400e sta raditi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tenji

Re: 400e sta raditi

Post by Tenji » 19 Dec 2011, 16:10

bancika, again - Sve zavisi kako poimas savrsenstvo. Ja sam rekao "ergonomski savrseno odgovara", a na to sam konkretno mislio da mi je vrat udoban, da mi odgovara pristup visokim pragovima, da ima dovoljno pragova ( :mrgreen: ) , da ima dovoljno zica (opet :mrgreen:), da ima odgovarajucu konfiguraciju magneta, bridge kakav ja zelim (ovde malo pocinju zavrzlame, ko hoce floyd, hmm, tu vec treba razmisliti dobro sta i kako), na kraju krajeva i neke banalne stvari, da mi je lepa, da ima odgovarajuci oblik, da mi ne bude teska dok stojim, ima milion gluposti tu, a to moze da se nadje za 400 evra, gitara koja ce ti u svim ovim pogledima odgovarati. Naravno, gitare od 1k+ evra ce i dalje izgledati kao svemirski brodovi naspram nje, i bice i svirljiviji u vecini slucajeva, zvuk ce biti bolji na njima, bice blizi onom pravom savrsenstvu o kojem ti govoris, ali to ne znaci da sa gitarom od 400 evra ne mozes da budes zadovoljan, i da na njoj napredujes. :)

umart

Post by umart » 19 Dec 2011, 16:11

vjeruj mi,ulazi sve u djitru ako ne sviras nidje van kuce,ako sviras ostavi samo ono sto ti bas treba (tipa drajv,amp sim i sl) dzabe sminka ako je riba ruzna k'o grob i jos ne moze da ti se digne.

za stradze ima vrsnih poznavalaca na forumu,kazi koliko bi najvise mogao da skupis i neko ce te vec pametno posavjetovati.

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 16:13

U svakom slucaju probaj kod nekoga pre nego sto kupis. Kod nas ne postoji koncept vracanja opreme koja ti se ne svidja iz nekog razloga :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 16:45

Nov meksikanac je u Subotici 499€:
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5769586
Mitros sve ima na sajtu, pa i ovog istog Fender-a i to za neverovatnih 400€ (valjda prpa kada videli da konkurencija ne sedi skrštenih ruku):
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... tic-White/

No, čisto sumnjam da MITROS ima jedan jedini komad na lageru. I na tarabi može pisati p***** ali je neće niko normalan poj***! :XD:

Nije baš nešto reprezentativno, ne zvuči kao USA model, nije dobar recimo kao što je Classic Player 60', ili neka Road Worn serija, ali je cena od 400€ za novo, pristojna.

Ako ga daš još na obradu kod bancike i nabaciš te njegove famozne magnete koji ga izdižu iznad USA std. modela, radosti nikad kraja! :D :O.o:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Dec 2011, 16:56

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 17:10

ja ne radim nikakvu "obradu", sredio sam tako samo svoju gitaru i nisam rekao to da bi reklamirao niti necije usluge niti necije magnete. Grozi mi se kad mi ljudi donesu nesto da im lemim.
Drugo, nema potrebe za sarkazmom, nauci da komuniciras civilizovano. Izneo sam svoja iskustva sa zamenom magneta i na gitarama od 200e (http://diy-fever.com/guitars/squier-upgrade/) i na gitarama od 1000e (http://diy-fever.com/guitars/ibanez-rg-upgrade/). U oba slucaja je bilo napretka, ali naravno vise kod ove od 200e jer su magneti bili krs. Ako si probao nesto slicno mozes da se slozis ili ne slozis i izneses svoja zapazanja, ako nisi jbg cuti. Sve vreme pricas nesto neodredjeno i demagosko sto ne moze da bude od koristi nikome. Da nisi mozda kod Tome Nikolica, to je taj rad? :roll:

sl0e

Post by sl0e » 19 Dec 2011, 17:11

Trzalica je trol, ne obaziri se :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Dec 2011, 17:16

Neuspesan trol je neuspesan. A ja ne prastam neuspeh. :kokice:

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 17:18

oooooo ... kreže HORDA u napad .... ajd sad ... raspali .... :lol: :mrgreen: :mrgreen: :povrac: :povrac: :povrac:

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 17:30

bancika wrote:Sve vreme pricas nesto neodredjeno i demagosko sto ne moze da bude od koristi nikome. Da nisi mozda kod Tome Nikolica, to je taj rad? :roll:
Hmmm ... ti nisi čitao moje postove. Ja sam sve vreme pisao uz prikazivanje adekvatnih primeraka gitara i njihovih osobina i time potkrepio moje stavove. Ti si taj koji ubedjuje da može od babe devojka. :hide:
P.S. bancika, nemoj se uzbudjivati, ja ti ne verujem da bilo koji Squier sa custom magnetima zvuči ni 5% bolje od njegovih std. magneta, i to na nekom besnom Marshall-u sa 4x12 kutijetinom. Ne veruje ti niko ni od bilo kog iole ozbiljnijeg muzičara, i u tome me ne možeš razuveriti. Možeš samo da vredjaš nezadovoljan time što ti ne povladjujem i zato što se ne slažem sa tobom. Iskreno, ti si taj koji treba da prihvati i suprotne stavove a ne odmah da krećeš u napad uvredama, jer je to dokaz da si NEMOĆAN.
Možda tebi zvuči i taraba bolje sa custom magnetima, jer nisi ni probao nešto bolje i samo IZMIŠLJAŠ da si uporedjivao sa skupljim gitarama koje navodno imaš u posedu ... Kako neko može da ti veruje u takve bajke, hajde?!?
Last edited by Trzalica on 19 Dec 2011, 17:31, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 17:31

Image

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 17:32

Vidi se da si dete!
I takav nekome predlaže gitaru od 400€ ili ne daj bože CUSTOM hardver?!?
Idi odgledaj crtać! :cao:

bancika

Post by bancika » 19 Dec 2011, 17:40

hehe, nije pitanje da li ti verujes meni ili bilo kome drugom, nego da li si probao sam. Slobodno dodji februara u leskovac da probas i squiera sa novim magnetima i ibanez prestige sa novim magnetima i jos toga :ziveli:

16 - 61

Post by 16 - 61 » 19 Dec 2011, 18:17

E jbm mu mater stigosmo bez svadja do druge stranice :D

Hvala Nemanja na postavci klipopova. Pa posto tebe nije mrzelo da postavljas ni mene niej mrzelo
da pogledam sve i proceprkam po internetu sta kazu za te gitare pa izdvojih neke favorite.

http://www.musiccentar.com/i-4244/schec ... cna-gitara

Cena ok, cak ima i na KP jedna, pise cena po dogovoru, ko zna odakle mu :-D
svidja mi se sto ima dva singla i humbucker na bridgu, gledah na netu ima
samo VS 1 i lep mu je ton, VS 2 nema gde da se pogleda

http://www.musiccentar.com/i-580/vintag ... cna-gitara

Na popustu, 5000 nije malo. Telo je od topole :-D
Onako sta znam izbegao bih ako je moguce :-)

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/129 ... ney-Burst/

Odlicna cena, koriscen mahagoni, neobican raspored magneta barem za mene gledah par klipova na netu i lepo to zvuci. Odlicna stvar je sto zice idu kroz telo. Hvale je inace samo tako. A dal sam ja blesav ili slep ne znam ali cini mi se ta je nekako manja od uobicajnih velicina gitare. U music centru je i jeftinija.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... Apple-Red/

6000 popust, lepo. Telo jova, standardni stratokaster, po meni najbolja moguca varijanta za te pare. Ima i telekaster
za Bruce Springstine izgled :D

Naravno ovo ja sve pisem zavaljen u fotelju, opazajuci karakteristike, gledajuci klipove i citajuci komentare
druga stvar je kada se to sve uzme u ruke.

Ako je neko imao dodira sa ovim gitarama bilo bi lepo da napise svoje misljenje. Nekako me najvise zanima Epiphone.

umart

Post by umart » 19 Dec 2011, 20:44

a zelis stracu?sto se tice LP set neck-ova ja i drugar obilazimo vas BG jer on hoce da uzme takvu dzitru isto do 400 e i to novu.do sad,i ltd i hameri sisaju epije bas podosta po manje vise svim poljima.cak i onaj ibanezov LP crni sa njihovom aktivnom elektrikom je ubio epije.mada,to je opasna djitra kad se dobro setuje,ili mene podsjeca nekako feel-om na destroyere iz osamdesetih.

Post Reply