Epiphone ili Jackson?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Epiphone ili Jackson?
pa naravno da neces nisam imao prilike da sviram na epiphone-u jacksona jesam nesh malo i mnogo dobro zvuchi po meni to ti je prava gitara za metal,sad je na tebi samo koji model da izaberesh 

- Chord-Master
- MF veteran
Ja se izvinjavam, hteo sam reci Jacksone, a ne Ibaneze.Chord-Master wrote:Ibaneze nisam svirao, znam da su generalno dobre gitare, mada ako trazis nesto univerzalnije, preporucio bih ti da pogledas jos neke gitare pre nego sto odlucis.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Epiphone Les Pauli koje sam ja imao prilike da sviram,nisu bili nesto posebno dobri,a Jackson mi je nekako bolji izbor od te dve...
Ja planiram da uzmem Jackson JS30 dinky....Jer neko imao iskustva sa tom gitarom? Veoma bi mi pomogao jedan Review..Gitara izgleda MOCNO
jos samo da da probam pa da vidim kakvi su joj magneti...Ako je neko slucajno svirao,probao ,imao, neka ostavi svoje misljenje.Posto narocito cenim vase..Pa svi smo ovde iskusni u nekim stvarima.,zar ne?

Gitara je prejaka, ima 22 praga ( ako se ne varam ), i to je jedini razlog zasto nisam uzeo nju umesto Ibenez-a RG370...inace magneti vriste ( standardno za Jackson ), Super izgleda, dobro lezi ( bar meni )....Sve u svemu - Ako ti ne smeta sto ima 22 praga, KUPUJ!!!!!

Void,ubedio si me....nju kupujem 99%....Ja ili sviram na teskoj distorziji ili na nekom nice cleanu..a sta mislis,kako se snalazi na cleanu? jer daje utisak da je vestacki,ako znas na sta mislim?
Iskreno, clean nisam ni probao
JBG....ali mislim da se i na clean-u snalazi odlicno, ako se na clean-u snalaze barem upola dobro kao na distoziji, onda je super.....na distorziji reze strasno, kontam da takvi magneti nebi trebali da se na clean-u snalaze lose....ipak mi pricamo o Jackson-u... 

Ja posjedujem Jackson RR i mogu reci da na distorciji gitara cepa a sto se tice clean-a zvuci tako lijepo da mozes i meksice pjesmice da sviras na njoj i da se uzivis kao da je akustara (ali mnogo bolja od akustare) sto se tice DK probao sam DK2 i nisam mogao da vjerujem koliko dobro zvuci.Tako da mislim da ti za izbor netreba nimalo razmisljanja.
P.S. i moja ima 22 praga ali ionako rijetko kad sviram nesto za sta bi mi trebali 23 i 24 prag ali naravno za par godina ko zna nace se gitara i sa 24 praga
P.S. i moja ima 22 praga ali ionako rijetko kad sviram nesto za sta bi mi trebali 23 i 24 prag ali naravno za par godina ko zna nace se gitara i sa 24 praga

Daleko su te gitare od clean zvukova, koji inache i nije njihova prvobitna namena. Te gitare su namenjene skoro iskljuchivo za rokachinu!
Ako trazite dobar clean zvuk tu vam je Fender. 

Last edited by XtrmntR on 08 Jan 2008, 00:30, edited 1 time in total.
Hmmm...To je chudno jer moja ima sasvim dobar clean....Ali onda ja nisam probao previse Jacksona tako da je moja mozda neki izuzetakXtrmntR wrote:Daleko su te gitare od clean zvukova, koji inache i nije njihova prvobitna namena. Te gitare su namenjene skoro iskljuchivo za rokachinu!Ako trazite dobar clean zvuk tu vam je Fender.

Edit by Dejankuki, dupli post obrisan....

Mutan mu je clean, ali nije u opste los, moze lepo da se svira na njemu. Magneti su ono sto daje matalski karakter jer se previse deru za moj ukus, gitara je i na samom cleanu dovoljno distorzicna da ne moras da joj bojis ton. Mislim da dolazi sa 9-46, ali bih ti savetovao sa stavis 10 jer prilicno meka. Vrat je dosta svirljv, veoma tanak i ne toliko sirok mozda ces prmetiti da ima dead spot na 12 ali vec na prvoj promeni zica je istoniraj i resices taj problem. Moguce je da ce ti crkavati i krcati potenciometri, ali i to se za 10ak evra da zameniti. Ako budes u mogucnosti ugradi straplock jer ce se jako brzo olabaviti drzaci za kais.
Da... ali za clean zvukove u metalu.... 

Ma brate, KUPUJ!!
.....gitara ce ti odgovarati, imaces clean ( ne savrsen, ali ipak dobar ) imaces vristece magnete na distorziji, super izgleda, ne smeta ti sto ima 22 praga, bices veca faca u krugovima old school metalaca zbog obrnute glave
.......................mislim da nebi trebao preterano da se dvoumis ako ti sve ovo gore navedeno odgovara....

Kakve veze ima obrnut head sa old school??

Pa obicno ti " metalci do panja " vise gotive obrnut headstock......barem koliko ja znam.....
edit... Dejankuki
edit... Dejankuki