USA Fender Stratocaster, 3 color sunburst - koji odabrati?!?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: USA Fender Stratocaster, 3 color sunburst - koji odabrat

Post by dweezil » 22 Apr 2011, 18:03

sorry for off, @Dersu man hvala za predrazesne slike :bambi:

jagoda

Post by jagoda » 22 Apr 2011, 19:19

dweezil wrote:sorry for off, @Dersu man hvala za predrazesne slike :bambi:
Fantasticno.
Kao da sam bio tamo !

Driver

Post by Driver » 22 Apr 2011, 19:29

Haralampije wrote:E sta god da uzmes zeni reci da je kostalo 300-500 evra,onda je imas u saci..nece te smarati kad budes kupovao sledece gitarice...za koju godinu kad uzmes Gibija(njoj kazes bio je 500 evrica).....spasices se price jesi li ti normalan,nisi ti profi,jel vidis u cemu ja idem,bolje da smo kola uzeli,vidi kakva mi je tasna.....ali to je mac sa dve ostrice ,trudi se da u sudnjem danu ona ode pre tebe,jer ce ti opremu rasprodati po ceni nizoj od one koju si joj rekao. :lol:
Prvo, odakle ti da je covek ozenjen sad kada je najlepse, dakleM, obezbedio kintu da ostvari decacke snove, samo bi se budala ozenila :grummel_2: Salim se, uzmi sta ti najbolje "legne", MIM, MIA, meni je recimo bolji utisak ostavio MIM Ritchie Sambora strat koji sam i kupio, i odlucio da necu da ga menjam, nego MIA strat sa hum-om i floyd-om (ista konJfiguracija kao i Sambora) na istoj opremi. Probaj sve sto mozes...

dweezil

Post by dweezil » 22 Apr 2011, 23:30

znaci u Mexicu se pravi sve zivo, delovi za custom shop masterbuild gitare, Fender i SWR pojacala, Jacksoni i Charveli, prave se delovi za American Fendere, po onome sto se vidi sve na cemu pise Fender kao i brandovi koje je Fender kupio se prave u Mexicu. :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Apr 2011, 00:02

Yup. ukljucujuci i nitrocelulozni finis posto je baratanje istim zabranjeno u Kaliforniji vec vise od deceniju. Ionako sve to rade Meksikanci bilo u Meksiku bilo u Kaliforniji. Custom Shop gitare su samo pokupljene sa standardne 'americke' trake (gitara se seta tamo-vamo anyway ali 'zavrsi' u USA na kraju), zamene im se delovi koji nisu iz standardne ponude i utisne im se zig Custom Shop. Po americkom nekom zakonu o manufakturi od pre jedno 15-tak godina give or take, bilo sta sto je finalno sastavljeno u Americi od minimum 40% delova proizvedenih u Americi sme da se obelezi kao Made in USA. Uzgred, svo drvo se dovlaci prvo u Koronu ('americko' je) pa se tu razvrstava, grubo obradjuje i salje u Ensenadu na finu obradu. Do skora su svi vratovi sa sve pragovima bili pravljeni samo u Ensenadi.

Mozes da vidis na onoj slici vratove koji su prosli QA kontrolu, samo poneki imaju vec 'zig' (decal u stvari) Made in Mexico otpozadi. Ostali idu nazad u USA i tamo ce im biti utisnut 'zig' Made in USA.

Pricao ja godinama, kacio slike (i ovo sam ranije okacio, mada mozda na onom mjetalnom forumu, kad bolje razmislim), ali ne vredi, pricati Srbinu ili zidu isto mi dodje :ziveli: .

Anyway, po meni najbolji filing od svih Femdera unazad 30 godina, slican onim vintage Femderima, imaju stari djapanesa Femderi (JV). Pri tome oni nisu koristili plasticni sealant (Fender Fullerplast) za tela koje Femder koristi jos tamo negde od '63-'64.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Apr 2011, 08:00

fattwang

Post by fattwang » 23 Apr 2011, 08:49

jagoda wrote: Ako ne zuris, sacekaj rasprodaju, ustedeces poprilicno para i kupis deluxe-a za nekih 700 - 1000 eur,
sa koferom i ostalim sitnicama. Lepota !
:1:
Stvarno posle ovih fotografija je glupo kupiti standarda za tolike pare. Kupi mex-a ili čekaj deluxa.

dweezil

Post by dweezil » 23 Apr 2011, 09:40

mislim_stvarno wrote:meni je zanimljivo iz koliko delova su sastavljeni ona tela...
http://picasaweb.google.com/meridianmus ... 8100583442
http://picasaweb.google.com/meridianmus ... 3223313426
mislim da su ljudi cesto istripovani po pitanju broja delova iz kojih je sastavljano telo, i kvaliteta i karaktera zvuka.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 23 Apr 2011, 13:49

Image

Ovo sam i kontao da rade :mrgreen:
Neki ljudi zele sunburst da bi bili sigurni da imaju lepo drvo a ovi opice furnir koji se ne vidi od crne boje na ivicama gitare :XD:

Haralampije

Post by Haralampije » 23 Apr 2011, 14:06

furnir pice MIA standard i mexico standard....ostali su bezbedni. :lol:

Trzalica

Post by Trzalica » 23 Apr 2011, 14:21

Ako je ovo odgovor na moje "neću meksički", o.k. ima tu istine ... zašto bih onda uopšte i kupio "Fender"?!? Mogao bih "Squier" ili kako već za 100€ u 3 color sunburst sa furniranom prednjinom, zar ne?!? Da ne grešim dušu, gledajući cene po inostranstvu, stvarno ima identičnih Fender gitara "made in USA" koje koštaju od 1000 pa > 3000€. Nikada se nisam pitao zašto. Možda je taj furnir u pitanju.
Znam za podatak da se Gibson gitare prave od furniranih delova ili jeftinijeg drveta, iako su Les Paul Std. modeli. Ovi modeli su nadaleko bili poznati po mahagoniju drvetu od koga je telo gitare. S' tom spoznajom, nije teško utvrditi zašto u radnji neke GLP gitare koštaju 3500€ dok su pojedini modeli oko 1000 i kusur € bez da su skuplje pripadale nekom poznatom muzičaru ili neke an. ed. gluposti. Znači, nema full tela od mahagonija, sigurno budževine. To je još potvrdjeno na sajtu Gibson gde lik navodi podatak da je za 1200€ kupio polovnog LesPaul-a od "pravog" drveta iz tamo osamdesetih, malo ga doterao i ima PRAVI Gibson LesPaul, umesto da je pukao par hiljada evra na nov model, ops. ivericu ili šta već

Sigurno je ista fora i kod Fender gitara. Možda ste i u pravu ... Još ako i to treba utvrditi da li je telo od punog drveta ili obloženo furnirom .. ***** li ga. Valjda je taj furnir karakterističan ipak za ove "mex." modele od 500€, dok se za skuplje modele mora održati neki kvalitet i puno drvo?!?
Jer, da saznam da se kojim slučajem American Deluxe model izradjuje od furnira ... prestao bih da razmišljam o Fenderu (kao što sam o Gibson) tj. bar novom modelu. To da li je sklopljen u USA a izdeljan u gvadalahari me baš i ne interesuje ... i svi ostali el. uredjaji od mobilnih telefona preko pegli i kompjutera su "Made in China" na kojima je nalepljeno ime renomiranog brenda ... poveden tom logikom nikada i ne bih kupio ništa od tehničkih spravica ako bih tražio navodno neke poznate brendove "Made in Nippon" i sl.
Ne žurim nigde, kao što neko reče, strpljenje je najbitnije! :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Apr 2011, 14:32

Po tvojim stavovima, reklo bi se da je najbolje da pojurish custom made gitaru, tj da lepo odesh kod Mirka Tasica, Gorana, Oboss-a, koga vec, i lepo kashesh ocu jedan komad drveta i tjao. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 23 Apr 2011, 14:53

Ne zuri nigde al isprobavaj gitare usput.
nemas vajde od premisljanja 'na suvo' oko toga sta ce kupiti.
probaj sve gitare od squier classic vibe serije do american deluxe-a ili kolko ti je vec gornja granica ako si bas odlucio da uzmes singlove tj strata i vidi sta ti najbolje zvuci i lezi.
Meni je bilo krivo dati 500-600eu za mex fender koji mi je zvucao losije od squier p90 telekastera, na stranu ukusi i iskustvo - svako ima neko trenutno stanje znanja, sluha, itd.Pogotovo dok nije nesto jako formiran sto se tice izbora opreme.

Haralampije

Post by Haralampije » 23 Apr 2011, 14:53

Trzalica wrote:
Ti se uplasio tog furnira ko da je kancerogen. :D
Na tom sunburst standardu ces sigurno imati veneer(i to je tanko poput malo debljeg papira),tako da se ne nadaj....s druge strane to ti ne svira gitaru,i to sluzi samo da bi prikrilo spojeve i da bi taj burst izgledao lepse.

Lepi komadi idu raj,ruzni na plasticnu operaciju i sminku.Simple as that. :lol:

fattwang

Post by fattwang » 23 Apr 2011, 15:59

Ne zuri nigde.
Dokle god imaš soma u dzepu ti si gazda. Puno je to para. Kada izađeš iz radnje sa gitarom onda je gotovo. Često ljudi tek tada preispituju sebe da li su dobro pazarili i da li je moglo nešto drugo.

Post Reply