Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sezax

Re: Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Post by Sezax » 04 Jan 2008, 16:44

Meni je oblik mnogo bolji od stealtha ali boja je sranje bio sam danas u mixu i nemaju je kad bi je nasao u crnom probao bi je elem ako nije predebela, a sto se strap buttona to mi i nesmeta previse to je popravljivo.

Sada me mozete lincovat. :D

P.S. Vidio sam danas neki Peavey Rotor sa floydom mnogo dobar i neki Washburn Rhandy Rhoads oblik isto mnogo dobar.

Sezax

Post by Sezax » 04 Jan 2008, 17:14

Izvinite sto pravim dupli post ali skontao sam da je to Peavey Rotor EX sa floydom pa me zanima zasto tako velika razlika u cijeni izmadju Rotor EX i EXP (Da li je samo zbog neck trough na EXP i boljih magneta ili ima vise razloga?)

P.S. Nemogu nigdje da nadjem slike ili informacije o tom Washburn Randy Rhoadsu ali je izgledam opako kad sam ga vidio a nisam mogao da ga probam jer je bio popis.(Sreca da su me pustili jer sam rekao da sam putovao 3 sata do BG-a :D)Da li iko na forumu ima neke informacije o ovom misterioznom modelu? :shock:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Jan 2008, 21:38

ovo je Jackson http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop ... a/r/e/base

ovo je washburn "ovde je bio washburn" sorry

Sezax

Post by Sezax » 05 Jan 2008, 00:07

Znam kako jackson izgleda jer posjedujem jednog Jackson RR ali Washburn je skoro isti... :shock:

P.S. slika ti ne radi .... :shock:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Jan 2008, 18:07

Rocket Roll wrote:Neki užas od cifre... Šta ja znam - nov je, dječica se loži na njega, ima u sebi par tona mahagonija... Stvarno debelo i teško telo.

Na lageru su imali onaj "Loš trip debelog Elvisa usred Las Vegasa, dva dana pre nego će ga oteti vanzemaljci" model. Reći da mu je boja zelena je isto što i reći da je Frensis Bejkon koristio nekonvencionalan kolorit... A oblik! Da je ono video Pikaso, svisnuo bi od zavisti, shvativši da ipak postoji neko luđi od njega (a da to, pritom, nije emu na kiselini).

Mogu da, ako jako napregnem maštu, sa njim zamislim nekog "pregorelog" kantri-muzičara koji je, posle dvodnevnog nastupa u Ostinu sedamdes' i prve, gde je pratio sveže poludelog Džonija Keša (hraneći se sve vreme valijumom i belim rumom), upao u dimenzionalni procep i završio u osamdeset i šestoj, očajnički pokušavajući da svira "modernu muziku koja će se svideti masi".

Ukratko - izgleda kao nešto što bi trebalo usred februarske noći bez Meseca odneti i na brzinu zakopati u nekom neobeleženom grobu.

Da, toliko je ružna.

E, umro sam od smeha...
Rocket, obozavam ove tvoje dovitljive odgovore. :D

Sezax

Post by Sezax » 05 Jan 2008, 23:04

Dajte ljudi prestanite offtopichit! :evil: :evil: :evil: :evil:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 06 Jan 2008, 18:36

Sorry, al' malo je tesko da u potpunosti iskuliram odgovor poput ovog. :wink:

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 14:14

Void wrote:
Rocket Roll wrote:Neki užas od cifre... Šta ja znam - nov je, djecica se loži na njega, ima u sebi par tona mahagonija... Stvarno debelo i teško telo.

Na lageru su imali onaj "Loš trip debelog Elvisa usred Las Vegasa, dva dana pre nego ce ga oteti vanzemaljci" model. Reci da mu je boja zelena je isto što i reci da je Frensis Bejkon koristio nekonvencionalan kolorit... A oblik! Da je ono video Pikaso, svisnuo bi od zavisti, shvativši da ipak postoji neko ludi od njega (a da to, pritom, nije emu na kiselini).

Mogu da, ako jako napregnem maštu, sa njim zamislim nekog "pregorelog" kantri-muzicara koji je, posle dvodnevnog nastupa u Ostinu sedamdes' i prve, gde je pratio sveže poludelog Džonija Keša (hraneci se sve vreme valijumom i belim rumom), upao u dimenzionalni procep i završio u osamdeset i šestoj, ocajnicki pokušavajuci da svira "modernu muziku koja ce se svideti masi".

Ukratko - izgleda kao nešto što bi trebalo usred februarske noci bez Meseca odneti i na brzinu zakopati u nekom neobeleženom grobu.

Da, toliko je ružna.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: joj, mislim da se u zivotu nisam smejao ovako glasno kao sad kad sam ovo procitao.......@Rocket Roll definitvno imas najjace postove u istoriji svih postova i definitivno cu ti nabaviti diplomu za najludjeg lika ( u najpozitivnijem smislu ), ako ne onda cu je sam napraviti pa makar crk'o praveci je.... :mrgreen:

Inace gitara ( bar meni ) ne izgleda toooooooliko lose, ali mislim da je samo bleda kopija cuvenog Stealth-a......
Ako volish Stealth neznam kako ti ova gitara moze biti ruzna meni je chak ljepsa od Stealtha jer na Stealthu su nekako kraci bananasti i zaobljeni a na ovoj su pravi ili ti "agresivniji".
KnightOfDoom wrote:Samo baci pogled na muvu i sve ti je jasno

Image

Elem, moram da priznam da OBOZAVAM taj oblik gitare i kupio bih takvu gitaru cisto iz svojih pozerskih poriva..bio to Ibanez , Jackson ili BC Rich.
Uz izvinjenje Sezax-u kome smo skroz sj*bali temu jos jedna informacija (a mislim da sam vec pisao u nekoj temi) strapbutton-i na XPT-u su postavljeni "pogresno". Kazu ljudi da gitara bas bezi tamo-vamo. Jos se ne tako retko desava da gitara dodje bez strapbuttona vec samo sa rupama.
Nemozes me ubijediti da bi gitaru kupio cisto iz pozerskih poriva...Ocu da kazem niko nemoze reci da hardware na gitari nije kvalitetan..

SVE U SVEMU:Ismijavanje i zajebavanje sa ovom gitarom sasvim podrzano s moje strane sto se boje tice, ali sto se tice hardvera, drveta, njenog zvuka, chinjenice da je i Muhamed Suicmez koristi (sto potvrdjuje da je gitara kvalitetna) i josh ako je u crnoj boji neznam sta vi vidite IMALO LOSE na ovoj gitari osim eto sto sam i ja cuo i sto nam je Knight dao informaciju da su strap button-i na "pogresnim" mjestima sto znaci da gitara chesto nose dive-uje.Pa da vas cujem?Shta joj fali?

P.S. Neprihvatam komentare u fazonu:"glup joj je oblik.." to je stvar ukusa..

Pa navalite!!!

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 14:30

JBG care, meni se Stealth bas zbog toga i vise svidja, nije PREVISE agresivan i spicast, a i neka ga Muhammed koristi, svi znamo ko je koristio Stealth-a :D :D :D .....ali posto su ukusi razliciti, i sam si rekao da ne prihvatas komentare na izgled, primedbi na izradu, drvo, zvuk, nemam......ipak je to Ibanez :twisted:

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 14:34

Pa naravno Chuck je legenda ali jebes mu mater previse mi ljudi popljuvashe ovu gitaru a samo je jebena "kameleon" boja upropastila i eto to sto se nekima oblik nesvidja to postujem ali zato sto se nekome nesvidja oblik nemoze da znaci da gitara nevalja onda nijedan fender nebi bio dobar ni za potpale jer se meni fender nesvidja.

P.S. nisam ja poredio Stealth i XPT700 u toj recenici o Muhamedu samo sam istakao da ga koristi Muhamed (ito ima 3 primjerka) a svako ko zna kako Muhamed svira (ko nezna nek poslusa bend mu se zove Necrophagist) trebalo bi a zna da frajer zna sta se trazi sto dokazuje iznadprosjecni kvalitet gitare.A i na Ultimate Guitar Reviews sam citao samo pozitivne price osim za strap button-e pa neznam kako moze samo srbima da se nesvidja jebes mu mater.

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 16:06

Care, nemoj toliko psovat, banovace te Admin....ja sak koristim skracenice tipa: JBG, JBT...itd....valjda im to ne smeta :wink:

ma gitara ne mora biti super ako je ima Muhammed, mozda ima drugaciji ukus nego mi, a sa druge strane vrlo je moguce da je obrnuto i da je super.....slusao Necrophagist, svidja mi se, nije lose.....odskacu od mase drugih bendova istog pravca, sto je jako dobro.....ali da se ne pretvori ovo u Necrophagist temu recicu jos samo ovo: kontam da bi mi se gitara vise svidela da sam zasvirao nesto na njoj, JBG....moram ic da je isprobam, jos da ima samo jedan humbucker bila bi skroz do jaja....video sam samo tu " ala govance " boju, mislim da je crna mnogo zesca..... :twisted:

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 16:22

Pa druze naravno da ne mislim da gitara MORA biti dobra ako je cepa Muhamed ali posto poznajem njegove sposobnosti shredovanja i sviranja definitivno kazem da mora biti dobra! :twisted: (isto ovo se moze reci za tvoj voljeni Stealth ipak mi nismo u mogucnosti cak ni da dodirnemo americki b.c. rich stealth ali da se ne prepucavamo ja znam da stealth kida ali kao sto vec rekoh oblik nije mog tipa)

A oprastam ti sto je nisi zasvirao ni ja je nebih dotakao u pomenutoj govance boji iako me je prodavac forsirao ono u fazonu ma stace ti crna uzmi malo ovu "lijepu crvenu....ili je narandzasta" cim je zasviras svidjece ti se i zgrabim izasviram onu zelembacku i mnogo mi se svidi zvuk,vrat a ni tremolo nije za bacit a magneti su strasno dobro odradjeni na foru aktivnih hummova al sto se boje tice neznam na cemu su bili ljudi iz Ibaneza kad se rodio Xiphos.

P.S. puno mi koristis to "care" sad ja moram da se prebacim na "druze" :p :lol: :lol: :lol:

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 16:36

Hehe, care, prodavci su ti uvek u tom fazonu kao: nemoj ti sad da cekas onu boju koja ti se najvise svidja, uzmi ovu boju toksicnog otpada, pa da te ceo svet vidi....ona tvoja boja je ruzna...bezze, ja znam najbolje. Sve uvek pokusaju da izmuzu na tu foru, samo smo mi previse iskusni i pametni ( i previse visimo na Muzickom Forumu :mrgreen: ) da bi pusili njegove fore....ma sve je super kod nje sto se tice zvuka, mozda i promenim misljenje o toj gitari na kraju..ko zna....

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 16:44

Naravno da hoces druze:"Come to the Dark Side, We have cookies!!" :lol:

Uglavnom meni je kao i tebi Chuck jedan od uzora i Death idalje legendaran bend ali posto mi se stealthov i Jacksonov Warrior oblik nikad nije svidjao nasao sam sada perfektan oblik sad dobrim magnetima,dobrim tremolom,lijepim inlayima,neck-trough konstrukciom, lijepim zvukom i sad ostaje samo da ga narucim u lijepoj boji i da na ljeto promjenim magnete u EMG i tremolo u orginalni Floyd i sav sitni hardver u crno i da volim gitaru ko oci u glavi :D

P.S. Samo moram da molim boga da za nekih par mjeseci bude moguce naruciti gitaru u crnoj varijanti zasad nijedna prodavnica u BG-u nema opciju narucivanja crnog kazu da je mozda model za 2008 pa tek treba da dodje do nase "jadne" zemlje...*smrc*

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 17:26

Care, zar ti nemas vec Jackson-a jednog, onaj RR model ako se ne varam....sta ce ti jos i Ibanez..??!....Bolje kupi neku zver od pojacala....da drobis zidove i rastimavas vrata.....

Xexe, We have cookies, bolje da si rekao We have beer, melodicnije zvuci..... :mrgreen:

Post Reply