Pomoc oko gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Pomoc oko gitare

Post by Born_Dead » 19 Sep 2011, 14:43

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/112 ... Flat-Black

i bog da te vidi i sviras sta oces :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 14:46

:cekic:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2011, 14:50

Aaaa, zaboravi, Bullet seriju ne treba nadograđivati, mnogo cimanja za ne baš spektakularnu razliku u zvuku. Ja sam mislio da je neki Squier koji košta 200 i neki evrić...

Samo to je dovoljno dobra gitara da zaključiš da li tebi Strat fazon odgovara za svirku ili ne.

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 14:57

Kristijan wrote:Aaaa, zaboravi, Bullet seriju ne treba nadograđivati, mnogo cimanja za ne baš spektakularnu razliku u zvuku. Ja sam mislio da je neki Squier koji košta 200 i neki evrić...

Samo to je dovoljno dobra gitara da zaključiš da li tebi Strat fazon odgovara za svirku ili ne.
Meni sasvim odgovara.Al' opet,kog strata da kupim,kazes da meksikanac nije nesto,za amerikanca nemam novac.

@Born_Dead I da me Bog vidi,i da sviram sta ja ocu,al' ja za to nemam para :?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2011, 15:03

Ne, ne, kad tako van konteksta postaviš neku rečenicu, sve dobija neki potpuno drugi smisao. Nisam ti rekao da Meksikanci ne valjaju. Računao sam da imaš neku bolju Squier seriju, pa sam ti rekao da nećeš baš da uočiš neku spektakularnu razliku između njih. Međutim, u poređenju sa Bullet Squierom, Meksikanci su sasvim OK... Ali nisu gitare za ceo život, i tu ćeš da uočiš svakojake nedostatke s vremenom...

Ako već imaš električnu gitaru i znaš da sviraš, ne znam šta te sprečava da ideš da isprobavaš po prodavnicama razne druge gitare. To je jedini način da ubodeš instrument koji se tebi dopada.

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 15:06

Kristijan wrote:Ne, ne, kad tako van konteksta postaviš neku rečenicu, sve dobija neki potpuno drugi smisao. Nisam ti rekao da Meksikanci ne valjaju. Računao sam da imaš neku bolju Squier seriju, pa sam ti rekao da nećeš baš da uočiš neku spektakularnu razliku između njih. Međutim, u poređenju sa Bullet Squierom, Meksikanci su sasvim OK... Ali nisu gitare za ceo život, i tu ćeš da uočiš svakojake nedostatke s vremenom...

Ako već imaš električnu gitaru i znaš da sviraš, ne znam šta te sprečava da ideš da isprobavaš po prodavnicama razne druge gitare. To je jedini način da ubodeš instrument koji se tebi dopada.
Pa ja i ne trazim gitaru za ceo zivot,vec bolju da zanemim ovaj bullet koji je realno pocetnicki.
Zivim u manjem gradu,pa ne mogu samo tako da isprobam,ali kada budem imao priliku,probacu meksicki stratocaster i jos po nesto

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Sep 2011, 15:20

Ultex wrote:A sta mislite na Fender Standard Stratocaster/Telecaster?Mislim na meksicke modele.
Dobre gitare,samo da izaberes koja ti najvise odgovara...ako je ono bas za tvoju dusu i nisi zahtevan previse,ne moras ni da je budzis...barem ne skoro.Ako bi neki vintage fazon vidi classic serije.Iste su cene kao standardi valjda.Mislim da je to bas onako za nase uslove najbolji neki izbor kad je fender u pitanju(kao ono golf majka za nase puteve),nisu preterano skupe,a nude ono sto se trazi,a i odlicne su sa taj neki fazon koji furas.

parker

Post by parker » 19 Sep 2011, 16:38

Ako ti lezi strat, imas skvajere iz CV serije za oko 33k. Ako ti ne zapinje da mora da pise Fender...

http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k: ... -By-Fender

to bi trebalo da je pristojna gitara i korak napred za tebe u skladu sa mogucnostima

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 19:19

Vidis,nije to losa opcija :)
Videcu da isprobam lepo za koju nedelju kada budem isao do Mitrosa :metal:

bancika

Post by bancika » 19 Sep 2011, 19:29

samo sa squier-om racunaj na promenu magneta. Ne znam te modele od 30k, ja imam onaj standard sto je bio oko 200e i magneti su verovatno najlosiji koje sam cuo na gitarama koje mozes da kupis u radnjama. One aria strat-olike u sky su mnooogo bolje zvucale kada sam probao. Uz to, verovatno bi ti trebao neki jaci magnet bar za bridge ako hoces malo tvrdji zvuk. Ja bih mu roknuo neki single-sized humbucker u neck i bridge a mozda ostavio srednji (recimo duncan lil' 59 ili neki dimarzio rail)...ali to sam ja :)
i uzmi u obzir da imaju 21 prag...neko voli preostala 3 praga :)

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 19:35

bancika wrote:samo sa squier-om racunaj na promenu magneta. Ne znam te modele od 30k, ja imam onaj standard sto je bio oko 200e i magneti su verovatno najlosiji koje sam cuo na gitarama koje mozes da kupis u radnjama. One aria strat-olike u sky su mnooogo bolje zvucale kada sam probao. Uz to, verovatno bi ti trebao neki jaci magnet bar za bridge ako hoces malo tvrdji zvuk. Ja bih mu roknuo neki single-sized humbucker u neck i bridge a mozda ostavio srednji (recimo duncan lil' 59 ili neki dimarzio rail)...ali to sam ja :)
Ja se uopste ne razumem u magnete :?
Pa sta znam,ja bih mu mozda stavio humbucker bridge,kao sto imam na ovom sad bulletu.Mada opet,ne znam kako se to namesta,a pogotovu kako staviti humbucker kada imas single coil.Generalno ne znam kako se menjaju magneti,je je neka teska rabota ili...?

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Sep 2011, 20:00

Ako ti nije potrebna promena magneta,nemoj da menjas.Znaci probaj sve opcije u radnji pa izaberi najpogodniju.Imas i HSS fendera,u slucaju da se odlucis za standarda.I :1: za CV skvajere,odlicni su za te pare,mozda ti se svide i po zvuku i po izgledu,jako lepo uradjene.
A sto se tice menjanja,treba lemiti,ako ne znas najbolje odneti kod majstora.A kako staviti hum ako imas singlice-najjednostavnije kupis masku Hss,telo je u toku izrade vec izdeljano da primi i hambakere.

Ultex

Post by Ultex » 19 Sep 2011, 22:22

Aha,kapiram.Pa sumnjam da ce mi trebati HSS,mislim da ce SSS biti okej.Probacu lepo obe gitara pa cu da vidim.Slusao sam demo za ovog Squier-a na netu,bas mi dobro zvuci.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Sep 2011, 22:51

:1: CV squire

I to sa maple vratom... :wink:

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 28 Sep 2011, 17:01

Izvinjavam se što ulećem u temu ali da iskoristim znanje i iskustvo forumaša
1 kratko pitanje Da li je pametno trampiti Yamahu pacifiku 012 za Epiphone Les Paul Special II
(isto godište)

Post Reply