Ibanez AS-103?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Ibanez AS-103?

Post by Kristijan » 30 Nov 2011, 16:03

E to.

S tim da mislim da treba da naglasim da su semi hollow gitare zapravo vrlo korisni i svestrani instrumenti. Konkretno ova Apollo gitara jeste i univerzalnija nego što je meni bilo potrebno. Recimo taj model ima relaitvno jak output magneta, i može na njoj ohoho da se prži. Meni bi bila draža da je imala neke malo "staklastije" magnete, više nalik onima koji idu u Gretsch gitare, pošto meni nije osobito potrebno prženje u svirci kakvu ja furam. Bez obzira na sve, smatram da je odnos uloženo - dobijeno kod ove gitare još kako na tvojoj strani, i rado bih je preporučio.

Meni se više dopadaju basovi kod semi hollow i chambered gitara. Nekako su... hmmm, da kažem "razgovetniji". Ja baš volim taj ton. I kao što rekoh, samo ako baš voliš taj ton treba da nabavljaš takvu gitaru.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 30 Nov 2011, 16:17

Pogledaj ovo http://www.mitrosmusic.com/proizvod/120 ... -Black-**/.Imam malo jaci model i ne bih je menjao ,nema sanse.Okacis devetke i milina.Drvo lepo rezonira na suvo.Jedino sto je malo teska,ali misim da nema sanse da se pokajes

Corsair

Post by Corsair » 30 Nov 2011, 16:18

Svidja se meni zvuk navedenih Semi Hollow gitara, ali nije da hocu bas taj ton.. Nego eto, iz vec ponenutih razloga sam mislio da idem na neku takvu opciju..

Koju god gitaru da kupim, PC ce imitirati poajcalo za pocetak.. Mozda da smanjim budzet za samu gitaru, a kupim neki procesor pa isto uz komp ili sluske?

Ekivalent Golfa dvojke, e to meni treba! :bravo:
Sam nemam znanja da odaberem 'solidan instrument', mogu da ponudim nekom raspolozenom kolegi forumasu koji ima malo slobodnog vremena da podje samnom, a ja da se oduzim rakijicom, kiselim kupsom i slicnim zimskim specijalitetima u nekoj kafanici! :lol:
Inace nemam razloga da vam ne verujem, i hvala na savetima! ;)

Ove PRS gitare se prave u Americi? Nisam ni znao da postoji ovaj brend! A vidim ima dosta modela, cene se krecu oko 300/350e sa i bez kofera.. Postoji li neka konkretna preporuka? Da li je neko svirao na nekoj od PRS modela?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Nov 2011, 16:26

Uuuu, super je kupovina ova gitarica što ti je pomenuo teodorica. Za ove pare... ihaaaa, teško da možeš bolje da prođeš.

Corsair

Post by Corsair » 30 Nov 2011, 16:41

Ok, imam je u uzem izboru! teodorica, hvala na predlogu! ;) Moze li se na njoj svirati od prilike ono sto sam pobrojao na prethodnoj strani? I posto kazes da drvo lepo rezonira na suvo, to znaci da bi mogla da se vezba mozda malo bez pojacala ili..? Ovakav oblik gitare mi je uvek izgledao nekako kao napravljen za Heavy Metal-Rok, valjda zbog toga i nisam gledao doticne.. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Nov 2011, 16:50

Ova gitara je po specifikacijama vrlo nalik na Les Paul. To je ono što tebi treba, odlično te je čovek posavetovao.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Nov 2011, 18:34

Kad smo vec na toj temi. Ajde predlozite koje bi 335 kopije bile okej do 350Evra.Mislim da ih izlistamo na ovoj temi, shot da ne..?
Jel Epiphone Dot losa ideja? Ima Dot studio za 220Evra sad a bila je dosta dobro kotirana ranije? Obican dot je od 30 do 330? Koje su razlike?
Te Apollo, jel to Kina ili kako? :ziveli:

Corsair

Post by Corsair » 30 Nov 2011, 19:59

Kakve su Telecaster gitare za ovo sto meni treba i sta su njihove prednosti-mane?

Ima li neko misljenje o mozda Ibanez Jet King modelima? JTK2 ili JTK4? Mada ova JTK4 ima tremolo, a negde sam procitao da to nije bas stvar za pocetnike? I one se mogu naci za oko 300-350e..

Interesuje me jos ovo samo, nadam se da ne postajem previse dosadan.
:cao:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Nov 2011, 20:44

Apollo jeste Kina, ali konkretno taj DHB2200 jeste jedan vrlo, vrlo pristojan model, veoma lepo urađen, i vrlo solidnih performansi. Washburn HB35 košta mnogo više, a provereno je da je to zapravo ista gitara, samo Washburn ima neki lep javorov furnir napred, pa izgleda kao mnogo skuplja gitara. Kao što rekoh, moja jedina zamerka što se tiče te gitare jesu magneti, koji nisu loši, samo su idealni za bluz i rokačinu, onako su mutni i prljavi, i verujem da ima ljudi kojima su baš takvi idealni, a ja sam više u fazonu nekih Filtertrona sa prodornijim visokim. Što se mene tiče, mirne savesti mogu da preporučim taj model.

Meni su Jet King sasvim OK gitare. Ne fali ništa da uzmeš ovu sa ovim vibratom nalik na Bigsby, nema to veze s time da li si početnik ili nisi. Osim toga, Bigsby je ultimate piece of awesomeness, taman i da ga nikad ne koristiš - izgleda fenomenalno :lol:

Ne mogu da ocenim da li bi Telac bio dobar za tebe. Teško je reći. Telac je čudna gitara. Ko voli Telac, voli ga više od bliže familije. A ko ga ne voli, baš ne može ni da ga gleda ni da ga svira. Nisam čuno nikoga sa onako neutralnim stavom, da kaže "Pa ono, OK mi je..."

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Nov 2011, 22:57

Kristijan wrote:Apollo jeste Kina, ali konkretno taj DHB2200 jeste jedan vrlo, vrlo pristojan model, veoma lepo urađen, i vrlo solidnih performansi. Washburn HB35 košta mnogo više, a provereno je da je to zapravo ista gitara, samo Washburn ima neki lep javorov furnir napred, pa izgleda kao mnogo skuplja gitara. Kao što rekoh, moja jedina zamerka što se tiče te gitare jesu magneti, koji nisu loši, samo su idealni za bluz i rokačinu, onako su mutni i prljavi, i verujem da ima ljudi kojima su baš takvi idealni, a ja sam više u fazonu nekih Filtertrona sa prodornijim visokim. Što se mene tiče, mirne savesti mogu da preporučim taj model.

Meni su Jet King sasvim OK gitare. Ne fali ništa da uzmeš ovu sa ovim vibratom nalik na Bigsby, nema to veze s time da li si početnik ili nisi. Osim toga, Bigsby je ultimate piece of awesomeness, taman i da ga nikad ne koristiš - izgleda fenomenalno :lol:

Ne mogu da ocenim da li bi Telac bio dobar za tebe. Teško je reći. Telac je čudna gitara. Ko voli Telac, voli ga više od bliže familije. A ko ga ne voli, baš ne može ni da ga gleda ni da ga svira. Nisam čuno nikoga sa onako neutralnim stavom, da kaže "Pa ono, OK mi je..."
Zainteresaovao si me da isprobam Apollo, ajde sledeci put kad budem u Bg oticu bash do Marica da vidim i to cudo.

Jet king se meni svidja skroz! Ako ih probash i na njima odsvirash rif prve pesme koju si imao na umu kad si skapirao da hoces da kupis djitru, onda je to to....

a za ovo trece u vezi telaca samo mogu staviti :1: , Kristijan je lepo objasnio. :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Corsair

Post by Corsair » 01 Dec 2011, 00:37

Znaci Telac otpada..

Ostaje dilema izmedju predlozene Yamahe AES420 i Jet Kinga II ili IV. Sve su oko 300e, sem sto bi JTK2 morala da se juri polovna, jer je prekinuta proizvodnja 2005. kako vidim.

Ovaj model mi se stvarno svidza. ^^
Image

luci

Post by luci » 01 Dec 2011, 01:11

tesko ces ti to naci polovno kod nas... ja vec neko vreme pratim oglase i ne secam se da sam i jednu video.. al je stvarno simpatican...

Corsair

Post by Corsair » 01 Dec 2011, 01:19

Samo da se slozim sa Kristijanovim komentarom:
Kristijan wrote:Ne fali ništa da uzmeš ovu sa ovim vibratom nalik na Bigsby, nema to veze s time da li si početnik ili nisi. Osim toga, Bigsby je ultimate piece of awesomeness, taman i da ga nikad ne koristiš - izgleda fenomenalno :lol:
:mrgreen: Stvarno odlicno izgleda! Samo, kako gitara drzi stim kada ima ovaj vibrato, jedino to da ne pravi probleme?
Evo i slike, da ne mora narod da googla:
Image

I Yamaha AES420, da ne bude nepravedno:
Image
mada ona ima lep glosy finish koji se na slici definitivno ne vidi.. :?
luci wrote:tesko ces ti to naci polovno kod nas... ja vec neko vreme pratim oglase i ne secam se da sam i jednu video.. al je stvarno simpatican...
Imam mogucnost da mi drug donese iz UK. Mada tako nisam u mogucnosti da probam gitaru, morao bih da verujem prodavcu na rec.. Ili da on proba umesto mene, mada nisam siguran da zna svirat' nista bolje od mene.
:cao:
Last edited by Corsair on 01 Dec 2011, 01:23, edited 2 times in total.

luci

Post by luci » 01 Dec 2011, 01:22

iz,edju te dve ja bi birao ibaneza definitivno... na yamahi mi se top nikako ne dopada..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Dec 2011, 08:25

Ibanez.

Post Reply