Na sta treba obratiti paznju kod kupovine nove gitare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Na sta treba obratiti paznju kod kupovine nove gitare?
i ne i da ,to su gitare za sve i svasta sto si ti naveo tako da su univerzalne.
pa to mi i odgovara je volim da sviram sve i svasta..a jel moguce da ona ima kriv vrat i tako neke stvari koje mogu da se dese kod kineskih kopija ? 

mislim da ovo nije kopija
ma cisto sumnjam ovo je ipak skupa gitara

ipak cu verovatno uzeti ibaneza nisam se pogodio sa ovim likom a i u bg-u je tako da nista od corta 

Na šta misliš kad kažeš da je kineska kopija? Budući da je 95% gitara koje se prodaju kod nas napravljeno u Kini, ne znam na šta se odnosi ovo tvoje pitanje.
Nije problem što je nešto proizvedeno u Kini. Prave se tamo i sasvim kvalitetne stvari. Problem je što ljudi kupe novu gitaru za 100 ili 150 evra i očekuju da bude napravljena kao neki američki custom shop rad. I posle povraćaju po Kinezima. Pri tom, kad je svirljivost i preciznost u pitanju, te jeftine kineske gitare su kosmička tehnologija u odnosu na batine i vesla proizvedena u zemljama Varšavskog pakta, a koja su se kod nas prodavala za iste pare u vreme SFRJ. Budući da tek tamo za 500 i više evrića imaš gitare koje nisu pravljene u Kini, pogledaj malo te kineske gitare koje su tu negde između 350 i 500 evra. Garantovano za neke nećeš ni da pomisliš da su kineske proizvodnje, dok ne pročitaš. Ne kažem da im je nemoguće naći manu, ali svakako tvrdim da su to gitare koje su vrlo zadovoljavajućeg kvaliteta. Kupe ljudi Fendera pa mu menjaju magnete za bolje, i pričaju kako su odlično pazarili. A kad stock magnete menjaju na kineskoj gitari onda se vajkaju kako su kupili bezveze gitaru. Meni je to malkice snobovski.
Nije problem što je nešto proizvedeno u Kini. Prave se tamo i sasvim kvalitetne stvari. Problem je što ljudi kupe novu gitaru za 100 ili 150 evra i očekuju da bude napravljena kao neki američki custom shop rad. I posle povraćaju po Kinezima. Pri tom, kad je svirljivost i preciznost u pitanju, te jeftine kineske gitare su kosmička tehnologija u odnosu na batine i vesla proizvedena u zemljama Varšavskog pakta, a koja su se kod nas prodavala za iste pare u vreme SFRJ. Budući da tek tamo za 500 i više evrića imaš gitare koje nisu pravljene u Kini, pogledaj malo te kineske gitare koje su tu negde između 350 i 500 evra. Garantovano za neke nećeš ni da pomisliš da su kineske proizvodnje, dok ne pročitaš. Ne kažem da im je nemoguće naći manu, ali svakako tvrdim da su to gitare koje su vrlo zadovoljavajućeg kvaliteta. Kupe ljudi Fendera pa mu menjaju magnete za bolje, i pričaju kako su odlično pazarili. A kad stock magnete menjaju na kineskoj gitari onda se vajkaju kako su kupili bezveze gitaru. Meni je to malkice snobovski.
pitao sam to posto je jedan moj drug uzeo novog epipohon lp-a standarda koja je ima kriv vrat losu zavrsnu obradu a posto je ne razume bas najbolje u gitare to nije primetio odma..a inace imam i ja kinesku kopiju statocastera koju sam platio 120e pre 4 godine i sljaka ko luda..Kristijan wrote:Na šta misliš kad kažeš da je kineska kopija? Budući da je 95% gitara koje se prodaju kod nas napravljeno u Kini, ne znam na šta se odnosi ovo tvoje pitanje.

Pa ne znam šta da ti kažem, na takve krupne stvari treba obratiti pažnju i kad se kupuje daleko skuplji instrument. Kriv vrat je ozbiljan minus, i to se gleda u prodavnici, pre nego što izbrojiš pare. I takvi feleri mogu da se nađu i na skupljim gitarama, istina daleko ređe nego na jeftinijim, ali mogu da se nađu. Nekad nije samo do proizvodnje, mogu takvi feleri da nastanu i u transportu. Čovek nije imao sreće, uletela mu koska. Tako to biva sa mas-produkcijom. Nemoj da misliš da se velikim ogračima ne potkrade neka takva praćka.
Naravno na a treba al jbg decko nije gledao,uspeo je na kraju da zameni tako da je sve ok
danas verovatno idem na probam ibaneza pa ako bog da da ga kupim