prva elktricna!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
parker

Re: prva elktricna!

Post by parker » 14 Apr 2010, 14:06

Vaske023 wrote:
ssmc wrote:Sine nemoj kupovati ako je džabe,već ako ti se dopada
:1: :1: :1:
Ako ti se dopada,uzimaj.U principu je veoma dobra ponuda,a s obzirom da je oprema malo koriscena i znas od koga je kupujes to ti je jos jedan plus.Kupuj i sviraj,nek ti je sa srecom! :ziveli: Pozdrav!
mislim da bi trebalo da se primi na znanje jer je mnogo slicnih saveta: onaj ko je totalni pocetnik i prvi put kupuje gitaru prakticno ne zna ni to dal mu gitara lezi ili ne a kamo li nesto drugo... tako da ti neki saveti u stilu 'vidi kako ti lezi gitara' mnogo vise igraju ulogu kad se kupuje druga, treca gitara. kod prve mislim da vise igra ulogu cena i da se ne kupi neki totalni krs... oni koji nastave da sviraju vec ce shvatiti sta zele i sta im lezi ali pocetnici, realno, tesko...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 14 Apr 2010, 21:04

word!

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 15 Apr 2010, 02:55

ako nemas para odmah pozajmljuj od ribe, ko ja :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 15 Apr 2010, 03:49

parker wrote:
Vaske023 wrote:
ssmc wrote:Sine nemoj kupovati ako je džabe,već ako ti se dopada
:1: :1: :1:
Ako ti se dopada,uzimaj.U principu je veoma dobra ponuda,a s obzirom da je oprema malo koriscena i znas od koga je kupujes to ti je jos jedan plus.Kupuj i sviraj,nek ti je sa srecom! :ziveli: Pozdrav!
mislim da bi trebalo da se primi na znanje jer je mnogo slicnih saveta: onaj ko je totalni pocetnik i prvi put kupuje gitaru prakticno ne zna ni to dal mu gitara lezi ili ne a kamo li nesto drugo... tako da ti neki saveti u stilu 'vidi kako ti lezi gitara' mnogo vise igraju ulogu kad se kupuje druga, treca gitara. kod prve mislim da vise igra ulogu cena i da se ne kupi neki totalni krs... oni koji nastave da sviraju vec ce shvatiti sta zele i sta im lezi ali pocetnici, realno, tesko...
Onaj koji lupuje i odlučuje,bio on početnik ili ne.Tako da eto ima situacija (dosta) gde čovek ne zna (a kako da zna,mislim šta je starije,kokoška ili jaje) pa kupi nešto....bude zadovoljan neko vreme...pa onda nastavi dalje....kao i dosta nas uostalom.Inače sam pokušao da dam što sažetiji odgovor i skratim priču (a i čoveku da ne ubijam volju jel') jer se onda misli roje neverovatnom brzinom.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 15 Apr 2010, 18:30

Nostradamussen wrote:ako nemas para odmah pozajmljuj od ribe, ko ja :D
hahahahahahaha :1:

nirvana

Post by nirvana » 15 Apr 2010, 23:33

ljudi hvala na savetima, al se javio novi problem : prijatelj mi je rekao da niposto ne uzimam ariu, kaze da je losa i predlozio mi je http://www.skymusic.rs/prodaja/gitare/g ... page2.html predzadnja ponuda. Sta vi mislite? :metal:

parker

Post by parker » 16 Apr 2010, 00:01

ako je ovo http://www.skymusic.rs/pic3619.html kupi. ako je i ona aria, kupi. za te pare sve je slicno. cak i one kineske iz neke teme sto se ovih dana pojavljivala...
akcenat je da kupis nesto i vezbas, sta ces stvarno i trajno da kupis, to dolazi na red za godinu - dve. ali kupi nesto sto pre i pocni sto pre... inace ces odustati

nirvana

Post by nirvana » 16 Apr 2010, 00:09

trudim se da uzmem sto pre, al kao i ostali zelim da prodjem sto bolje za malo para :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 16 Apr 2010, 03:50

nirvana wrote:trudim se da uzmem sto pre, al kao i ostali zelim da prodjem sto bolje za malo para :D
Jedino da se desi ne znam kakva lutrija pa bi onda nešto i mogao da vrpoljiš,ali ovako će svaka gitara ima ti svoje mane i prednosti.zapravo tako je i sa gitarama od po koji hiljadu €.

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 15:29

E ljudi doslo je do promena, povecao se budzet na recimo 400e, tako da ove ponude otpadaju, i postavlja se cesto pitanje sta uzeti ? xD Posto nemam pojacalo i ono mora biti uracunato u cenu. Treba mi gitara na kojoj cu moci da sviram nirvanine pesme prvenstveno. I jos jedno pitanje da li je pametnije dati vise para na gitaru ili na pojacalo?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 19 Apr 2010, 15:53

nirvana wrote:E ljudi doslo je do promena, povecao se budzet na recimo 400e, tako da ove ponude otpadaju, i postavlja se cesto pitanje sta uzeti ? xD Posto nemam pojacalo i ono mora biti uracunato u cenu. Treba mi gitara na kojoj cu moci da sviram nirvanine pesme prvenstveno. I jos jedno pitanje da li je pametnije dati vise para na gitaru ili na pojacalo?
kao prvo, dečko..za nirvanu ti ne treba električna gitara. Taj bend je jaaako jako loš. Sve su pesme manje više iste, nema muzičkog izazova, osim toga, više i ne postoji.
Taj bend je bio toliko loš da ni njegov glavni pevač nije mogao to da podnese. Zašto bi ti pravio istu grešku?

Drugo, šta će ti gitara za koju u startu imaš dilemu da li ćeš i koje pojačalo.
Kad bolje razmislim, šta će ti gitara uopšte?
Na youtubu već imaš u ovom momentu bar 25 hiljada klinaca od kojih će sigurno njih par stotina da budu kandidati za najboljeg gitaristu u svojoj zemlji, ako ne i u svetu. Tu za tebe, sa pesmama otužne, sumorne, depresivne i amuzične nirvane - nema mesta.
Svetu treba čudo, svetu treba radost muziciranja, svetu treba revolucija. Svetu ne treba još jedan iebeni samoubica u najavi..

Odustani. Dok je vreme.
400 evra je fina parica.
Uplati letovanje. Ti i devojka. Ranac na leđa, pa pravac neka grčka, španija..
Lepo njoj (a kad je lepo njoj, lepo i tebi)
ovako, daćeš pare nekom debelom gazdi nekog recimo mitrosa (koji će da ih da svom klincu da odvede svoju ribicu u grčku..španiju..) a ti ćeš šta? Da sviraš NIRVANU? Z.a.i.e.b.i. to. Ok? Ok..

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 16:02

Ja mislim da su moja pitanja bila veoma jasna - savet oko gitare a ne oko mog ukusa, tako da ako te mrzi da mi napises nesto oko cega mi treba pomoc zamolio bih te da ne spamujes temu. A ja nit zelim da budem cudo, nit na youtubu, nego da sviram muziku koju volim i da u tome uzivam, a to sta ti mislis o nirvani i Kurtu pisi u nekoj drugoj temi -.-

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 19 Apr 2010, 16:02

daj sve na gitaru i sviraj preko kompa za pocetak, svakako neces svirati na nekakvim svirkama bar godinu dana...
uzmi gitaru za 400 evra, recimo Ibanez RG370DX (koji oko 400), Jackson JS30DK Dinky (oko 300 + ti ostane nekih stotinak za neko sobno pojacalo), ili pak neki Squier Strat (krecu se oko 300-350) itd. :)

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 16:10

Meni se svidja najvise Ibanez RG370DX al opet bih voleo da imam neko pristojno pojacalo posto bih onda imao neku motivaciju xD
E sada sto se tice strata, jel moze na njemu da se svira i rok/metal?

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 19 Apr 2010, 16:16

moze, ali za metal je mnogo bolji humbucker... imas skvajera sa hot rails magnetima (single size humbucker) ovako nesto
ja ne volim squier, ali ima ljudi koji ih vole, pa sam naveo kao opciju...

Post Reply