Potrebna pomoc oko pregleda nove gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Potrebna pomoc oko pregleda nove gitare
Ja se pridruzujem preporuci. To je solidna gitara i sto se toga tice neces se zeznuti. Kontam isto tako da ti je sad vecina elektricnih udobna posle akusticne tako da tesko je dudonositi neke ocene u pocetku. Da sumiram taj tip gitare u toj classic vibe izvedbi mislim da nikako nije promasaj.
- Hotstepper
Jack Nape wrote:... Da sumiram taj tip gitare u toj classic vibe izvedbi mislim da nikako nije promasaj.

Jedino shto bih ja lichno uzeo telecastera, al to je stvar ukusa jel de..

Bejah sinoc do Mitros-a, 15-ak minuta sam probavao gitaru i pazario je
. Nisam znao sta duze da slusam i gledam. Valjda se nisam zajebo. Zakacio sam i novogodisnji popust, izasla me je nesto ispod 29 000.
U odnosu na akustaru (bolji izraz je drombulja) na kojoj sam dosad svirao ova gitara je smesno laka za sviranje.
Probao sam je sinoc kod kuce na suvo (za mesec dana ce joj se najverovatnije pridurziti Bugera V22) i primetio da najdeblja zica pocev od 5-6 praga zveci, pretpostavljam da treba malo da je podignem od fretboard-a koristeci onaj malecki imbus kljuc intervencijom na bridge-u.
Na squier-ovom sajtu ne postoji nikakvo uputstvo za bilo kakvo podesavanje, ali pro-google-acu malo.
Hvala svima na kurazenju.

U odnosu na akustaru (bolji izraz je drombulja) na kojoj sam dosad svirao ova gitara je smesno laka za sviranje.
Probao sam je sinoc kod kuce na suvo (za mesec dana ce joj se najverovatnije pridurziti Bugera V22) i primetio da najdeblja zica pocev od 5-6 praga zveci, pretpostavljam da treba malo da je podignem od fretboard-a koristeci onaj malecki imbus kljuc intervencijom na bridge-u.
Na squier-ovom sajtu ne postoji nikakvo uputstvo za bilo kakvo podesavanje, ali pro-google-acu malo.
Hvala svima na kurazenju.
Fret buzz nije strasan ako se ne cuje i kad utaknes gitaru u pojacalo... barem ja tako mislim 
I da, da te lepo sluzi!

I da, da te lepo sluzi!

Cestitke na prinovi
,da te sluzi bar 100 godina!
!

- Guitar_thrill
- MF veteran
nemirkv wrote:Fret buzz nije strasan ako se ne cuje i kad utaknes gitaru u pojacalo... barem ja tako mislim
I da, da te lepo sluzi!

Verovatno nema potrebe nista da cackas, ali ako je bas zapelo uputstva za tu gitaru imas na fenderovom sajtu.
- Dersu Uzala
Iritira kad vezbas/sviras na suvo (ko ja u poslednje vreme). Onda okidam zice jos jace jel, a buzz se cuje jos gore. Ali caskom se sredi ako znas sta radis, ako ne das nekom drugom (ja to i ne radim, ortak je majstor za gitare, samo njemu uvalim da sredi). Neki put su zice prenisko, nije dobar setup u startu, ali na ovoj sto zuji (isto tako kao kod tebe, izmedju 5 i 9 praga recimo) vrat se ispravio, mora da se malo popusti. Dosla gitara iz Koreje, ovde druga klima i ode to caskom.
- Haralampije
Jel ima na sajtu za skvajera setap?Jack Nape wrote:Verovatno nema potrebe nista da cackas, ali ako je bas zapelo uputstva za tu gitaru imas na fenderovom sajtu.
Nisu iste mere,razlikuju se,treba mu bas za skvajera
Čestitke! Verujem da nisi pogrešio
Mali setup i sve će da bude ok, ali kao što rekoše, ako se taj buzz ne čuje na pojačalu onda nema brige. Inače, mnogo skuplje gitare koje sam probao imale su buzz na nekim mestima, koji se ne primećuje na pojačalu, tako da sve ok, sada samo vežbaj, sviraj i uživaj. 

Nema na sajtu skvajera. Mere su potpuno iste, i dalje je to fender makar sto se toga tice. Bitno je da znas radijus vrata, koji su magneti na gitari i jos par ociglendnih stvari tipa gde se nalazi truss rod pristup. Idi na sajt pogledaj samo ce ti se kas'ti.Haralampije wrote:Jel ima na sajtu za skvajera setap?Jack Nape wrote:Verovatno nema potrebe nista da cackas, ali ako je bas zapelo uputstva za tu gitaru imas na fenderovom sajtu.
Nisu iste mere,razlikuju se,treba mu bas za skvajera
- Haralampije
Kazem ti nisu iste mere....drugacije su visine zica preporucene(akcija) i konkavnost vrata,a ni magneti nisu isti,mnogo slabiji.Imao sam negde te preporucene mere za setup...prilicno su se razlikovale od onih u knjizicama koje dobijes uz fendera.
Prethodnih 10-ak dana nije mi bio dostupan internet, pa evo tek sad videh brojne odgovore.
Uz gitaru nisam dobio nikakvu knjizicu, a na squire-ovom sajtu sam nasao samo prilicno shtur dokument na 3 strane od kojih je jedna elektricna sema (wiring diagram).
Pretpostavljam da su uputsva za neka podesavanja gitare (recimo, visina sedla i njegova udaljenost od bridge-a - cime se duzina zice skracuje ili produzava) identicna onima za meksicke ili americke fender gitare. Ne nameravam nista da cackam prvih nekoliko meseci, ali nije loze znati i to - zlu ne trebalo.
Savet stize u pravi cas, jos uvek nisam nista dotezao sa onim imbusima, nadam se da nece ni trebati kad se gitari pridruzi pojacalo (najverovatnije Bugera V22).nemirkv wrote:Fret buzz nije strasan ako se ne cuje i kad utaknes gitaru u pojacalo... barem ja tako mislim
I da, da te lepo sluzi!
Iz tvojih usta u bozje usi, mada bih voleo da je prerastem za najvise 3-4 godine, ako moze tako da se kaze.Vaske023 wrote:Cestitke na prinovi,da te sluzi bar 100 godina!
!
Bicu malo oprezniji ukoliko budem sam nesto petljao oko setup-a.Haralampije wrote:Kazem ti nisu iste mere....drugacije su visine zica preporucene(akcija) i konkavnost vrata,a ni magneti nisu isti,mnogo slabiji.Imao sam negde te preporucene mere za setup...prilicno su se razlikovale od onih u knjizicama koje dobijes uz fendera.
Uz gitaru nisam dobio nikakvu knjizicu, a na squire-ovom sajtu sam nasao samo prilicno shtur dokument na 3 strane od kojih je jedna elektricna sema (wiring diagram).
Pretpostavljam da su uputsva za neka podesavanja gitare (recimo, visina sedla i njegova udaljenost od bridge-a - cime se duzina zice skracuje ili produzava) identicna onima za meksicke ili americke fender gitare. Ne nameravam nista da cackam prvih nekoliko meseci, ali nije loze znati i to - zlu ne trebalo.
- Hotstepper
Pa mislim da nema shto da lomish glavu oko toga, nije to svemirska tehnologija, sve je prosto&jednostavno, veoma logichno..
Ne postoje neke "tachne" mere, ovoliko milimetara visina ovog sedla, onoliko ovog magneta ili sl.
Prosto sviraj je, i vremenom cesh skontati shta bi mogao malo sam da popravish.
Jedino shto mozhe da bude malo problematichnije je udaljenosti magneta od zhica, al i to, prikljuchish na pojachalo, pa spushtash i podeshavash do onog shto ti se chini da najbolje zvuchi...
Ne postoje neke "tachne" mere, ovoliko milimetara visina ovog sedla, onoliko ovog magneta ili sl.
Prosto sviraj je, i vremenom cesh skontati shta bi mogao malo sam da popravish.
Jedino shto mozhe da bude malo problematichnije je udaljenosti magneta od zhica, al i to, prikljuchish na pojachalo, pa spushtash i podeshavash do onog shto ti se chini da najbolje zvuchi...

Evo da se i ja pridruzim cestitkama. Svidja mi se. Nemoj samo da tripujes previse oko zvuka. Svaki strat zuji. To je jedna od njegovih karakteristika. To nije nego govance od gitare koje ima neko kompresovano djubre od kartona, par magneta nabudzenih i dobar tremolo. Ti si kupio gitaru, zapamti to. Ona ima dusu, verovao ti ili ne. To je drvo i mora bre da "prašti" !!! I kad kazu da je to sve isto nemaju pojma. To je isto kao laminat ili pravi parket. Moj Fender toliko vibrira da ja umirem kada ga sviram.Ceo se trese. A imao sam i Jem 555 koji je goooooooooovno svetsko. Nikakav osecaj, samo nabudzen ton i to je sve. Jos jedan savet koji mogu da ti najiskrenije dam je da sviras i uzivas u novoj gitari a ne da se zanosis po forumima. Svako ima svoje misljenje a pitanje koliko je ko kompetentan.