Compound radius - da ili ne?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Compound radius - da ili ne?
ja baš i ne osečam kod različitih radiusa neku drastičnu razliku, ali moji drugari, koji se profesionalno bave izradom gitara kažu, da je daleko naj naj 12". pa reko: da probam! i sada mi radi prijatelj 3T sunburst strata - nešto između 54/57/58 sa "v" shape vratom i radiusom od 12". pa da vidimo!!!
- Dersu Uzala
Ogromne su razlike.
Јес вала, још како има разлике. Мени далеко више леже малкице шире и што равније грифплатне. Могу да свирам и на другачијим, али ми није удобно.
- Dersu Uzala
Udobno iz d nejm ov d gejm.
To mu dodje nesto kao E.J. Strat - vrat...merk wrote:ja baš i ne osečam kod različitih radiusa neku drastičnu razliku, ali moji drugari, koji se profesionalno bave izradom gitara kažu, da je daleko naj naj 12". pa reko: da probam! i sada mi radi prijatelj 3T sunburst strata - nešto između 54/57/58 sa "v" shape vratom i radiusom od 12". pa da vidimo!!!
meni je bolje C shape sa 12" kao SRV,
na 9,5" ide (po meni) soft V, Clapton...meni je izvrsno bilo sa mojim nekadasnjim Tribute Rory G, 9,5" na C vratu...
Probao sam neke CS telekastere sa U vratom i 7,25"...na prvi dodir da se uplasis ali posle...a ton vrh...kao da izbija iz vrata i 6105 pragova....
O svom Esquiere razmisljam u pravcu preuredjenja na 7,25 - 9,5" sa 6105 Dunlop pragovima...pa da vidimo...