Izbor Les Paul-a do 220e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vlobrk

Re: Izbor Les Paul-a do 220e

Post by vlobrk » 28 Sep 2010, 14:08

Uf sad sam nasao ovo cudo,gledah snimke i odusevljen sam.Odlucio sam se za ovo:

http://www.rondomusic.com/al2000csb.html

Samo imam jedan problem,gde ima ovo u Srbiji da se nadje?
Moze da se nabavi ali ako te vec zanima takvo nesto pogledaj i ovo :http://www.guitarfetish.com/XV-500-Seri ... c_182.html

Poslao sam ti i na PP pa pogledaj.

Vaske023

Post by Vaske023 » 28 Sep 2010, 14:37

Jako lepo izgledaju ove lp gitare,narocito one sa p90 u neck poziciji :homer: ...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 18 Oct 2010, 14:05

Tema je malo bajata ali ne pise da nije aktuelna...Prvo da bi ti neko rekao sta da kupis trebalo bi da taj neko da je probao sve ove gitare...Sumnjam da ovde moze da se pronadje takav specijalac.Drugo ne bih ti preporucio jeftin epifon, zato sto je jeftin epifon kao bilo koja druga jeftina gitara.To sto ce na glavi da ti pise epifon nece da ti pomogne nista u boji tona ,svirci,itd.Agile su izkljucenje kod jeftinih gitara...mozda jedina firma na Svetu koja daje uvek zaista odlican kvalitet za zaista sitne pare(ne kazem , imaju i skupe modele).U Srbiji a mislim i u Evropi ne mozes da kupis nigde.Vintage, odlicne kopije, tu i tamo losija izrada i veoma losi Wilkinson magneti(po meni zvuce dosta mutno).Ako mu smenis magnete u startu dobices dosta snosnu LP kopiju ali onda vec govorimo o druoj cifri...Nisam probao ali sam cuo dosta dobre kritike za Career LP -ije.Kineske su ali se odlikuju dobrim zavrsnim finisem,cena korektna, telo mahagoni, vrat mahagoni, set-nek sve uslovi za dobar zvuk.Ne znam kakav je hardver, obicno tu padaju svi jeftini modeli...U sajtovima sa oglasima sam vidjao strasne japanske kopije iz 70-80ih godina proslog veka za veoma male pare.Da sam na tvom mestu ja bih prvo pomislio za tu varijantu... :ziveli:

vlobrk

Post by vlobrk » 18 Oct 2010, 16:21

Jeftin Epiphone je isto sto i svaka druga jeftina gitara............. je potpuno istinito.
Najvise od svega je jeftin a za 200e nema skup Epiphone (niti neka druga gitara).
Prvo da bi ti neko rekao sta da kupis trebalo bi da taj neko da je probao sve ove gitare...Sumnjam da ovde moze da se pronadje takav specijalac.
Jesi li ti taj specijalac?
Meni izgleda da nisi.
Nisam probao ali sam cuo dosta dobre kritike za Career LP -ije
Najbolje kod tih gitara koje nisam probao je sto imaju dobar zavrsni finish.Pocetni nije dobar ali zato zavrsni..............ma cudo.
U sajtovima sa oglasima sam vidjao strasne japanske kopije iz 70-80ih godina proslog veka za veoma male pare.Da sam na tvom mestu ja bih prvo pomislio za tu varijantu...
Zar se u nekoj drugoj temi skoro ne posvadjasmo oko toga da ove gitare i nisu bas nesto i da su uglavnom u oglasima precenjene?
Agile su izkljucenje kod jeftinih gitara...mozda jedina firma na Svetu koja daje uvek zaista odlican kvalitet za zaista sitne pare(ne kazem , imaju i skupe modele).U Srbiji a mislim i u Evropi ne mozes da kupis nigde.
Nije istina.Mogu da se nabave vrlo lako ali se nikako ne mogu kupiti za 225$ jer ne dolaze peske iz Amerike niti plivaju preko okeana.Uostalom nista kod nas ne kosta kao u Americi.Jbg "Americki san".Srpski san je ocigledno da se kupuje po USA cenama a prodaje po domacim.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 18 Oct 2010, 18:38

U sajtovima sa oglasima sam vidjao strasne japanske kopije iz 70-80ih godina proslog veka za veoma male pare.Da sam na tvom mestu ja bih prvo pomislio za tu varijantu...
Zar se u nekoj drugoj temi skoro ne posvadjasmo oko toga da ove gitare i nisu bas nesto i da su uglavnom u oglasima precenjene?
[/quote]

Prvo, tih japanskih gitara ima milion marki i modela, sa srafljenim i lepljenim vratom, i sl. Generalno su dobre gitare, evo ima sad na KP Tokai za 750Eur, dobar je model i dobra prilika ko hoce dobar LP a da ne daje bogatstvo za Gibsona. Stvarno se retko srecu takve gitare kod nas, uglavnom se nude Ibanezi, Maje i sl. sa srafljenim vratom i to za skoro iste pare.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 18 Oct 2010, 20:54

vlobrk wrote:Jeftin Epiphone je isto sto i svaka druga jeftina gitara............. je potpuno istinito.
Najvise od svega je jeftin a za 200e nema skup Epiphone (niti neka druga gitara).
Prvo da bi ti neko rekao sta da kupis trebalo bi da taj neko da je probao sve ove gitare...Sumnjam da ovde moze da se pronadje takav specijalac.
Jesi li ti taj specijalac?
Meni izgleda da nisi.
Nisam probao ali sam cuo dosta dobre kritike za Career LP -ije
Najbolje kod tih gitara koje nisam probao je sto imaju dobar zavrsni finish.Pocetni nije dobar ali zato zavrsni..............ma cudo.
Agile su izkljucenje kod jeftinih gitara...mozda jedina firma na Svetu koja daje uvek zaista odlican kvalitet za zaista sitne pare(ne kazem , imaju i skupe modele).U Srbiji a mislim i u Evropi ne mozes da kupis nigde.
Nije istina.Mogu da se nabave vrlo lako ali se nikako ne mogu kupiti za 225$ jer ne dolaze peske iz Amerike niti plivaju preko okeana.Uostalom nista kod nas ne kosta kao u Americi.Jbg "Americki san".Srpski san je ocigledno da se kupuje po USA cenama a prodaje po domacim.
Sve vise sticem utisak da ovde ne mozes nista da kazes(napises) a da ti vec sledeceg trenutka neko ne istovari gomilu govana na glavu...Ja sam izneo svoje misljenje, ne mislim da sam specijalac i nemam takve pretenzije.Ovo pisanje ovde shvatam kao razonodu i apsolutno ne vidim razloge za nervozu(kamo li da vredjam).Zaista mi nije jasno odakle takva agresivnost.I zato vlobrk, osim sto si se sprdao sa svakim mojim iskazom, ja ne vidim da si ti rekao nesto znacajno i konstruktivno...Da, mogu da se kladim da je jedan Career od 190 evra bolji od jednog Epija od 190evra i da, lepse izgledaju i lepse sviraju...Ako nisam probao, ne znaci da nisam video i cuo. :DVintidza sam licno posedovao i odgovorno stojim iza toga da su fabricki magneti shit. Za te japanske kopije i dalje tvrdim da ih ima dosta koje nisu nista narocito ali sam vidjao mnogo dobre komade za male pare.I ako treba da kupi LP kopiju za male pare, onda bolje to nego nesto novo(sad ce opet gomila g...a).I da ne davim, uopste mi nije ideja i cilj da merim patku sa necijom drugom.OK ti znas ovo, ja znam ono, super!Da, nekad mozda nisam u pravu ali covek se uci dok je ziv,zar ne?Krajnji cilj je da se pomogne coveku i da on eliminise jednu po jednu dilemu...ili mozda nije? :ziveli:

P.S. I uopste nisam mislio na Tokai, Maye, Greco, Ibanez...

vlobrk

Post by vlobrk » 18 Oct 2010, 21:38

Ja sam nekako stekao utisak da si hteo da nam solis pamet pa je zato moja reakcija bila ovakva.
Nije istina da ne moze svako da iznese misljenje.Ako procitas temu od pocetka videces da su iznesena razna i da nikome nije nista istovareno na glavu.

Istina je da nisam rekao nista konstruktivno,bar ne tipa "cuo sam da je dobra ona gitara".
Prozivas nas da nismo probali gitare a onda ti predlazes neku koju nisi probao.Eto to je sve i to mi je zasmetalo.
To da sam se iskenjao po svakom tvom postu nije istina.Secam se samo jednog u kome kazes "da ti cika Rockozaurus .......".Mislim,a i provericu,da tu nisam nista komentarisao.

Meni licno ne smeta da ti predlazes da kupi bilo sta.Primetices da uopste nisam zastupao stav "ovo je bolje od onog" ali mi je zasmetalo prozivanje tipa "lupate a niste ni probali".Moram ipak da priznam da si tu potpuno u pravu.Predlaze se sve i svasta a nikada se nije videlo ni probalo osim mozda u reviews na Harmony Central.

Nemam pojma sta da ti kazem ..........jebes ovakve teme.

E

rockozaurus

Post by rockozaurus » 19 Oct 2010, 19:49

Ako imas mogucnosti da probas, mislim da ovo moze da ti zavrsi posao za male pare(da li tebe Savo u opste tangira ova tema?)http://www.kupujemprodajem.com/Les-Paul ... ter_id=104

vlobrk

Post by vlobrk » 19 Oct 2010, 20:03

Izgleda da njega najmanje :kokice:

Post Reply