DiMarzio kombinacija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SlowHandMan

Re: DiMarzio kombinacija?

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 21:26

Mislim da je ovaj magnet mocan, daje taj dz dz glomazan zvuk a dobar je za soliranje sto je ovaj mali pokazao na snimku. Da ludilo bude jos vece prvo sam trazio sve informacije za tog Hellraisera sto sam hteo da menjam gitaru a on se vise ne proizvodi, pa onda sve informacije o tim EMG aktivnim magnetima i kad sam shvatio da to nije za mene reko da ja lepo poboljsam mog Epiphona. A ono ne znas sta da kupis, i to sto si ti napisao, gledaj snimak, citaj komentare a jos gore sto bi ko i svako razuman da ga uparim sa ovim PAFom sto imam da ne bi kupovao dva magneta ako mogu 1. Zavidim ti na Gibsonu, voleo bi i ja jednom da ga imam :bow: Mislim da cu definitivno da uzmem ovaj X2N pa u slucaju da bude glasniji od PAFa malo cu da ga spustim pa ako ni tad ne bude valjalo onda cu kupiti PAF Pro ili neki drugi.Samo da iskuliram malo za Bozic, da mi se slegnu utisci jer poslednja 2 dana po ceo dan gledam oglase i sajtove proizvodjaca magneta :)

bancika

Post by bancika » 06 Jan 2013, 21:45

ah, the beauty of Christmas GAS...ja isto tako prelistavam kablove i jackove...ali sam izgleda odlucio :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jan 2013, 00:34

Nemoj se mnogo jediti ja mislim da SG standard svojim magnetima ne bi tebi zavrshio posao pa bi 7e nashao u slichnoj situaciji kao sada. :ziveli:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 07 Jan 2013, 02:52

Bancika ti bar znas sta ti treba :lol: Cortex ok je sve to ali bar bi pisalo ono Gibson a ne Epiphone, mnogo bi mi znacilo, znaaaas :)
NEGO
Koliko li ce jos kombinacija proci...haha. Necu vise smarati. Sad sam bas pregledao ostale DiMarzio magnete...poslusao sam jedan od ovih sto ima veze sa Steve Vai-om i ostale sam preskocio jer sigurno ne trazimo isti zvuk...ovaj Super3 ima output 435 sto mislim da bi se bolje slagalo sa PAFom a dobro zvuci, malo je prirodniji i malo je vise ``mainstream`` od X2N...Ostavicu da se malo slegnu ustici pa cu odluciti X2N ili Super3. Svidja mi se sto pise u specifikaciji da je prilagodljiv:
Think of the Super 3™ as a Super Distortion® with more mid-range grind and chopped treble. If you play your amp with scooped mids and intense overdrive, this is your pickup. The Super 3™ pickup’s smooth highs allow you to turn up your amp's treble and presence without fear of thinning out your sound, and the crunchy mids ensure you won't get lost in the mix. It's also a great pickup to use with distortion pedals — it drives them hard and allows full use of their tone controls.
Wiring: 4 Conductor
Magnet: Ceramic
Output mV: 435
DC Resistance: 25.00 Kohm
Year of Introduction: 1994

I evo snimak taman lik ima SG-a i stavio je poklopac tako da bi to bilo kao kod mene sto sam zamislio

Kako vam se cini?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 07 Jan 2013, 10:49

Znam da mozda odmazem, ali poslusaj dimarzio d activator x. Dimarzio ga opisuje kao evoluciju x2n-a, ja sam imao na ibanezu taj magnet, nema mjetala koji nije mogao iz toga da se izvuce.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 07 Jan 2013, 13:36

Poslusao sam i ovaj ali nekako vise mi se svidja zvuk Super3 i isto sto mi je bitno ima manji output pa je veca verovatnoca da ce se uklopiti sa ovim PAFom sto imam.

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Jan 2013, 20:31

I da te sad unesrecim potpuno: Za metal ti ne treba hi-output magent. Uopste. Sta vise, tonove koje si navikao da slusas dobijeni su preko nekih klasicnijih magneta ;)
Ja imam Fred-a u bridge poziciji i sa mahagonijem lepo radi. Separacija tonova je savrsena, vristi kad treba i ima odlicnu definiciju u nizim registrima.
Sto se SD-a tice, oni ce biti moji sledeci magneti i to ovi: http://www.seymourduncan.com/products/e ... 59_custom/

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 Jan 2013, 03:38

3:50 mene ovaj zvuk u potpunosti zadovoljava i ovaj zvuk trazim

bancika

Post by bancika » 08 Jan 2013, 10:37

a u sta ti bodes gitaru? On ima TSL 60 koji mozda nije najbolje pojacalo ali je solidno
bolje ce ti raditi taj PAF koji imas u dobro pojacalo nego najbolji magnet u shugavo pojacalo.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 Jan 2013, 11:25

Kod kuce imam Laney LX35R, Carl Martin Crush Zone jer je na ovom pojacalu slaba distorzija i Vox wah wah. A u studiju gde imamo probe Marshall JCM 2000 DSL 100 i Framus Dragon Top.

MUzzY

Post by MUzzY » 08 Jan 2013, 15:03

U toliko niskom stimu ti je potrebna definicija. "Masni" magneti tu nisu dobar izbor. Sto se Dimarzia tice, crunch lab ili D-sonic rade fantasticno. Fred smo ti vec par puta preporucili... D-Activator me je prijatno iznenadio takodje.

bancika

Post by bancika » 08 Jan 2013, 16:05

primecujem da se sa tobom mnogo cesce slazem nego ne :)

d-sonic nisam probao, jesam ga se naslusao doduse. Crunch Lab mi je u ibanezu i jedan od omiljenih magneta. Prefinjenja agresija od magneta :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 08 Jan 2013, 20:12

:ziveli:

D-sonic je manje-vise isti magnet. Bukvalno su finese u pitanju i u svirci ces tesko primetiti ista.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 08 Jan 2013, 21:10

Stvarno hvala vam na savetima ali sam se definitivno odlucio za Super 3...gledao sam snimke sa tim magnetom i citao razne reviewove i neki od ljudi su tvrdili da je upravo ovaj magnet za hard rock/metal i za one koji zele cist, definisan zvuk...cak su napominjali ``oprez`` da se na ovom magnetu cuju sve greskice prilikom sviranja i da ga kupuju ``uvezbani`` sviraci...nesto u tom fazonu (sto bi ja zeleo da budem, pa moze biti samo podsticaj za vezbanje) :) Porucio sam danas magnet, kad ga montiram postavicu snimak da cujete jesam li se zajebao ili nisam :D

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Jan 2013, 03:36

I upravo si me potsetio zasto sam nekoliko puta rekao da vise od 1 posta necu da napisem kad neko pita "sta da uzmem, preporucite"...

Post Reply