Doesnt matter. (:MetalFunk wrote:What's funny? I wanna laugh too.
Izlizani Pragovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izlizani Pragovi
Oh boy, oh boy. I really wanna laugh. 

- Guitar_thrill
- MF veteran
eto tiNenadBeki wrote: kad stavis nove...miran si mnogooooooooooooooooooogo vise od 6 meseci...nisu ti pragovi sapun pa da se brzo izlizu!
Ima i razlicitih sapuna neki mogu bas dugo da traju-ako ne peres ruke naravno.
lolGuitar_thrill wrote:eto tiNenadBeki wrote: kad stavis nove...miran si mnogooooooooooooooooooogo vise od 6 meseci...nisu ti pragovi sapun pa da se brzo izlizu!
Skont'o sam, samo ne znam cemu toliki smeh. Nije bas EPIC smesno, ili nesto slicno...
- Guitar_thrill
- MF veteran
znam da si skontao, nego si u'vatio da maltretiras coveka sto se smejao, pa se i ja pravim lud

Ali...Guitar_thrill wrote:znam da si skontao, nego si u'vatio da maltretiras coveka sto se smejao, pa se i ja pravim lud![]()

Znaoooooooo saaaaaam

- Guitar_thrill
- MF veteran
Nego da ne dobijemo warnove, i ukinu nam potpise
Jedan od boljih saveta koje sam dobio, sto se tice sviranja gitare...da sviram preko celog vrata na svim pozicijama, tako cu ravnomerno trositi pragove, a i zanimljivije cu svirati!
Npr kod mene je problem sto su mi istroseni 5,7 i 12 prag vise nego ostali

Jedan od boljih saveta koje sam dobio, sto se tice sviranja gitare...da sviram preko celog vrata na svim pozicijama, tako cu ravnomerno trositi pragove, a i zanimljivije cu svirati!

Npr kod mene je problem sto su mi istroseni 5,7 i 12 prag vise nego ostali

I meni su neki pragovi vise izlizani nego ostali...npr 12, 3, 19 i tako jos neki su mnogo vise izlizani..(:
Generalno je problem sto u ovoj budjavoj zemlji svako tripuje da moze sve da radi. Pavijan uzme turpiju i cekic i zameni ti pragove uzme kintu i boli ga uvo.
Imao sam jedno takvo iskuustvo sa jednim likom koji inace ima i sajt i prodaje gitare koje sam pravi etc. etc. Nesreca moja sto sam u momentu kad mi je zamenio pragove imao pauzu od par godina sviranja, znaci nisam sviro godinama i hteo sam da sredim gitaru onako iz prasine. Pa onako ladan, od svirke i zblaznut pljangom novih zica nisam mnogo obratio paznju na same pragove. Dok nisam doso doma i praovalio da buzz ima na pola od 20 i kusur pragova, da mi krajevi pragova secu ruke koliko su dobro obradjeni, da su pola pragova koso ukucani... Zvao tipa, odneo gitaru majstor skinuo zice osmirglao pragove onako kao za sitar, vratio mi gitaru i vadivsi je iz kola, na sred ulice me ubedjivao a bogami i pokazao kako neumem da sviram i da pritisnem prag kako treba pa mi zato zuji. Jos pride komentari tipa od babe devojka.. Trebo sam da mu smotam sline oko vrata, tu na licu mesta, al sam tad bio u peace fazi pa sam ga iskulirao.
Ej, na sred ulice.... Nisam vato gitaru u ruke 3-4 god otupele mi i usu i sve.. zajebo sam se samo tako... Nebih da prdim mnogo po forumima, nemam taj obicaj, uglavnom kucam kad nesto stvarno imam da kazem. Posle sam imao prilike da sviram jednu gitaru koju je on navodno napravio i ok je. Mozda je kod mene napravio zez, nemam pojma. Poenta price, boje dati 100$ za kvalitetnu rabotu nego 100$ za nekvalitetnu. lol.
Ili nosi kod nekog majstora proverenog ili brate kupi pragove pa uzmi klesta turpiju i cekic pa lupaj, kao sto cu ja da uradim. Kintu da dam toliku za gitaru koja manje vredi od cene samog posla nema sanse, a da ispadnu gori nego sto jesu nece sigurno i ako ih ja odradim. Ovo sve vazi za ljude koji se zezaju svirkom, nemaju kvalitetene skupe gitare, nemaju bend, drndaju kuci medju cetri zida... Vec za nekog ko se pro bavi svirkom, glupo je i razmisljati da li mu se isplati i da li treba platiti 100$ ili e, za kvalitetno odradjen refret i setap.
Imao sam jedno takvo iskuustvo sa jednim likom koji inace ima i sajt i prodaje gitare koje sam pravi etc. etc. Nesreca moja sto sam u momentu kad mi je zamenio pragove imao pauzu od par godina sviranja, znaci nisam sviro godinama i hteo sam da sredim gitaru onako iz prasine. Pa onako ladan, od svirke i zblaznut pljangom novih zica nisam mnogo obratio paznju na same pragove. Dok nisam doso doma i praovalio da buzz ima na pola od 20 i kusur pragova, da mi krajevi pragova secu ruke koliko su dobro obradjeni, da su pola pragova koso ukucani... Zvao tipa, odneo gitaru majstor skinuo zice osmirglao pragove onako kao za sitar, vratio mi gitaru i vadivsi je iz kola, na sred ulice me ubedjivao a bogami i pokazao kako neumem da sviram i da pritisnem prag kako treba pa mi zato zuji. Jos pride komentari tipa od babe devojka.. Trebo sam da mu smotam sline oko vrata, tu na licu mesta, al sam tad bio u peace fazi pa sam ga iskulirao.
Ej, na sred ulice.... Nisam vato gitaru u ruke 3-4 god otupele mi i usu i sve.. zajebo sam se samo tako... Nebih da prdim mnogo po forumima, nemam taj obicaj, uglavnom kucam kad nesto stvarno imam da kazem. Posle sam imao prilike da sviram jednu gitaru koju je on navodno napravio i ok je. Mozda je kod mene napravio zez, nemam pojma. Poenta price, boje dati 100$ za kvalitetnu rabotu nego 100$ za nekvalitetnu. lol.
Ili nosi kod nekog majstora proverenog ili brate kupi pragove pa uzmi klesta turpiju i cekic pa lupaj, kao sto cu ja da uradim. Kintu da dam toliku za gitaru koja manje vredi od cene samog posla nema sanse, a da ispadnu gori nego sto jesu nece sigurno i ako ih ja odradim. Ovo sve vazi za ljude koji se zezaju svirkom, nemaju kvalitetene skupe gitare, nemaju bend, drndaju kuci medju cetri zida... Vec za nekog ko se pro bavi svirkom, glupo je i razmisljati da li mu se isplati i da li treba platiti 100$ ili e, za kvalitetno odradjen refret i setap.
Au boze, taj te ujebao za medalju 
Pa ja cu najverovatnije da kupim nove pragove. Mislim da je tako najbolje..

Pa ja cu najverovatnije da kupim nove pragove. Mislim da je tako najbolje..

@cane reci ko je taj majstor...red je da znamo...
Tacno sam znao da ce tako da bude. Hehhe.xspaceman wrote:@cane reci ko je taj majstor...red je da znamo...
Nije hajlajt u tome ko je mr. John Doe, vec u tome da covek tacno treba da zna sta hoce. Da zna kako treba da izgleda nesto za sta plati da mu se uradi.
Pomenuti dogadja datira od pre 3 i kusur godina, i nemam nameru da se pljuvakam i dokazujem po forumima sa nikim (eventualno). Nebitno ko je.
Sa ove danasnje tacke gledista bih ja lako njega, verbalno, a bogami i fizicki, naterao da ispavi tu pizdariju, jer sad tacno znam kako to treba da izgleda, da se cuje, da lezi po rukom...
Tad nisam toliko ni obracao paznju, a realno nisam toliko ni znao. Covek hoce da menja pragove, znaci treba da u startu tacno zna kako finish posla treba da izgleda, ako ne, da
iscima nekog ko zna. Neko ko se bavi tim poslom ce sigurno to obaviti kako treba, ako pristupi na pravi nacin, znaci ozbiljno i korektno. Ako zeli da otalja, zato sto je (verovatno) procenio da se neko u gitare ne razume, moze se desiti nesto slicno onom sto se desilo meni. Znaci nigde ne potenciram da je neko los majstor...
Pitanje je isplativosti celog tog posla kod gitara koje su nekvalitetne, al to je neka druga tema.
Nesmes nikom da dozvolis da te kara za tvoj rodjeni novac, jedino kao mu nisi platio bash za to!