron Maiden. Pre toga sam na klinu imao relativno OK ali nezanimljiv ton (neinspirativan, mrtav) a na drajvu grozno prštanje.

Ali to je razlika između nikakvog i prosečnog fabričkog magneta. Kakva bi razlika bila između prosečnog i vrhunskog magneta - ne znam, vrhunske magnete još nisam imao prilike da čujem, zaista su retki.

Kad kažem "vrhunski" magneti, btw, ne mislim na ovo što se prodaje po Mitrosima itd, nego na Abigejl Ibara, Kurtis Novak ili Bareknuckles.

Opet, sada je kod mene Aston DHB-2200, na kojem magneti svakako nisu ručno motani AlNiCo III - cela gitara košta 300 evra u Mariću Derikoži, možeš misliti koliko su u fabrici koštali magneti - pa me opet ni najmanje ne nerviraju, ni na drajvu ni na klinu. Mogli bi da budu bolji, keramika meni uvek zvuči malo "mrtvo", ali zašto da popravljam što nije pokvareno?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:58

nenadnenad wrote:I sta ako ti izbrblja gomilu brojki ? :mrgreen:
Treba znati i interpretirati te podatke dal bili suvi brojevi ili zvuk iz gitare.
Jel si zadovoljan sa zvukom gitare? Ako nisi trazi neko resenje, opisi kakav zvuk zelis pa ce ti neko pomoci, najverovatnije roket. :mrgreen:
pazi, u pravu si što se tiče jednog dela, a to je "jesi li zadovoljan sa zvukom gitare"
Znaš kako, kupac početnik, često je upravo zadovoljan, ali..onda dolazi zbunjivanje i pitanje, " ašto ona ista ovakva vredi 6 x više?" pa mu prodavac složi priču o "elektronici..drvetu "i td.

Iskreno, ja sam nekada mislio da se jeftiniji magneti "troše", da im ističe neka snaga isl..pa reko, bolje da ne žurim, da se raspitam, kad ono..ni ti posle 200 strana nemaju bre pojma.
UOĆEMO precizne PARAMETRE!
:mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Dec 2009, 23:06

Ne verujem da ces uspeti da promenis cene jednog fendera ili gibsona ali mozes se potruditi da nadjes najbolje resenje za sebe u odnosu na budzet.
Nemoj se raspitivati kod prodavaca osim ako znas dovoljno da ih uhvatis na brzinu u lazi :mrgreen: jer oni rade verovatno na minimalac + procenat.Retki su ljudi koji znaju nesto ili dosta toga i koji oce da podele a najcesci oni koji sire gluposti ili nece da pomognu.
Necu da kenjam puno oko magneta i drveta jer znam da ja nisam bio zadovoljan sa arijom stg-003 cak i preko jive kinga.***** li ga, ne odgovara mi, praznjikav zvuk, note nemaju neku jacinu, dubinu , neki balans tona i sve to, tesko mi je opisati.Mislim, bar kad sam svirao svoje pesme, mada je bilo i generalno , 'onako' , moglo se izvuci vise iz toga sa odredjenom svirkom , odredjenim stilom il sta vec...Verovatno se mozda doterati sa pedalama al mi je to dodatna komplikacija.Inace, desavalo bi mi se da osetim da mi mnogo vise prija zvuk kad bi uzeo akustaru od 10-15 hiljada u prodavnici.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Dec 2009, 23:26

Neso, a vidi ovo:

Promenjeni magneti:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Dec 2009, 23:35

I konacno:

:ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 23:38

i šta hvali ovim magnetima moliču lepo..

Post Reply