Seymour Duncan ili EMG 81/85
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Seymour Duncan ili EMG 81/85
da da ,probao sam ,ne ulazi,sto rece neko,ocigledno da neke gitare nisu namanjene bas za sve i svasta
Uzmi X2N ili D-Activator X od DiMarzia, po mom misljenju bolja varijanta od DimeBuckera (Imam DActX u mojoj gitari)Born_Dead wrote:da da,samo moras da vidis da li u gitari moze da stane emg,da li moze da se kopa,da se prosiruje rupa,sto znaci da cepas i drvo i lak,a to mora neki dobar majstor da ti uradi,dakle kranje nezan grub posao. ja sam u svog dean dime o flage proba emg da stavim,joooooooooooooooook,ne ulazi,a posto je lak i unutrasnos dako dobro izlakirana,i ima 150 slojeva,jednostavno nisam da deljem zbog emg-a,i odlucio se za dimebucker,koji ce da legne do nove godine.
mada ,ovaj bc rich mi se jako svidja takozvani FAT ASS,samo opet,to se ne nalazi tek tako kod nas.
http://www.youtube.com/watch?v=yUAL4VUosqQ
po cemu? ja bih uzeo stvarno neki high output magnet,bas jak ,za rendanje,gledao sam neki uporedni test emg vs sd pasive,i nisu losi,mislim da je u pitanju jb neki,ali pricao sa jednim likom,koji je doktorirao pasivu,i kao na foru dimebucker jaci na gainu za 30% jba,ali mu je losiji klin,a meni klin ne treba,meni treba metalostrugacina,sa dosta bassova,jedino sto me plasi kod dimebuckera da nisu zavrnuti midds,jer sam dosta slusao na ytubu,pa mi se tako cini,RDZDZDZDZDZDZ xDtheTrooper wrote:Uzmi X2N ili D-Activator X od DiMarzia, po mom misljenju bolja varijanta od DimeBuckera (Imam DActX u mojoj gitari)Born_Dead wrote:da da,samo moras da vidis da li u gitari moze da stane emg,da li moze da se kopa,da se prosiruje rupa,sto znaci da cepas i drvo i lak,a to mora neki dobar majstor da ti uradi,dakle kranje nezan grub posao. ja sam u svog dean dime o flage proba emg da stavim,joooooooooooooooook,ne ulazi,a posto je lak i unutrasnos dako dobro izlakirana,i ima 150 slojeva,jednostavno nisam da deljem zbog emg-a,i odlucio se za dimebucker,koji ce da legne do nove godine.
mada ,ovaj bc rich mi se jako svidja takozvani FAT ASS,samo opet,to se ne nalazi tek tako kod nas.

POKUSACU da skupim za neki epiphone les paul ili vintage....
ps: da li je ovo pravi les paul, zasto je ovoliko niska cena????????
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... _id=116999
ps: da li je ovo pravi les paul, zasto je ovoliko niska cena????????
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... _id=116999
- mislim_stvarno
to je kineski laznjak, i za njega je previsoka cena 750e. Pogledaj ako te zanima, ima cela tema o tim kineskim fakeovima
Razmisljao sam i zakljucio da ste u pravu. Bolje da skupim pare i kupim nesto stvarno bolje nego da za 400e kupim nesto sto je mozda malcice bolje od onog sto imam sad. Za 400e bi mogao da napravim mnogo bolji izbor. Za te pare u obzir dolazi sledece:
1.Jackson DXMG (EMG 81 - bridge, EMG 85 - neck) - 400e
2. Epiphone Goth Explorer (Seymour Duncan SH4 - bridge, Epiphone Alnico classic humbucker - neck) - 400e
3. Epiphone Les Paul Standard Ebony (epiphone magneti - s tim sto bi ih kasnije zamenio) - 360e
Sta mislite? Sta bi bilo najbolje u odnosu na ulozeno?
Hvala unapred.
2. Epiphone Goth Explorer (Seymour Duncan SH4 - bridge, Epiphone Alnico classic humbucker - neck) - 400e
3. Epiphone Les Paul Standard Ebony (epiphone magneti - s tim sto bi ih kasnije zamenio) - 360e
Hvala unapred.

Za prve dve ne mogu da ti pomognem, al' protiv ove trece sam sigurno.
Btw. odakle ti ove cene?
Btw. odakle ti ove cene?
To su polovne sa oglasa.
Sto si protiv trece? Razlog?
Sto si protiv trece? Razlog?
Nije nesto preterano bolje od ostalih jeftinijih LP kopija. U dzeksone se ne razumem pa ces za to morati da sacekas da dodje mislim_stvarno, a ovaj epi goth je skroz ok ako stavimo oblik gitare po strani 

Imaju skoro isti output kao DB ova dva. X2n je Chuck Schuldiner furao na signature gitari. I Dimebuckeru fale midlovi u osnosu na ova dva, dok ovi imaju skoro isti bass responce. Ono, ako hoces mozes probati jednom moju gitaru sa DActivatorX u brigde-uBorn_Dead wrote:po cemu? ja bih uzeo stvarno neki high output magnet,bas jak ,za rendanje,gledao sam neki uporedni test emg vs sd pasive,i nisu losi,mislim da je u pitanju jb neki,ali pricao sa jednim likom,koji je doktorirao pasivu,i kao na foru dimebucker jaci na gainu za 30% jba,ali mu je losiji klin,a meni klin ne treba,meni treba metalostrugacina,sa dosta bassova,jedino sto me plasi kod dimebuckera da nisu zavrnuti midds,jer sam dosta slusao na ytubu,pa mi se tako cini,RDZDZDZDZDZDZ xDtheTrooper wrote:Uzmi X2N ili D-Activator X od DiMarzia, po mom misljenju bolja varijanta od DimeBuckera (Imam DActX u mojoj gitari)Born_Dead wrote:da da,samo moras da vidis da li u gitari moze da stane emg,da li moze da se kopa,da se prosiruje rupa,sto znaci da cepas i drvo i lak,a to mora neki dobar majstor da ti uradi,dakle kranje nezan grub posao. ja sam u svog dean dime o flage proba emg da stavim,joooooooooooooooook,ne ulazi,a posto je lak i unutrasnos dako dobro izlakirana,i ima 150 slojeva,jednostavno nisam da deljem zbog emg-a,i odlucio se za dimebucker,koji ce da legne do nove godine.
@mislim_stvarno - sta mislis o ovome?
laza96 wrote:Razmisljao sam i zakljucio da ste u pravu. Bolje da skupim pare i kupim nesto stvarno bolje nego da za 400e kupim nesto sto je mozda malcice bolje od onog sto imam sad. Za 400e bi mogao da napravim mnogo bolji izbor. Za te pare u obzir dolazi sledece:
3. <leo_highlight style="border-bottom: 2px solid rgb(255, 255, 150); background-color: transparent; background-image: none; background-repeat: repeat; background-attachment: scroll; background-position: 0% 0%; -moz-background-size: auto auto; cursor: pointer; display: inline; -moz-background-clip: -moz-initial; -moz-background-origin: -moz-initial; -moz-background-inline-policy: -moz-initial;" id="leoHighlights_Underline_1" onclick="leoHighlightsHandleClick('leoHighlights_Underline_1')" onmouseover="leoHighlightsHandleMouseOver('leoHighlights_Underline_1')" onmouseout="leoHighlightsHandleMouseOut('leoHighlights_Underline_1')" leohighlights_keywords="epiphone les paul" leohighlights_url="http%3A//8080.kondra.com%3A8080/leonardo/highlights/keywords?keywords%3Depiphone%20les%20paul">Epiphone Les Paul</leo_highlight> Standard Ebony (epiphone magneti - s tim sto bi ih kasnije zamenio) - 360e
Hvala unapred.
- mislim_stvarno
cccira wrote:U dzeksone se ne razumem pa ces za to morati da sacekas da dodje mislim_stvarno

Ja sam vec rekao na nekoj temi da mi se cini da je to jako dobra ponuda. Da se pojavi na oglasima neki drugi, ambiciozni prodavac bi toliko trazio za stock varijantu sa emg hz magnetima, bez kofera (jer koliko se secam ta na koju mislis ide sa koferom), i bez ovog moda sa mesingom za tremolo block (navodno je odlican mod za gitare sa tremolom). Ako tremolo radi kako treba, i vrat ti odgovara, I'd say go for it...

Dodao bih da imas na umu, da je ovaj jackson daleko od lp tipa gitare. Skala, tremolo, vrat, radijus fretboarda, nista od toga im nije zajednicko. Jedna vazna stvar je floyd, ako ga ne koristis, samo ces imati glavobolje, a nista neces dobiti za uzvrat... Jedino sto im je zajednicko je sto imaju 2 huma. Explorer je mnogo blizi lp tipu gitare.
Takav epi explorer sam svirao u mitrosu, i bilo je fino, ali vrat...

Epi LP ebony nisam svirao, ali kao sto je poznato na forumu, kod epija mnogo varira kvalitet od komada do komada.
Sto se najboljeg odnosa cena\kvalitet tice, mislim da je to ipak jackson jer magneti kostaju 200e, kofer 50, a i ovaj mod sa mesingom nije dzabe... To sve ne znaci nista, mogu da ti ga daju dzabe, ako ti ne lezi, dzabe

edit:
Naravno, ovo sto pricam za vratove, koji mi lezi, a koji ne, to je cisto subjektivna stvar, moze tebi da legne ono sto meni ne...
Sve te tri gitare imaju u mitrosu, pa mozes da odes i da ih uporedis, da cujes na istom pojacalu koja ti bolje zvuci i koja ti bolje lezi...
po cemu? ja bih uzeo stvarno neki high output magnet,bas jak ,za rendanje,gledao sam neki uporedni test emg vs sd pasive,i nisu losi,mislim da je u pitanju jb neki,ali pricao sa jednim likom,koji je doktorirao pasivu,i kao na foru dimebucker jaci na gainu za 30% jba,ali mu je losiji klin,a meni klin ne treba,meni treba metalostrugacina,sa dosta bassova,jedino sto me plasi kod dimebuckera da nisu zavrnuti midds,jer sam dosta slusao na ytubu,pa mi se tako cini,RDZDZDZDZDZDZ xDtheTrooper wrote: Uzmi X2N ili D-Activator X od DiMarzia, po mom misljenju bolja varijanta od DimeBuckera (Imam DActX u mojoj gitari)

Imaju skoro isti output kao DB ova dva. X2n je Chuck Schuldiner furao na signature gitari. I Dimebuckeru fale midlovi u osnosu na ova dva, dok ovi imaju skoro isti bass responce. Ono, ako hoces mozes probati jednom moju gitaru sa DActivatorX u brigde-u[/quote]
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/296 ... ---------/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/613 ... E-DP222BK/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/294 ... ---------/
znaci high output magnet,za rendanje,naravno dimebucker je ispao jer mu fale midlovi,a ja ne sviram scooop-ovano,klasicna rendacina,rdzdzdzdz,znam da za to trreab dobra distorzija,mxr dime je ono sto cu posodovati kroz par dana,znaci jos neki predlog ili nesto iz licnog iskustva o gore navedenim?
Ne sviras scoop, a uzeces dd11?
Meni se cini da je on bas u scoop fazonu....

da zaprovo jeste,ali na scoop modu,i svi koji ga sviraju na tubu ga sviraj scoop on,bass 3/4,treb 5/8,gain 3/4,klasika pantera,ali kada ga iskljucis scoop,i poigras se controlama sasvim druga stvar.Tenji wrote:Ne sviras scoop, a uzeces dd11?Meni se cini da je on bas u scoop fazonu....