Još malo o matorim žicama...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Još malo o matorim žicama...
da jeste :) jbt koji entuzijazam, handmade zice za elektricnu gitaru i druge zicane instrumente pre skoro 30 godina u ondasnjoj zemlji, a danas nema ni jedna makar losa firma da se time bavi
E, a da bude cela priča wierd enough, mislim da su manufakturu obavljale dve žene, sa šaltera su mogle unutra da se vide motalice...dweezil wrote:da jestejbt koji entuzijazam, handmade zice za elektricnu gitaru i druge zicane instrumente pre skoro 30 godina u ondasnjoj zemlji, a danas nema ni jedna makar losa firma da se time bavi
-
Nego zice su ok nego ti ne valja terasa.
[/quote]
Stvarno, menjaj terasu.

Stvarno, menjaj terasu.
da da i koliko se secam prodavale su se na komad u malim kesicama sa crvenim slovima na kojima je pisao Rock and Rolleg303 wrote:E, a da bude cela priča wierd enough, mislim da su manufakturu obavljale dve žene, sa šaltera su mogle unutra da se vide motalice...dweezil wrote:da jestejbt koji entuzijazam, handmade zice za elektricnu gitaru i druge zicane instrumente pre skoro 30 godina u ondasnjoj zemlji, a danas nema ni jedna makar losa firma da se time bavi

covece urezi u pragovima i to uzduzni gde me to podseti .sjebao sam 3 praga tada pokusavajuci da to sredim. kakav horor.eg303 wrote:Sve stoji, ali ne znate vi mlađi (postinflatorni) na čemu se sve sviralo kad sam ja 'vatao ćemane u ruke. Imali smo ortaka legendu koji je mogao da okrpi žicu i da svira dalje (iako je pukla negde iznad pragova), to za prvu pomoć, a kad se skupi kinta, pravac Balkanska i "Rock And Roll" koje su bile ujedno i najefikasnije turpije za pragove, urežu se namotaji wound žica u pragove, ma Sremski front, jednom rečju...
a tih gorepomenutih godina donese meni drugar od caleta iz firme bunt od 200 komada zice 0.11. kaze podsetile ga na one koje ja stalno jurim i kukam da mi pucaju
aiiiiiiiiiiiiiiiiiii moje srece
jes da sam ih menjao na nedelju dana ali i sviralo se vise

Ako me secanje dobro sluzi, Rock`n`Roll-ke je prodavala muzicka radnja "Simfonija", Balkanska 28. Svirao sam ih sa zadovoljstvom i verujem da ima neceg u onome Steelwounded!
Pored zica mislim da se moglo kupiti jos po nesto od opreme.
U vreme hiperinflacije ili sa pocetkom "Avramovog dinara" u Balkansku 28 se useljava neki TurboShop, AirMax-ovi, Kappa trenerke i slicni Turbo rekviziti.
Veci deo lokala je cinio TurboShop, dok je "Simfonija" zauzimala 2m2 u krajnjem levom uglu. Tu su se preko saltera prodavale zice.
Da se ne zaboravi!

Pored zica mislim da se moglo kupiti jos po nesto od opreme.
U vreme hiperinflacije ili sa pocetkom "Avramovog dinara" u Balkansku 28 se useljava neki TurboShop, AirMax-ovi, Kappa trenerke i slicni Turbo rekviziti.
Veci deo lokala je cinio TurboShop, dok je "Simfonija" zauzimala 2m2 u krajnjem levom uglu. Tu su se preko saltera prodavale zice.
Da se ne zaboravi!