Fender Tex-Mex vs Texas special pickups

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

verbatim

Re: Fender Tex-Mex vs Texas special pickups

Post by verbatim » 21 Jan 2011, 18:13

ma serija : classic 50s

sl0e

Post by sl0e » 21 Jan 2011, 18:18

Fender magnete uzimajte samo sa Amazona, cene su smesne a i dostava je jeftina. Pricam o setovima.

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Jan 2011, 19:06

verbatim wrote:ma serija : classic 50s
Probaj onda uporedo road worn i classic 50s,ako uocavas razliku igraj se sa menjanjem svakako. :ziveli:

verbatim

Post by verbatim » 21 Jan 2011, 20:19

Kako ide to preko amazona, koje su cijene , kako ide plaćanje carine ?

sl0e

Post by sl0e » 21 Jan 2011, 20:22

Kupis karticom, cene u zavisnosti od modela (primera radi set Texas Specials na amazonu = $128.24, u mitrosu 20596 din), dazbine valjda ~30% od cene + postarine (ne bi trebala da bude velika, a salju USPSom, daklem jeftino). Procesljaj forum, pricalo se dosta o online kupovini.

verbatim

Post by verbatim » 22 Jan 2011, 00:35

Jeste probali ove Goranove (gorancustomguitars) magnete , konkretnije vintage i hot vintage ?

verbatim

Post by verbatim » 02 Feb 2011, 16:25

Ok, nadam se da će biti sad na Guitar art expu pa da ću tamo moći probati te njegove magnete...

dweezil

Post by dweezil » 02 Feb 2011, 18:39

pa neam pojma nije da sad uticem na neciji izbor ali mislim da ti je bolja opcija neki stock Fender, Di Marzio ili Duncani, ako ne znas tacno koji zvuk zelis vise ce te razocarati neki tako specificniji pickupi kao Goranovi. Tex-Mex ili Texas Special su ti sasvim ok opcija po meni ili neki Duncani.

Varenika

Post by Varenika » 02 Feb 2011, 22:42

ja sam nedavno slusao texas flood i onaj gitaros je u toku svirke spomenuo da na stratu kojeg je tad svirao ima te goran custom magnete i zahvalio mu se na njima, valjda je bio negdje u publici pomenuti majstor. Uglavnom meni je zvucao vrhunski. Drugih detalja vezano za zvuk se bas i ne sjecam osim da je bilo dosta reverba i/ili dileje. Ustvari zvucao je odlicno i na drugom stratu i gibson les polu koje je svirao to vece tako da ne znam koliko je do magneta :)
Al sigurno su odlicni. Vjerovatno i kostaju..
e da, to vece je svirao sa gitaristima iz rah hide-a i pera dzoa, i zvucao bolje od obojice, jedan svira na starom fender stratu sa trouglastom plocicom, drugi na fender telekasteru. Doduse, oni su svirali bez toliko efekata...
3. edit :facepalm: -to kad su svirali utroje, utroje, cini mi se da je bila druga svirka, par dana razlike u odnosu na prvu svirku, sve negdje malo prije nove godine, valjda :ziveli:

verbatim

Post by verbatim » 03 Feb 2011, 14:55

Zvao sam juče Mitros u NS i BGD i rekli mi da nemaju trenutno a i kad dobiju neće prodavati na komad već samo u kompletu tex-mex ili texas special. E to mi je već malo zakomplikovalo situaciju jer ne bi uzimao komplet. Ovaj moj postojeći bridž magnet mi se sviđa onako dosta je takan i praskav što zna da me oduševi ponekad a nek magnet bi mijenjao(mada čim budem stavio nek vuće me i da bridž promjenim zasigurno)... A što se tiče Simor dankana nisam svirao te vintage ssl1 ili vintidž hot ssl3 pa ne mogu za sada ni da sudim o njima...

,,dwezzi" "pa neam pojma nije da sad uticem na neciji izbor ali mislim da ti je bolja opcija " pa čovječe slobodno komentariši, daj savjete jer da sam ja čvrsto odlučio šta da uzmem ne bi ni otvarao temu na forumu(i dalje se lomim u glavi :shock: )
:ziveli:

verbatim

Post by verbatim » 05 Feb 2011, 21:12

Ma svejedno, nadam se da ću dilemu riješiti na gitar art ekspu... hvala svima na preporukama i savjetima :ziveli:

verbatim

Post by verbatim » 20 Feb 2011, 01:32

e evo mene s još jednim pitanjcem: ima li još koja radnja osim Mitrosa u Bgu koja prodaje Fender magnete ?

sl0e

Post by sl0e » 20 Feb 2011, 02:41

Jok.

verbatim

Post by verbatim » 22 Mar 2011, 22:20

Preključe sam otišao kod Gorana u Zemun da mi ugradi Vintage Hot u nek poziciji. Dosta je miran i ćutljiv lik, malo priča ali odlično radi. Dakle zvuk je baš onakav kakav sam očekivao, bez kompromisa, dosta vuče na Fender cs '69, odlično zvuči Hendrix a bogami može se izvući i SRV.
Magnet je koštao 60 evra,ugradio magnet, a lik mi je i odradio mini setap zato što mi je gitara bila u lošem stanju(dakle nije cjepidlačio i naplaćivao posebno već je na svoju ruku). Ono, priča opušteno o opremi sa tobom, ništa ne krije. Kad je završio posao, probali smo te njegove gitare, stvarno fenomenalno zvuče, ima nekog lenija i fendera prinstona koji su takođe :metal:
Da sumiram, magnet i gitara generalno odlično zvuči: odnos cijena - kvalitet je za desetku.
aj reko da javim šta je na kraju bilo od sve moje priče, u zdravlje :ziveli:

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 22 Mar 2011, 23:02

Kada sam ja kupovao magnete za strata bio sam u slicnoj situaciji. Ja sam biroao izmedju SCN i TS fenderovih magneta, tex-mex su klasa ispod, mislim da su to magneti koji su na meksickim stratovima. Uzeo sam SCN, jurio sam neki moderniji zvuk. Na klinu su nista posebno, cinilo mi se da su japanski(koje sam imao na gitari bolji), ali na drajvu su ludilo. Mislim (samo mislim) da TS imaju bolji klin. Takodje mislim da su SD i DMar. bolji izbor. Sto se tice Goranovih magneta, dosta su sirovi, dobro se probijaju kroz mix i u bendu(zato sto su sirovi). Kad ih Randja svira super zvuci, kad sam ja probao krs, kao Hendrix na onim live snimcima

Post Reply