Squier Classic Vibe 60s Stratocaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Squier Classic Vibe 60s Stratocaster
Mozda smo samo mi Srbi isfrustrirani:) Ali, u svemu se salje roba po razlicitim klasama i to po profitabilnosti trzista. Koliko bogata drzava toliko dobra oprema
Ybg, pa stavio sam onaj youtube video baš zbog toga što ovaj matori ima i tog nadrkhanog amerikanca sa tim famoznim L Fralin pickupovima i ovog serijskog Squier Standard Startocastera. Kilometre žica je taj do sada imao pod rukom da bi tek tako ("nepatriotski") dao prednost mnogo puta jeftinijoj gitari (uzgred, budirečeno, ovaj Squier je 99,87% napravljen u Indoneziji (nije reč o jeftinim kineskim pravljenim espešeli za Šumadiju, indonežani su orijentisani samo na beogradski pašalukNushJa wrote:Ma bio je tu neki fender amerikanac al nisam hteo da ga probam jer cu onda njega da sanjam. To mi je kao da se rukujem sa Adrianom Limom a ne mogu nikad da je imam.. mada to me nije sprecilo da drndam gibsona lp.. vrat mi se dosta svideo na 60s al to je individualan pogled.. bem ga.. mada videcu.. koje bi pojacalo bilo dobro uz njega? epiphone valve junior? fender neki sa reverbom? roland cube me ne interesira puno. dobri su al, nesto drugo?

A to sa Limom, šta ćeš, Jarić je priveo, ali ni on nikada neće moći da ima neku malu crnu iz tvog komšiluka koja te može usrećiti samo tako. DakleM, sledeći put probaj i tog nekog amerikanca (rukuj se sa Adrijanom) a kad se vratiš kući prepusti se nečemu što se možda ne kupa u mleku ali ima neku moć da te čini srećnim na neki drugi način.
- Haralampije
Klase za jednog skvajera unutar jednog modela?Tesko.SonicX wrote:Jeste, ali u kineskoj fabrici postoji nekoliko klasa. Recimo, amerima se salje prva, italijanima druga, a nama pedeset i druga klasa.sl0e wrote:Ma gde se pravi razdvojeno? I u USA i ovamo dolaze gitare koje su poreklom iz Kine.
Ovi CV-ovi ionako predstavljaju vrh ponude,znaci sve najbolje je vec tu.
Obradu radi CNC,znaci stancuju se ko sibice,mislis da imaju tamo nekog Mao Ce eksperta koji ce da sedi i razvrstava koja ce da ide za Ameriku,koja ce za Burkinu Faso,koja ce za Englesku a koji skart ce za Srbiju.Kao i u svakoj fabrici,radnik tamo samo sklapa,zavrce,lemi,neki tamo proveri da li radi,pakuje i salje dalje....to su bre jeftini instrumenti,ne cimaju se previse ni kod onih koji kostaju 5 puta vise,a ne ovde jos da klasifikuju koja ce gde da ide.
Kod pojacala ok,tu se slazem,posebno se prave za SAD trziste,drugacija voltaza,drugaciji steker,a drugacije za Jevropu.

Nije njima bitno gde zivis, nego koliko placas. Posto svi placamo isto, boli bas njih da razvrstavaju i da placaju ljude koji ce da sede i da detaljno pregledaju gitare da bi ih razvrstali po trzistima.
bitno je da je NushJa skapirao. Posle svega, ipak je on i pitao za pomoc!NushJa wrote:Mozda smo samo mi Srbi isfrustrirani:) Ali, u svemu se salje roba po razlicitim klasama i to po profitabilnosti trzista. Koliko bogata drzava toliko dobra oprema

E, evo ti ga i zemljak, uvatio ovu "smrtnicu", doduše odveo je prvo kod Gorana da joj turi silikone, a Adrijanu drži u ćošku, može mu se:
Sto se tice distribucije ovih Skvajera, momak iz mitrosa rece da ima par signature modela koji se isporucuju samo za: Indiju, Tajland, Maleziju, a da je pomenuti Simon Neal iz mog prvog posta na temi predvidjen samo za EU trziste. Sve ostalo ide svuda po svetu. Nuff said. 

- Guitar_thrill
- MF veteran
ma ne verujem....jesi siguran da nema npr Simon Neal model, posebno za Srbiju, koji prave za trunku lošije, nego rumunski model?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Simon Neil svira MIM Straotove koji su 100Evra skuplji od ovih Squier-a, tako da je bezveze uopshte kupovati signature model, jednostavno kupite MIM Fender STD strat i imacete isti zvuk ko Simon...(ne zezam se), naravno pojacalo je tu mnogo bitnija pricha...a i produkcija

Da se rade nešto drugačije serije za različite kontinente, to i ima smisla, ali da se razlikuje ono što ide u Italiju i Srbiju... Dajte ljudi, kakve su to priče? Pa nisu gitare roba široke potrošnje. To ima smisla kad radiš milion fenova za kosu, pa odlučiš da na pola miliona štediš na prekidačima, ali takva sprava ima 2 plastične polutke, grejač, elektromotor sa propelerom, nešto žice i pomenuti prekidač. Kako god da je automatizovana proizvodnja gitare, to ipak po procesu proizvodnje ne može da se poredi sa proizvodnjom konfekcije, malih kućnih aparata, kišobrana i drugih klejbezaba, mnogo je veća smaračina napraviti makar kakvu gitaru nego lava lampu, mućkalicu za instant kafu ili polo majicu, a i daleko su manje serije. Baš će da se neko zafrkava s time da tih 300 komada (ako je i toliko) nekog modela što se proda u Srbiji bude posebno obogaljena serija. Pre bi, ako će već neko na taj način da sortira robu, organizuje proizvodnju i secira tržište, uzeli nekoga za ozbiljnu kontrolu kvaliteta, jer se to više isplati. Na drugi način smeš da izvoziš i da garantuješ za svoju robu kada si obezbedio bolju kontrolu kvaliteta, zarađuješ drugačije, reklamiraš se drugačije, skroz druga priča. Tako da se manete tih zavereničkih priča, to nema nikakvog smisla.
Lepo ti da odeš da probaš malo gitare, da isporbaš sve što ti daju da pipneš u prodavnici, i da ne slušaš ni priče drugih, niti mnogo da gledaš čega ima na youtube. I još bi bilo idealno da ne gledaš mnogo šta piše na gitari, nego da za pare koje imaš uzmeš ono što ti najbolje zvuči. Pa kad odabereš, onda zagledaj šta piše. I onda nas lepo obavestiš da si uzeo jako lep komad tog i tog modela, i ako možeš da na osnovu toga ne izvlačiš nikakve generalne zaključke, pošto ovde na forumu ne može da se priča više od silnih generalnih zaključaka.
Lepo ti da odeš da probaš malo gitare, da isporbaš sve što ti daju da pipneš u prodavnici, i da ne slušaš ni priče drugih, niti mnogo da gledaš čega ima na youtube. I još bi bilo idealno da ne gledaš mnogo šta piše na gitari, nego da za pare koje imaš uzmeš ono što ti najbolje zvuči. Pa kad odabereš, onda zagledaj šta piše. I onda nas lepo obavestiš da si uzeo jako lep komad tog i tog modela, i ako možeš da na osnovu toga ne izvlačiš nikakve generalne zaključke, pošto ovde na forumu ne može da se priča više od silnih generalnih zaključaka.
Možda fabrike imaju specijalne "odabirače" kao što mi imamo na KP 

- Dersu Uzala
Ti Squeri, kaze legenda, se prave u Farida fabrici u ovoj selendri u Kini u Guangdong provinciji.

Izgleda da dosta celjadi nije overilo wikipediju poslednjih godina. Znate li vi dobri ljudi na sta Kina danas lici? Posto sam siguran da su svi culi za Peking i Sangaj, evo par drugih selendri novijeg datuma u Kini.
Chengdu

Chongquing

Tianjin

Znaci, nista se ne brinite za Stradze.

Izgleda da dosta celjadi nije overilo wikipediju poslednjih godina. Znate li vi dobri ljudi na sta Kina danas lici? Posto sam siguran da su svi culi za Peking i Sangaj, evo par drugih selendri novijeg datuma u Kini.
Chengdu

Chongquing

Tianjin

Last edited by Dersu Uzala on 14 Apr 2011, 18:39, edited 1 time in total.
Lepo kaze Kristijan, drndaj sve zivo pa tek pogledaj u headstock. Napravis tako top 5 i sl i po dzepu odaberes sta se moze..
- Haralampije
Ih..'vaka je sada vec odavno...Dersu Uzala wrote:Ti Squeri, kaze legenda, se prave u Farida fabrici u ovoj selendri u Kini u Guangdong provinciji.
Chengdu
Chongquing
Tianjin
- Dersu Uzala
Jeste. Ima vec 5-6 godina. Napravili su 5 novih Njujorka za 15 godina (ovi gradovi iznad nisu postojali na mapi do 1970. Bila su sela od po nekoliko hiljada dusa).Sad prave jos 5 Njujorka. Ali su resili da mora to malo brze. Rok izgradnje, 10 godina max. Carevi nad carevima. A ionako je pola kinte u svetu njihovo. Pola svega u stvari.