Savet oko kupovine nove gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Savet oko kupovine nove gitare

Post by Baba Slim » 05 Apr 2010, 10:13

Moguće sasvim da sam ja nešto ispermutovao... :oops: Bilo kako bilo, i da je Mexikanac, za te pare je isto odlična kupovina. Možda ih nazovem sutra i proverim :ziveli:

nemirkv

Post by nemirkv » 05 Apr 2010, 11:09

Gledao sam po sajtu Mitrosa, cini mi se da nema vise popusta...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Apr 2010, 12:08

Nemoj obraćati pažnju na sajt, to ovde nikad nije izvor 100% svežih informacija. Ako te ne mrzi, nazovi sutra i proveri, informacija nikad viška... :ziveli:

nemirkv

Post by nemirkv » 05 Apr 2010, 12:17

Ma svraticu desetog pa ce ih lepo sve ispitam! I naravno isprobam sve tamo sto imaju :D

zile20584

Post by zile20584 » 10 Apr 2010, 13:16

Guitar_thrill wrote:Nema neke bitnije razlike, obe gitare ce super da ti rade posao za tu vrstu svirke....glavna razlika je u tome sto je 50s maple,a 60s rosewood...pa sta ti se vise svidja pod prstima i u zvuku...svakako neces pogresiti :ziveli:
Osim očigledne razlike u fretbordu, glavna razlika je zapravo u magnetima! CV 50's ima Alnico3(malo slabiji izlaz) a CV 60's ima Alnico5(jači izlaz).

zile20584

Post by zile20584 » 10 Apr 2010, 13:25

Baba Slim wrote:Moguće sasvim da sam ja nešto ispermutovao... :oops: Bilo kako bilo, i da je Mexikanac, za te pare je isto odlična kupovina. Možda ih nazovem sutra i proverim :ziveli:
Na svim forumioma ljudi se žale na tu novu HighwayOne seriju, konkretno na udobnost vrata...Ali svakako treba probati!
Evo jednog primera :
http://www.electric-guitar-review.com/2 ... 6-upgrade/

http://www.youtube.com/watch?v=JqSYDHNpAx8

zile20584

Post by zile20584 » 10 Apr 2010, 13:51

Baba Slim wrote:...Nema zamerke na izradu i zvuk (naravno za tu cenu, a bogami i za neku jaču cifru)...
:mrgreen: Kao što sam već negde napisao...Da na hedstoku piše FENDER, bila bi ovo skupa gitara :!: :!: :!:

zile20584

Post by zile20584 » 10 Apr 2010, 14:02

nemirkv wrote:Ma svraticu desetog pa ce ih lepo sve ispitam! I naravno isprobam sve tamo sto imaju :D
E pazi, ima Squier još dobrih stratova u istom/sličnom cenovnom rangu. Recimo Vintage Modified serija, Deluxe serija, a ni ovi iz Standard serije, kol'ko čujem nisu loši. Probaj sve što ti bude palo pod ruku! Srećno! I javi šta si odabrao! :XD: :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 10 Apr 2010, 14:04

U pravu je baba bio je highway za 38-39k na ppustu i to oni stariji sa malom glavom, ali je moguce da se razgrabilo

nemirkv

Post by nemirkv » 14 Apr 2010, 23:19

Bio sam pre neki dan u Mitrosu i probao sam nekoliko gitara kroz Micro Cube...
Probao sam Classic Vibe 50's, 60's i jednu Vintage Modified...
Od 50's me je vrat, tacnije fingerboard ako se tako zove odmah odvratio, jer je lakiran... To mi se uopste nije svidelo!
Vintage Modified nije ostavio neki snazan utisak na mene, a iskreno ne znam ni sto... Jednostavno mi je sve bilo nesto mlako od trenutka kad sam ga uzeo u ruke do trenutka kad sam ga vratio na stalak...
Ali me je zato 60's u candy apple red odusevio! Pre svega fingerboard koji je rosewood ako se ne varam... Mada tacan materijal i nije toliko bitan. Bitno je to sto je slican mojoj akustari staroj trideset godina i sto sam odmah poceo da letim po njemu kao da sviram na toj gitari ko zna koliko dugo... Stvarno me je odusevila, a i zvuk mi se vise dopao nego na ostale dve, jer je, kako se to barem meni cini, snazniji i masniji...
Micro Cube je takodje super sa svim funkcijama koje ima, ali mi se ucinilo da je nekako slabasno... Sada, mozda sam ja to utripovao jer sam ipak bio u onoj posebnoj prostoriji u Mitrosu, ali ko zna...

Eto, rekoh da javim da sam probao i prenesem utiske... Sto se mene tice ja sam se za gitaru odluci, sad samo da dobijem kintu od rodbine :D

Haralampije

Post by Haralampije » 14 Apr 2010, 23:49

nemirkv wrote: odmah poceo da letim po njemu kao da sviram na toj gitari ko zna koliko dugo

To je znak da je ona prava,koje god marke da je.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 15 Apr 2010, 09:20

Classsic Vibe 50's ima maple fingerboard ako sam dobro obavešten pa je sasvim normalno da je lakiran.
Ono što je jedino bitno je rekao Haralampije, ako ti je 60's legla lepo u ruke onda je to prava stvar, ti najbolje znaš šta ti se dopada :ziveli: .
Inače, imam i ja kući Micro Cube i veruj mi da nimalo nije tiho pojačalce, prava mera za kućno vežbanje. Jednom prilikom mi je i komšija ispod dolazio kada sam se malo zaneo pa odvrnuo Gain i Volume skoro na maximum, od tada ne držim pojačalo na podu dok sviram :mrgreen: .

nemirkv

Post by nemirkv » 15 Apr 2010, 11:54

Nisam znao da se maple fingerboard mora lakirati... Inace, ako kazes da je micro cube dovoljno jako onda verujem na rec :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Apr 2010, 16:42

Što se Mikro kockice tiče, potvrđujem da je sasvim dovoljna za sobno vežbanje. Ja Vol koristio na 9-9,5h, na 10h mi je već bilo glasno i sve sam očekivao komšiju na vratima :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 15 Apr 2010, 19:29

Haralampije wrote:
nemirkv wrote: odmah poceo da letim po njemu kao da sviram na toj gitari ko zna koliko dugo

To je znak da je ona prava,koje god marke da je.
:1:

Najbitnije je da tebi gitara odgovara,a to znas tek kad je uzmes u ruke i odsviras nesto.Mogu saveti,moze youtube al dok se ne proba,dzaba :D !Aj samo nek rodbina odresi kesu pa da pazaris,i da nam se pohvalis na forumu.Ni neke fotke ne bi bile na odmet. :D Pozdrav!!! :ziveli:

a sto se tice rolanda,mogu samo da kazem :1:

Post Reply