Sa ovim se u potpunosti slazem...Zivimo u vremenu kad svi gledaju kako da sto manje para uloze a sto vise zgrnu.....vg78 wrote:Da. Negde sam citao, verovatno na harmony centralu. Ja to naravno ne tvrdim. Ali mislim da ima istine u tome, da kod starijih serija magneta (ili pojacala, ili gitara, itd.) proizvodjaci nisu bili toliko minimalisti kod materijala.Chord-Master wrote: Nego nisam siguran da sam te razumeo, hoces da kazes da su Seymour Duncani na kojima ne pise Seymour Duncan bolji, zato sto su starije serije bile bolje pravljene?
Koje Humbuckere preporucujete?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koje Humbuckere preporucujete?
- Chord-Master
- MF veteran
Sezax wrote:Sa ovim se u potpunosti slazem...Zivimo u vremenu kad svi gledaju kako da sto manje para uloze a sto vise zgrnu.....vg78 wrote:Da. Negde sam citao, verovatno na harmony centralu. Ja to naravno ne tvrdim. Ali mislim da ima istine u tome, da kod starijih serija magneta (ili pojacala, ili gitara, itd.) proizvodjaci nisu bili toliko minimalisti kod materijala.Chord-Master wrote: Nego nisam siguran da sam te razumeo, hoces da kazes da su Seymour Duncani na kojima ne pise Seymour Duncan bolji, zato sto su starije serije bile bolje pravljene?
Moguce je, ima slucajeva... mada to sam cuo i za novije Fendere, a u to bas ne mogu tako lako da poverujem.
Procitao sam oko sto pedeset review-a o ovom magnetu, svi ga hvale i uzdizu do nebesa, doduse naucio sam da ne verujem u sve sto tamo procitam, jer cini mi se da tu cesto ima ono cuveno "svako svoga konja hvali", medjutim od tih sto pedeset review-a (na istom sajtu), samo jedan lik nije bio zadovoljan.
A i poredjenjem toga sta je ko pisao izvukao sam neke zakljucke (vec godinama se veoma zanimam za NLO-e pa sam morao da naucim da povezujem stvari, posebno iz iskaza "ocevidaca", da bih mogao na skali od jedan do deset da procenim kolika je verovatnoca da ocevidac laze, tu strategiju sam manje-vise primenio ovde

Pomenucu cu samo to da se ocigledno svi slazu po pitanju raznovrsnosti zvuka gore-pomenutog, izgleda da je zaista bas univerzalan magnet.
Doduse nisam siguran da li je raznovrsniji od SH-5-ice, cini mi se da jeste.
Moraces da me naucis toj strategiji preko PP ili MSN-a jer mi je u posljednje vrijeme mnogo potrebna
!

- Chord-Master
- MF veteran
Sezax wrote:Moraces da me naucis toj strategiji preko PP ili MSN-a jer mi je u posljednje vrijeme mnogo potrebna!

Pozdrav svima!
Hteo sam da otvorim nov topic, al' reko da ne pravim guzvu pa cu da se ukljucim u ovaj tred.
Skoro sam sebe castio peavey EXP HP sig. gitarom i poprilicno sam zadovoljan zvukom ali navikao sam nekako na dimarzia na mojoj drugoj gitari pa sam hteo da i ovoj stavim druge pickupe. Nakon dosta slusanja, citanja, merkanja, mudrovanja, glupiranje itd. izbor je pao na 2 kombinacije: dimarzzio puf classic (bridge i neck) ili gibson GibsonBurstBucker Pro magneti. Razilka je nekih 20-ak dolara (gibson naravno skuplji)... Kakva su vam iskustva (ako je neko uopste imao iskustva sa paf classic-om) i kakvi su neki vasi stavovi oko ova dva modela?
Hteo sam da otvorim nov topic, al' reko da ne pravim guzvu pa cu da se ukljucim u ovaj tred.
Skoro sam sebe castio peavey EXP HP sig. gitarom i poprilicno sam zadovoljan zvukom ali navikao sam nekako na dimarzia na mojoj drugoj gitari pa sam hteo da i ovoj stavim druge pickupe. Nakon dosta slusanja, citanja, merkanja, mudrovanja, glupiranje itd. izbor je pao na 2 kombinacije: dimarzzio puf classic (bridge i neck) ili gibson GibsonBurstBucker Pro magneti. Razilka je nekih 20-ak dolara (gibson naravno skuplji)... Kakva su vam iskustva (ako je neko uopste imao iskustva sa paf classic-om) i kakvi su neki vasi stavovi oko ova dva modela?
Imam Paf na Ibanezu agatis telo i ja sam prezadovoljan......
ima sve i klin i drajv koliko treba.....porbaj na Dimarzio sajtu
da vidis sta odgovara tvojoj gitari i tvom stilu svirke, vrsti pojacala....
ja sam vrteo za mog Hamera i za ono sto ja volim da sviram od klasicnog roka
preko bluza pa do jazz roka ......superdistortion i paf......klasicna kombinacija .....
pojavljuje se i Ton zone i Aer Norton u kombinaciji........tu se mora pronaci kompromis......
a gibsone treba cuti......ipak je na tvom uhu da odluci....po imenu deluju "debelo"........
ima sve i klin i drajv koliko treba.....porbaj na Dimarzio sajtu
da vidis sta odgovara tvojoj gitari i tvom stilu svirke, vrsti pojacala....
ja sam vrteo za mog Hamera i za ono sto ja volim da sviram od klasicnog roka
preko bluza pa do jazz roka ......superdistortion i paf......klasicna kombinacija .....
pojavljuje se i Ton zone i Aer Norton u kombinaciji........tu se mora pronaci kompromis......
a gibsone treba cuti......ipak je na tvom uhu da odluci....po imenu deluju "debelo"........
Ono sto sam ja primetio odmah po probanju peavey-a je da su pickupi poprilicno masniji od od FRED i pufJoe-a koje imam na drugoj gitari ali i dosta mutniji. Fred je zaista karakteristican i od sece kroz bilo kakav drive. Na ovu gitaru bih stavio neke klasicnije pickupe ... ne sviram nista laganije od rock-a ali nije mi potrebno da pickupi imaju jak output. Drive i gain se dodaju na drugi nacin. Ono sto mi se kod Dimarzia svidja je taj neki izbalansirani zvuk. Gipsonove pickupe nisam nikad imao prilike da cujem pa zato pitam kakva su vasa iskustva.
I ja hteo da otvorim novu temu, al ova je jako slična onom što meni treba, pa reko' da ne pravim đubre...
Elem, imam Fender Stratocaster Standard (mexico) i sve mi se više čini da hoću da brigde single zamenim humbucker-om. (iskreno, još uvek nisam 100% siguran u to samo zato što ne bih baš da žrtvujem taj Fenderov clean zvuk koji jako volim, al ne znam može li "i jare i pare"
) E sad, obzirom da je gitara fabrički rađena da ima 3 singla, jel, ne mogu da stavim standardni humbucker a da ne kasapim telo, tako da ta varijanta ne dolazi u obzir. A i da dolazi, ne bih ružio prepoznatljiv strat dizajn hehe
. Uglavnom, znam da postoje oni hum-canceling magneti ili kako se već zovu koji izgledaju kao single ali su zapravo humbucker-i. Zanimaju me neka vaša iskustva, koji bi mi preporučili, inače treba mi za hard i heavy svirku... Da, i ako znate neke cene, ne bi bila na odmet i ta informacija.
Hvala unapred
!
Elem, imam Fender Stratocaster Standard (mexico) i sve mi se više čini da hoću da brigde single zamenim humbucker-om. (iskreno, još uvek nisam 100% siguran u to samo zato što ne bih baš da žrtvujem taj Fenderov clean zvuk koji jako volim, al ne znam može li "i jare i pare"

Hvala unapred

Zoll wrote:Uglavnom, znam da postoje oni hum-canceling magneti ili kako se već zovu koji izgledaju kao single ali su zapravo humbucker-i
Zovu se jednostavno "single coil sized humbuckers"... Hum canceling magneti su nesto drugo.
Pogledaj ovo. Ima i audio demoa i svega:
http://www.seymourduncan.com/products/e ... php?page=1
Aha, ok, zahvaljujem na informacijama
! Mada, evo sad pogledah.... pa ima na samom satju dole ova ikonica za te singel coil sized humbuckers koja kaže da su to hum-cancelliing pickups...

- DrGreenthumb
- MF veteran
Ja sam u moj custom stavio DiMarzio ProTrack (double blade hum u single pakovanju) i vrlo sam zadovoljan, 275mV, sto znaci da nije prejak za ostale singlove, pa nema drop-out-a kad promenim magnet. DiMarzio ima citavu paletu takvih magneta, od hum-cancelling singlova do pravih humbuckera, mogu preporuciti i Chopper, koji je malo vise vintage (260mV) ako ganjas takav ton, btw svira ga Andy Timmons u njegovom AT300 Ibanezu, koji sam neko vreme svirao, vrlo izbalansiran i versatilan magnet. Ono sto je super, svi su 4-conductor, sto znaci da mozes da ih splitujes i opet imas pravi single po zelji. Jedino sto to zahteva nekakav switch, ali da ne bi busio masku, najbolje resenje je push/pull pot, recimo umesto volume pot-a.
My 2 cents...
Cheerz!
Bane
My 2 cents...
Cheerz!
Bane
Pa da ali postoje i singlovi koji su hum canceling a ovo su bas humbuckeri velicine singlova koji su pored toga hum canceling...Zoll wrote:Aha, ok, zahvaljujem na informacijama! Mada, evo sad pogledah.... pa ima na samom satju dole ova ikonica za te singel coil sized humbuckers koja kaže da su to hum-cancelliing pickups...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Gresis, cela grupa je hum cancelling, e sad, u toj grupi su ti i "pravi" single coil magneti, P-90, P-100 i humbucker-i. Hum cancelling se odnosi samo na to da je resen problem 60Hz buke, a ne na konstrukciju, doduse, oni SVI imaju jos jedan coil, kod singlova/P90/P100 je to tzv. dummy coil, koji ima ulogu samo da blokira sum (naravno, reverzno je motan) a zbog malog broja namotaja gotovo da ne utice na zvuk koji daje onaj drugi coil. Kod humova (SVIH) je taj coil i u funkciji zvuka, kod single sized humbuckera je to reseno ili blade magnetima, pa su jedan pored drugog zbijeni, ili stacked varijanta, tj. jedan na drugom.Funkomat wrote:Zoll wrote:Uglavnom, znam da postoje oni hum-canceling magneti ili kako se već zovu koji izgledaju kao single ali su zapravo humbucker-i
Zovu se jednostavno "single coil sized humbuckers"... Hum canceling magneti su nesto drugo.
Pogledaj ovo. Ima i audio demoa i svega:
http://www.seymourduncan.com/products/e ... php?page=1
Pa isto to sam u sustini ja rekao samo manje strucno:DrGreenthumb wrote:Gresis, cela grupa je hum cancelling, e sad, u toj grupi su ti i "pravi" single coil magneti, P-90, P-100 i humbucker-i. Hum cancelling se odnosi samo na to da je resen problem 60Hz buke, a ne na konstrukciju, doduse, oni SVI imaju jos jedan coil, kod singlova/P90/P100 je to tzv. dummy coil, koji ima ulogu samo da blokira sum (naravno, reverzno je motan) a zbog malog broja namotaja gotovo da ne utice na zvuk koji daje onaj drugi coil. Kod humova (SVIH) je taj coil i u funkciji zvuka, kod single sized humbuckera je to reseno ili blade magnetima, pa su jedan pored drugog zbijeni, ili stacked varijanta, tj. jedan na drugom.
A on zeli humbucker tako da nije dosta da kaze hum canceling...Funkomat wrote:Pa da ali postoje i singlovi koji su hum canceling a ovo su bas humbuckeri velicine singlova koji su pored toga hum canceling...
No nebitno. Bitno da smo pomogli coveku.
@DrGreenthumb
Hvala, sad da znam na šta sve da obratim pažnju (za ovo u mV)
!
Hvala, sad da znam na šta sve da obratim pažnju (za ovo u mV)