Short Scale Neck

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Milanares

Re: Short Scale Neck

Post by Milanares » 08 Oct 2012, 09:55

vrat ne diraj a wizzove nabudzi na musimu mastera, a majtijev neck magnet turi na telca a majtijev bridge magnet turi na deluxea a od telca neck magnet i od deluxea bridge magnet turi na duosonika, to ce da legne samo tako.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Oct 2012, 09:56

+1, iksde

komil

Post by komil » 08 Oct 2012, 10:23

Cortex wrote:mislim da treba da je zadrzhish takvu kakva je. pred probu jbg sedi i sviraj neshto na njoj desetak minuta i sv c e da legne. jbg ako je miles davis mogao pred nastup da se zagreva 90 minuta mozhesh i ti deset :) i veliki svirachi tipa Eric Johnson, Carl VErheyen, se pri prelazu sa Fendera na Gibson zagrevaju neko vreme pa onda izadju na binu. [ok za Erica nisam siguran ali za Carl-a jesam]
ni sluchajno nemj da je modifikujesh IMHO
:1:

Pogotovo zato što je tebi primaran autorski rad. Sitnice i krupnice ovog tipa te bukvalno teraju da sviraš i slušaš malo drugačije a to je ono zbog čega tvoje sviranje zvuči drugačije (a ostaje u tvom stilu). Dobijaš novu inspiraciju, novi vajb, ta skala je jedna prepreka, dok se trudiš da je prevaziđeš dobijaš novo, inspirativno iskustvo (čak i kada ideš prstima po žicama na neki stari ustaljeni učmali način).

Ili joj daj još jednu šansu u nekom kontekstu ili prodaj.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Oct 2012, 10:25

Kakvi ste skorojevici i sabani.

Upravo kako sam mislio.

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Oct 2012, 10:27

Hotstepper wrote:Il' ne diraj il' prodavaj...
Glavnu karakteristiku te gitare, ono po čemu je posebna, kratka skala, ti hoćeš da promeniš, znači da ta gitara nije za teba.
Čista matematika. :ziveli:
+1

To je kao da si kupio Strata i od njega krenuo da praviš Les Pola. Leave it alone, a ionako ćeš je zameniti u roku od mesec dana.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 08 Oct 2012, 10:34

ostavi tu gitaru
ostavi svaku gitaru...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Oct 2012, 10:49

nebojsak wrote: Leave it alone, a ionako ćeš je zameniti u roku od mesec dana.
+1, serious iksde

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Oct 2012, 11:15

ma da i onako ocesh jazzmastera nemanja :P ako neko to mozhe zhongliranjem na KP da izvede onda si to ti braet, od tebe ne postoji veci car tog sajta :lol:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 08 Oct 2012, 12:48

Ma brzo se covk navikne na razne varijante...jos par proba i mislices da si se rodio sa njom u rukama!
Iz mog iskustva, sto vise razlicitih gitra imas, lakse se priikavas na promene!
Ja bi na tu bebicu stavio visoki nut i svirao bi je k'o lapsteel! Uf radosti :homer:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Oct 2012, 15:09

Kill surf city wrote:
Trooper wrote:Ako ti bas odgovara zvuk gitare (citaj: neces je otudjiti u naletu GAS-a) meni je treca opcija najbolja varijanta. A opet, i ako je budes prodavao, vratis stari vrat i voila. I opet ti ostaje custom vrat, koji mozes ubudziti na sta god hoces.
Image
Ne razumem cemu fejspalm? Poenta je sto u slucaju prodaje Duo Sonica moze da lepo uzme i napravi telo za vrat koji ce mu ostati (custom sam na pisao zbog toga sto moze sam da bira radijus/oblik/debljinu vrata kako god mu odgovara)

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Oct 2012, 15:11

Tebi je baš stalo da mu izbiješ pare iz džepa?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Oct 2012, 16:38

Cortex wrote:ma da i onako ocesh jazzmastera nemanja :P ako neko to mozhe zhongliranjem na KP da izvede onda si to ti braet, od tebe ne postoji veci car tog sajta :lol:
Da, necu samo jazz, hocu i jaguar....neka je nek stoji na oglasima, dok se neko ne javi, sviracu je. :ziveli:
Hvala svima na savetima (uzeo sam sve savete i zajebancije i sprdnje u obzir :mrgreen: ), zamalo da narucim vrat...shto mi je i dalje okej opcija, ali iako se slazem sa onima koji tvrde da treba kastomizovati gitare, mislim da ipak ova gitara treba da ostane kako jeste, jer je sve kako treba, a mnogo je cimanja i troska i to cu uraditi iskljucivo ako ne bude dugo otisla u druge ruke i ja dobijem neshto shto zelim. Lako je nabudziti vrat, to mogu uvek. :-) :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Oct 2012, 17:19

Trooper wrote:
Kill surf city wrote:
Trooper wrote:Ako ti bas odgovara zvuk gitare (citaj: neces je otudjiti u naletu GAS-a) meni je treca opcija najbolja varijanta. A opet, i ako je budes prodavao, vratis stari vrat i voila. I opet ti ostaje custom vrat, koji mozes ubudziti na sta god hoces.
Image
Ne razumem cemu fejspalm? Poenta je sto u slucaju prodaje Duo Sonica moze da lepo uzme i napravi telo za vrat koji ce mu ostati (custom sam na pisao zbog toga sto moze sam da bira radijus/oblik/debljinu vrata kako god mu odgovara)

Vidim da ne razumes, iako sam ti boldovao logic flaw. :le sigh:

Takodje, vidim i da neki ne kapiraju balans djitre i vrata kao celinu. No, svakom svoje, itd.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Oct 2012, 17:23

I dalje stoji da posle sa tim vratom moze da radi kasnije sta hoce, tj da ugradi na telo koje mu odgovara (a vec je uzimao replacement telo za nekog telca, pa mu je ta opcija poznata)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Oct 2012, 17:34

nebojsak wrote:Tebi je baš stalo da mu izbiješ pare iz džepa?
Mislim da je i Nemanji stalo do toga :mrgreen:

Nek radi nesto sto ce ga zabaviti..to je poenta na kraju , ne?

Post Reply