Push-pull potenciometri

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Push-pull potenciometri

Post by Dersu Uzala » 02 Apr 2010, 23:08

Noviji humbuckeri (unazad 20 godina recimo) retko kad zuje kad su splitovani. Jedino ako iz ganjas na maksimalni high-gain. Ja imam Steve's Special i Air Norton u glavnoj djitri koju ganjam vec 10-tak godina i ima push/pull pot sa splitovanje. Nema tu zujanja, sem ako ne opicim unholly Mesa Boogie distortion (znaci do panja). A ko bi lud svirao oranje i drljanje na splitovanom magnetu, drugim recima, ako vec odvrnem tu distorziju do bola sigurno necu da se prebacim na single coil pa kao sviram neki bluz, sta li. Doduse, ja koristim distorziju umereno, ali to je relativan pojam.

nikolic025

Post by nikolic025 » 03 Apr 2010, 22:23

Uspeo sam da zalemim,ali me i dalje zajebava to zujanje.I to zuji kad je samo jedan magnet ukljucen,a u medjupoziciji ne,ne mogu da se setim da li se tako culo i kad je bio obican pot,a kad ga splitujem,na svakoj poziciji zuji malo jace,a na humovima zuji onako,malo,sta znam,ja sam picajzla i sad dok to neresim,to nije ta gitara koju ja trazim...Ne znam sta da radim,pokusavao sam i neke zice da menjam itd...

Razmisljam da da probam da povezem serijsko/paralelno na push-pullu,pa mi za to trebaju seme,nisam siguran tacno koja je od ovih na SD sajtu,i ako neko ima ideju kako da resim to zujanje,bilo bi super.
Mislim,da li je moguce na jedan push pul to uraditi?
Nsao sam neki sto pise Phase,ali ne znam ni sta on tacno radi i koliko vidim,samo je bridge zakacen za to...

Pozdrav i hvala na pomoci.

I jos jedno pitanje...Moj tropolni switch nije kao taj na slici,nego je onaj kao na stratu,kontam kako se povezuje,samo mi nije jasno sta je ono sa druge strane sto ide na masu.Mislim na tom switchu,ima sa jedne strane tri,a sa druge jedno sto ide na masu tona,e sad sta je to i gde se to nalazi na mom switchu...?

Hvala.

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Apr 2010, 03:07

Znaci,popi..eo sam od ovog zujanja cak i kad je hum,pa sam vratio obican pon,ali po SD semi,posto sam zaboravio kako je bilo zalemljeno i opet zuji,nemam pojma koji mu je...

Pratio sam semu,sve lemio kako treba i opet...

Ima jedna zica vise nego na semi,zasrafljena je sa jedne strane u drvo,a drugi deo sam pokusao da vezem na pot i isto zuji...

Jel ima neko ideju sta i kako.Zuji ko kineski strat....Koji sam moj i uvatio da prckam kad znam da cu sjebati nesto....Da imam nekog majstora koji zna sta radi,a da je blizu,odavno bih mu odneo gitaru,pa nek se on malo d.ka...Skroz sam skenjan...I ja bolid hocu lep clean na Jacksonu....Sledeci put cu da se odinem po ruci kad krenem da prckam oko nove,ispravne gitare... :cry:

Help me!!!Ocajan sam....Nemam ni zelju da sviram dok je nesredim...

Hvala jos jednom

majtimika

Post by majtimika » 11 Apr 2010, 09:16

donesi je danas do kule pa cu ti ja srediti samo nemoj da places

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Apr 2010, 11:42

a da nisi sprzio pot? To se meni dogodilo....bio sam je i povezao kako treba i sve, ali je stalno zujalo, da bih posle saznao da sam sprzio pot....

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Apr 2010, 11:50

Sumnjam da sam i push pull i obican sprzio,i mislim da nebi radio da sam ga sprzio,a on normalno radi,cak i ne krcka...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Apr 2010, 12:02

nikolic025 wrote:Sumnjam da sam i push pull i obican sprzio,i mislim da nebi radio da sam ga sprzio,a on normalno radi,cak i ne krcka...
meni se tiho cuo zvuk gitare, i mnogo suma je bilo....a uspeo sam dva da sprzim tada, jer lemilica nije bila bas najbolja :)

nikolic025

Post by nikolic025 » 02 May 2010, 16:58

Eh....Odnesem gitaru kod majstora i on sve onako extra po semi izlemi,izgleda ko fabricki lem,ali opet zuji,kaze majstor da nema pojma do cega je...A kaze da su svi potovi i prekidac ok...Sta da radim?Razmisljao sam i da prodam komplet elektroniku i da stavim DiMarzio ali ni to nije neko resenje,jer onda to vise nije ta gitara,neko neka budzotina...

Jel ima neko predlog?

Hvala!

Post Reply