To što kaže čovek, bitno je u šta bodeš to što kupiš. U dobrom pojačalu će i Zoom 505 zvučati pristojno.umart wrote:sve si pomijesao,sad stani,zaboravi sve akcije i svoje rezonovanje i da krenemo ispocetka,'k?
koje pojacalo imas,tj koje bi najvise koristio i u kom scenariju?
Neko moje kontanje je da dok čovek nema određeno iskustvo (a ja kontam da ga Miki nema jer inače ne bi pitao za savet na forumu) bolje da kupi neki polovnjak, malo stariji procesor, nek uči na njemu i vežba da ga koristi i pravi farbe, a pošto je već bio mator i jeftin, neće izgubiti mnogo kinte posle kad ga proda. Tokom godina nisam primetio da su sprave postajale toliko mnogo bolje, samo jeftinije.
Razmisli takođe o još jednoj stvari: Ako ti je primarno da sviraš preko pojačala i ako nemaš potrebu da u sekundi pređeš sa jedne složene boje na drugu složenu boju, postoji mogućnost da kupiš neki jako jeftin polovan procesor i dobru dist pedalu, gde bi sa procesora vukao samo efekte. Zvuk distorzije sa dobre pedale će u dobrom pojačalu uglavnom biti robusniji i konkretniji nego distorzija sa procesora od sto evra, a modulacioni efekti delay i to su sad uglavnom pristojni na većini tih spravica. Za snimanje i to danas možeš da pripališ neki VST kao Amplitube, pa ti ne treba modeling. U principu mislim da razlike između jeftinih procesora nisu tolike da bi se pričalo o njima, i da je mnogo bitnije kakva je gitara, pojačalo, kako sviraš, i da li umeš da se snađeš sa tim procesorčićem i da napraviš farbu. Ja bih dakle samo pratio oglase i kupio nešto da je u dobrom stanju i da je povoljno, pa kad ga prerastem, uzeo nešto bolje.