Poklopac na bridge magnetu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Poklopac na bridge magnetu
Pre nego što staviš magnet u poklopac i počneš da ih lemiš savetujem da pripremiš lemne tačke. Odredi prvo gde će biti. Probaj kako poklopac i magnet primaju kalaj. Treba ti jača lemilica da brzo zagreje i magnet i poklopac. Ako poklopac neće da prihvati kalaj malo ga ošmirglaj. Napravi tanak film kalaja na nestima gde će biti lem. Tako nećeš morati dugo da zagrevaš magnet kada ga lemiš za poklopac. Tek onda stavi magnet u poklopac i lemi.
dobar savet. Malo paste bi dobro doslo da lakse primi lem kada kalaises za pripremu
-
E narode, izvinjavam se sto sam bio odsutan. Ermm ovako da odgovorim svima...
Bancika: Koja je razlika izmedju potovanja i sloja silikona? Znam proces sta se kako radi, samo me interesuje je li efekat isti, ili postoje slucajevi kada umesto silikona mora da se radi potovanje?
Inace planiram da zalemim poklopac za baseplate ovako kako je fattwang opisao. Sta vise, mislim da cu veceras poceti tu rabotu jer imam malo vremena za sebe
Nadam se da necu da ubijem gitaru.. Mnogo je volem 
Bancika: Koja je razlika izmedju potovanja i sloja silikona? Znam proces sta se kako radi, samo me interesuje je li efekat isti, ili postoje slucajevi kada umesto silikona mora da se radi potovanje?
Inace planiram da zalemim poklopac za baseplate ovako kako je fattwang opisao. Sta vise, mislim da cu veceras poceti tu rabotu jer imam malo vremena za sebe

-
Do jaja poklopac ne nalaze.. Jedino sto je lepo je to sto je gitara fino upakovana unutra i utegnuta bez previse kablova koji se vrte tamo gde ne treba..AAaa bre..smor..
edit:
Ok pitanje, je l' postoje poklopci za bridge i neck magnet ili je to univerzalni? Posto sad gledam raspored i razmak rupa i kao...naleze na neck pickup fino...
edit:
***be mi se. Izbusicu poklopac sutra busilicom tamo gde ne pasuje i zdravo..
edit:
Ok pitanje, je l' postoje poklopci za bridge i neck magnet ili je to univerzalni? Posto sad gledam raspored i razmak rupa i kao...naleze na neck pickup fino...
edit:
Razmaci polova na magnetima JESU različiti. Kod neck magneta je kod većine proizvođača (Gibson, Duncan, Dimarzo) razmak od 49mm (1-15/16 inch). Bridge magnet se često pravi u takozvanom f-space formatu, sa nešto širim polovima, između 52 i 53 mm. Tu svako tera svoj standard, tako da Gibsonovi poklopci za T-seriju ne pasuju na Dimarzio F-seriju. Kod nas je bilo i Gibsonovih i Dimarzio bridge poklopaca. Mada ne znači da će odgovarati tvom magnetu. Mora da se proba.Frostensen wrote:Do jaja poklopac ne nalaze.. Jedino sto je lepo je to sto je gitara fino upakovana unutra i utegnuta bez previse kablova koji se vrte tamo gde ne treba..AAaa bre..smor..
edit:
edit:
Nemoj da bušiš poklopce i da u nih montiraš magnete!

Jeste smor. Uzmi jedan bensedinčić i čekaj da te ovaj impuls prođe pa traži pravi poklopac.

-
Pa pazi nov poklopac kosta 1000 i kusur dinara... A ja nisam nesto zadrt za estetikom da bih davao tolike novce za parce nikla.
To sto ce da da bude par rupa viska i tako nesto nije mi bitno
Samo je vazno da cela stvar daje zadovoljavajuc zvuk kad je nakalemim, a izgled i par prosirenih rupa me ne interesuju 
To sto ce da da bude par rupa viska i tako nesto nije mi bitno

-
Fck, sht, sht, fck fck ******* this program has been edited for content *******... Prosirio sam rupe, a onda se ispostavilo da kompletan poklopac nije dovoljno dubok da ham udje u njega = postoji zazor od 3-4mm izmedju vrha poklopca i pocetka magneta.
Nisam znao da se razlikuju i po dubini...
Sad sam oficijalno smoren. Jedino sto mi pada na pamet je da prespojim to rastojanje parcetom zice..
Otvoren sam za sugestije...
Nisam znao da se razlikuju i po dubini...
Sad sam oficijalno smoren. Jedino sto mi pada na pamet je da prespojim to rastojanje parcetom zice..
Otvoren sam za sugestije...

Sugestija je da staneš na loptu dok ne upropropastiš magnet.
Napomena:
Gibsonov poklopac je visok 16mm spolja, Dimarzio nešto manje od 17mm.
Debljina ovih golih hambakera je oko 13mm.
Šta je kod tebe omanulo?
Napomena:
Gibsonov poklopac je visok 16mm spolja, Dimarzio nešto manje od 17mm.
Debljina ovih golih hambakera je oko 13mm.
Šta je kod tebe omanulo?
-
Tako je, Dima. je 17 mm. visine i kad ga stavim na hum, baseplate viri jos par milimetara, sto ce reci da je visina celog magneta oko 19mm. Dakle baseplate viri umesto da bude u ravni ili ulegne u poklopac.
Kolika je onda debljina golog hama (od baze do gornje plastične površine)?
Ispadada je kod tebe to bar 18mm. Dosta neobično. Teško da ima tako dubokog poklopca.
Jeste veliki smor, iskuliraj malo.
Da li možeš ton kontrolom da postigneš željeni, masniji zvuk? Ako možeš, zato ta kontrola služi. Ako ti se ne koristi ton, rekli su ti da možeš i da ubaciš jedan kondenzator, reda desetine pF, u paraleli sa pikapom.
Ispadada je kod tebe to bar 18mm. Dosta neobično. Teško da ima tako dubokog poklopca.
Jeste veliki smor, iskuliraj malo.
Da li možeš ton kontrolom da postigneš željeni, masniji zvuk? Ako možeš, zato ta kontrola služi. Ako ti se ne koristi ton, rekli su ti da možeš i da ubaciš jedan kondenzator, reda desetine pF, u paraleli sa pikapom.
Last edited by fattwang on 16 Oct 2011, 18:52, edited 1 time in total.
-
Ja sam vrnuo magnet u gitaru tako da ne mogu sad tacno da izmerim, ali debljina tj. visina je sigurno oko 18mm jer znam da je oko milimiter magneta virelo ispod donje liije poklopca, a to je ne racunajuci base plate. Dakle ceo magnet od vrha [plastika] do dna [sa basepaletom] je oko 19mm i strci... Ko kratko cebe.. tu je al' za malo 
I sad ne znam sta da radim. Je l' postoje poklopci koji su visi od tih 17mm ili moram da kalemim nesto i eksperimentisem prespajajuci?

I sad ne znam sta da radim. Je l' postoje poklopci koji su visi od tih 17mm ili moram da kalemim nesto i eksperimentisem prespajajuci?
-
Njok, nije to to se igras sa tone kontrolama, meni je taj zvuk vise nego karakteristican. Nije masnoca u pitanju. Za kondenzatore nisam dovoljno vican bojim se. Nit' znam gde da ih kupim nit' znam tacno koje zice da secem. Ovo je nekako moj nivo, onako trulo majstorski; izvadim, metnem, nakalemim malo i sastavim 

Produži malo stranicu poklopca tako što ćeš sa unitrašnje strane da zalemiš traku od punije bakarne folije. Zatim baseplate zalemi za foliju.
-
Smart man... tacno cu to i duradim. A onda cu da molim boga da nisam nesto usrao, da ne prave mikrofoniju i da je to taj zvuk 

-
I zavrsih posao nekako. Zvuk je negde na pola rekao bih. Nije vise onako otvoren ali cini mi se da nije ni kremast koliko bih voleo. U svakom slucaju mislim da je bolje nego sto je bilo. Takodje sam, blize posmatrajuci, provalio da su magneti u stvari potovani.
Evo kako je ta kurafte nauka ispala na kraju..

i sa strane..

Evo kako je ta kurafte nauka ispala na kraju..

i sa strane..