Problem sa Vintage tunerima

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

rockozaurus

Re: Problem sa Vintage tunerima

Post by rockozaurus » 02 Nov 2011, 18:46

Baci oko i na tremolo...

HeatMan

Post by HeatMan » 03 Nov 2011, 01:30

eg303 wrote:Žica može da spadne sa ćivije ako i samo ako ćivija(R) ima oblik pilona mosta na Adi, sve ostalo je trolovanje.
Haralampije wrote: Aha,malu e,ja reko nisi valjda mislio na debelu,ne bi ni stalo. :D
Eh, ne bi stalo...
Pre neki dan sam video ovu situaciju, nisam izržao da ne snimim:
Image
Namoto je čovek za sve pare...
ne znam.. verovatno misli da ako mu pukne zica da ce moci da je iskoristi opet.. :/

ma, moracu da menjam tjunere.. samo se bojim da mi nece previshe uticati na ton.. da mi nece ubiti "visoke" previshe.. shta znam.. ove su chivije do jaja, ali ne mogu da sviram samo na 5 zica, nema smisla.. :/ uzecu si lepo locking tjunere, da nemam ovih problema vishe u zivotu..

umart

Post by umart » 03 Nov 2011, 01:37

a da prvo poneses djitru na setap i da je neki majstor lijepo iscekira prvo?i nikako ne kontam kako civije mogu da uticu na zvuk,a narocito da ce ti shebati visoke?

Jack Nape

Post by Jack Nape » 03 Nov 2011, 05:44

Ti tjuneri jesu pogani kad se menjaju zice, ali je samo fazon steci osecaj kako se radi sa njima ili provaliti fazon. Ja imam iste i sve je ok dok ne stigne do dve najtanje zice. Problem se resava tako sto, kad ubacis zicu u rupu savijes je i manijacki je pritisnes na glavu (ne tvoju nego glavu gitare), nije lose da je pritisnes i uz pomoc presavijenog papira da bi se povecalo trenje. Poenta ovog inzinjerskog zahvata je da taj prvi krug izlomi zicu gde treba, da se ne mrda vise. Ne znam da li sam ovo dobro objasnio, ali poenta je da kad je stavljas, zategni je manijacki sve dok je ne navijes i ne bi trebalo da bude problema. Taj hardver je jednostavno takav, stvarno sumnjam da su civije neispravne. :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 03 Nov 2011, 11:54

Jack Nape wrote:Ti tjuneri jesu pogani kad se menjaju zice, ali je samo fazon steci osecaj kako se radi sa njima ili provaliti fazon. Ja imam iste i sve je ok dok ne stigne do dve najtanje zice. Problem se resava tako sto, kad ubacis zicu u rupu savijes je i manijacki je pritisnes na glavu (ne tvoju nego glavu gitare), nije lose da je pritisnes i uz pomoc presavijenog papira da bi se povecalo trenje. Poenta ovog inzinjerskog zahvata je da taj prvi krug izlomi zicu gde treba, da se ne mrda vise. Ne znam da li sam ovo dobro objasnio, ali poenta je da kad je stavljas, zategni je manijacki sve dok je ne navijes i ne bi trebalo da bude problema. Taj hardver je jednostavno takav, stvarno sumnjam da su civije neispravne. :ziveli:
ma ne verujem da su neispravne.. ali nemam rene martineza pored sebe da mi menja zice kad mi se digne nego radim to sam, a pre svega mi je gitara potrebna kao alat.. postala mi je main gitara (kad uspem da namestim zice -retko) iako imam heritage h535 i mm luke (koji btw ima prelepe locking tjunere).. znam da treba da se prelomi, gledao sam nekoliko razlichitih tehnika na tjubu pa mi je neki lik kom verujem kachio snimak sa njegovom tehnikom, ali ja sam izgleda previshe bangav za to i nemam zivaca.. chim dodje do druge meni pochne da se prevrce u stomaku jer bih da sviram instrument a ne da se igram 3 sata sa njim..

@umart: sve na gitari ti utiche na ton i performance gitare.. neshto minimalno (tjuneri) a neshto podosta (nulti prag, sedla).. ali gde god imash dodir gitare sa zicom, to ti je sastavni deo tona.. o samom drvetu da ne pricham.. vidim da dosta ljudi uzimaju gitare a ne slushaju ih bez pojachala kako zvuche.. to je greshka kao kod metalaca koji odmah pale distorziju da chuju gitaru... videcu neke spertzele da uzmem da rizikujem pa cu javiti utiske

Haralampije

Post by Haralampije » 03 Nov 2011, 14:58

Brate ako je nova gitara pod garancijom je,idi nek se oni bakcu,ili nek ti uzivo pokazu kako se menja,to je njihova obaveza,ne zaleci se s kupovinama i budzenjem.

eg303

Post by eg303 » 03 Nov 2011, 18:15

HeatMan wrote: ... chim dodje do druge meni pochne da se prevrce u stomaku jer bih da sviram instrument a ne da se igram 3 sata sa njim..
Učinićeš veliku uslugu svima koji su nekad držali ili sad drže gitaru u rukama, računajući tu i moju malenkost, ako turiš na jutjub video kako iskače ta žica sa čivije, ja to, najiskrenije, ne mogu ni da zamislim (ni u wildest dreams)... :ziveli:

umart

Post by umart » 03 Nov 2011, 23:41

HeatMan:
prvi put za to cujem,al' dobro.i zamolio bih te molim te,ako ti nije tesko da mi pojasnis onda razliku izmedju tjunera sonicki gledano.

Tasman

Post by Tasman » 05 Nov 2011, 20:42

Zabodeš kolko možeš, zaokreneš i ona peva! :P

Post Reply