Short Scale Neck
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Short Scale Neck
vrat ne diraj a wizzove nabudzi na musimu mastera, a majtijev neck magnet turi na telca a majtijev bridge magnet turi na deluxea a od telca neck magnet i od deluxea bridge magnet turi na duosonika, to ce da legne samo tako.
Cortex wrote:mislim da treba da je zadrzhish takvu kakva je. pred probu jbg sedi i sviraj neshto na njoj desetak minuta i sv c e da legne. jbg ako je miles davis mogao pred nastup da se zagreva 90 minuta mozhesh i ti deseti veliki svirachi tipa Eric Johnson, Carl VErheyen, se pri prelazu sa Fendera na Gibson zagrevaju neko vreme pa onda izadju na binu. [ok za Erica nisam siguran ali za Carl-a jesam]
ni sluchajno nemj da je modifikujesh IMHO

Pogotovo zato što je tebi primaran autorski rad. Sitnice i krupnice ovog tipa te bukvalno teraju da sviraš i slušaš malo drugačije a to je ono zbog čega tvoje sviranje zvuči drugačije (a ostaje u tvom stilu). Dobijaš novu inspiraciju, novi vajb, ta skala je jedna prepreka, dok se trudiš da je prevaziđeš dobijaš novo, inspirativno iskustvo (čak i kada ideš prstima po žicama na neki stari ustaljeni učmali način).
Ili joj daj još jednu šansu u nekom kontekstu ili prodaj.
- Dersu Uzala
Kakvi ste skorojevici i sabani.
Upravo kako sam mislio.
Upravo kako sam mislio.
+1Hotstepper wrote:Il' ne diraj il' prodavaj...
Glavnu karakteristiku te gitare, ono po čemu je posebna, kratka skala, ti hoćeš da promeniš, znači da ta gitara nije za teba.
Čista matematika.
To je kao da si kupio Strata i od njega krenuo da praviš Les Pola. Leave it alone, a ionako ćeš je zameniti u roku od mesec dana.
-
ostavi tu gitaru
ostavi svaku gitaru...
ostavi svaku gitaru...
-
+1, serious iksdenebojsak wrote: Leave it alone, a ionako ćeš je zameniti u roku od mesec dana.
ma da i onako ocesh jazzmastera nemanja
ako neko to mozhe zhongliranjem na KP da izvede onda si to ti braet, od tebe ne postoji veci car tog sajta 

- Hillybilly
Ma brzo se covk navikne na razne varijante...jos par proba i mislices da si se rodio sa njom u rukama!
Iz mog iskustva, sto vise razlicitih gitra imas, lakse se priikavas na promene!
Ja bi na tu bebicu stavio visoki nut i svirao bi je k'o lapsteel! Uf radosti
Iz mog iskustva, sto vise razlicitih gitra imas, lakse se priikavas na promene!
Ja bi na tu bebicu stavio visoki nut i svirao bi je k'o lapsteel! Uf radosti

Ne razumem cemu fejspalm? Poenta je sto u slucaju prodaje Duo Sonica moze da lepo uzme i napravi telo za vrat koji ce mu ostati (custom sam na pisao zbog toga sto moze sam da bira radijus/oblik/debljinu vrata kako god mu odgovara)Kill surf city wrote:Trooper wrote:Ako ti bas odgovara zvuk gitare (citaj: neces je otudjiti u naletu GAS-a) meni je treca opcija najbolja varijanta. A opet, i ako je budes prodavao, vratis stari vrat i voila. I opet ti ostaje custom vrat, koji mozes ubudziti na sta god hoces.
Tebi je baš stalo da mu izbiješ pare iz džepa?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Da, necu samo jazz, hocu i jaguar....neka je nek stoji na oglasima, dok se neko ne javi, sviracu je.Cortex wrote:ma da i onako ocesh jazzmastera nemanjaako neko to mozhe zhongliranjem na KP da izvede onda si to ti braet, od tebe ne postoji veci car tog sajta

Hvala svima na savetima (uzeo sam sve savete i zajebancije i sprdnje u obzir

-
Trooper wrote:Ne razumem cemu fejspalm? Poenta je sto u slucaju prodaje Duo Sonica moze da lepo uzme i napravi telo za vrat koji ce mu ostati (custom sam na pisao zbog toga sto moze sam da bira radijus/oblik/debljinu vrata kako god mu odgovara)Kill surf city wrote:Trooper wrote:Ako ti bas odgovara zvuk gitare (citaj: neces je otudjiti u naletu GAS-a) meni je treca opcija najbolja varijanta. A opet, i ako je budes prodavao, vratis stari vrat i voila. I opet ti ostaje custom vrat, koji mozes ubudziti na sta god hoces.
Vidim da ne razumes, iako sam ti boldovao logic flaw. :le sigh:
Takodje, vidim i da neki ne kapiraju balans djitre i vrata kao celinu. No, svakom svoje, itd.
I dalje stoji da posle sa tim vratom moze da radi kasnije sta hoce, tj da ugradi na telo koje mu odgovara (a vec je uzimao replacement telo za nekog telca, pa mu je ta opcija poznata)
-
Mislim da je i Nemanji stalo do toganebojsak wrote:Tebi je baš stalo da mu izbiješ pare iz džepa?

Nek radi nesto sto ce ga zabaviti..to je poenta na kraju , ne?