Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Post by nemanjavelimirovic » 14 Feb 2013, 17:29

kwiss wrote:Kad si već počeo da se igraš a nisi napravio masku,stavi još jedan magnet u bridz ali veži paralelno,upari midl sa bilo kojim :mrgreen:
Ne volim srednji magnet, niti pozicije 2 i 4 kod strata, valjda sam jedini kojem se to ne svidja...niti treba... ovako je bolje, ima tu srednju poziciju koja jeste noise free a super je neke stvari, inace ovo su neck i middle magnet posto mi je bridge bio previse praskav, na bridgeu jeste middle magnet i tako ce i ostati cak i ako kupim druge megnete, isto ide middle na bridge poziciju. Ne pitaj me zasto, meni se tako vise svidja! :mrgreen:
Kristijan wrote:Наравно, треба да ти будеш задовољан с гитаром, не сматрам да слепо мора да се прати одређена поставка.

Да ли си размишљао да урадиш другу маску за гитару, па да магнете онда поставиш баш тачно како си планирао? Таман да заобиђеш ово крпљење око магнета.
Svakako da jesam, ali nije mi hitno niti mi lose izgleda ovako da bi se neshto pozurivao oko toga. Ako naleti neki materijal tipa tortoise shto tamniji u toj velicini, shto da ne... Zasad jedino ulaganje je mozda jedan CTS pot od 250k, zbog dugotrajnosti, trenutno je unutra neki plasticni, od onih jeftinijih...Tone kontrolu nisam ni vezivao, niti verujem da hocu, posto je ne koristim...umesto nje razmisljam o kill switchu, pa se nadam da neko ima iskustva sa istim....gde to ima da se kupi?

evo neki test na bassmanu dok ne opravim deluxe, tj ne dobije nove lampione...
Cudno mi je recimo shto na bassmanu OCD ne radi neshto lepo, mada ni jedna drive pedala osim tube screamera mi se ne svidja kako radi na ovom pojacalu. Klin je super, ali nikad mi se nije svideo kako radi sa drajv pedalama, **bem li ga, mada sam bio par puta u iskusenju da ga prodam zbog toga, ipak jos uvek necu, jedino bi ga mozda jednom menjao za neki Vibrolux ili Vibroverb... istog ili starijeg datuma 8) ili jos jednostavnije, kupicu mu tube screamer koji ce stalno da stoji pored njega. :XD:

Sad mi trebaju vase ideje...Da li su okej ovi magneti? Ipak su keramicki i samim tim nisu verovano preterano kvalitetni, mada mi se svidja kako zvuche u svim pozicijama na klinu, super izlaze u bendu, na tri pojacala sam ih vec isprobao na glasno i jedino za neki procenat da bolje kapiraju drajv, mada ovo ovde nije reprezentativno jer na Deluxe-u rade mnogo bolje na drajvu cak i na onom sa pojacala, a na OCD je bash fino. Jel alnico magneti bolje rade na drajvu? Nije mi frka da skupim i uzmem neke druge magnete tipa mozda texas special ili fat 50's?, ali ne bih da zurim...pa hajde stratokasterdzije/jaguardzije pucajte! :mrgreen: :)

xspaceman

Post by xspaceman » 14 Feb 2013, 18:25

a da lepo vratish gitricu u fabricko stanje, pa je prodash i ondak uzmes ovu odlicnu đitricu:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/157 ... pic-White/

i za kusur kupish koju gajbicu pive i castis drugare forumashe!? ^^

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Feb 2013, 19:50

pivo nije problem :D Ne prodajem vise nishta, nit kupujem...tako da otpada ta ideja. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 14 Feb 2013, 20:09

nemanjavelimirovic wrote:Ne prodajem vise nishta, nit kupujem...tako da otpada ta ideja. :ziveli:
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Feb 2013, 20:11

Pa vezano za gitare...to sam rekao onomad. Mogu eventualno da napravim kod nekoga neku ali da uzimam ovako djitre, to ne dolazi u obzir, smorio sam se od toga, posto je ovde 90 posto djitri ustvari zesce shit, i na KP i po radnjama.... A ja lovu nemam za vintage neke (koje i kad imaju ljudi, tesko prodaju ili ih prodaju kad ih urnishu do bezumlja), ili custom shop za koje takodje love nit bi voleo da sviram takve gitare, a probavao sam ja i te neke preko 3000e i iako jesu one strava uradjene, nisu mi se svidele, jer ne rade bas toliko skupo, tj ne bih nikad dao 3 soma za neshto shto moze da se napravi za 1som. :mrgreen: Pedale i ostalo, to se naravno ne podrazumeva, posto je vrlo lako izmenjivo tako da...smrt KP sekciji gitare/mitros sekciji gitare, ostalo okej. :XD: :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Feb 2013, 20:48

Meni je ranije ova gitara i zvucala fino. Ovo sad je bas lose. Meni. Mislim, ceo projekat mi je zaista nejasan (da ne upotrebim neku goru rec) ali dobro, svata treba probati. Ne vidim ni jedan razlog da ne stavis p90 spakovan u humbaker dimenzije i dobijes singlecoil zvuk.
Svaki put imam utisak da ti je bitnije da budes nekako vizuelno unikatan nego muzicki. Nadam se da gresim.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 14 Feb 2013, 21:41

MUzzY wrote:Meni je ranije ova gitara i zvucala fino. Ovo sad je bas lose. Meni. Mislim, ceo projekat mi je zaista nejasan (da ne upotrebim neku goru rec) ali dobro, svata treba probati. Ne vidim ni jedan razlog da ne stavis p90 spakovan u humbaker dimenzije
:1:

kwiss

Post by kwiss » 14 Feb 2013, 22:56

Image[/img]
@Nemanja nisi razumeo šta sam ti predložio.Dva singla u bridzu koji zbog polariteta magneta moraju da budu midl-neck ili midl -bridge paralelno vezani iako su ko hum. rade ko singl :ziveli:

bancika

Post by bancika » 14 Feb 2013, 23:02

kako je to drugacije od pozicije 2 kod strata? I tamo su dva magneta razlicitih polariteta vezana u paralelu. Samo bi ovako middle bio blizi pa bi zvuk bio malo svetliji.

kwiss

Post by kwiss » 14 Feb 2013, 23:10

To mora da se proba da bi došao do zaključka kako radi.Ja sam to uradio na jednoj gitari,ne radi kao hum. a ni ko singl,nešto između :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Feb 2013, 00:52

Hillybilly wrote:
MUzzY wrote:Meni je ranije ova gitara i zvucala fino. Ovo sad je bas lose. Meni. Mislim, ceo projekat mi je zaista nejasan (da ne upotrebim neku goru rec) ali dobro, svata treba probati. Ne vidim ni jedan razlog da ne stavis p90 spakovan u humbaker dimenzije
Probao, nisam bio zadovoljan rezultatom, a poenta mi je dva singla...nem pojma, meni se bash svidja kako radi sad, sutra cu jos na jednoj probi da je cujem kako treba sa bendom u miksu... Shta ne valja kod zvuka, tj shta se ne svidja Muzzy-ju i Peci? Tesko mi je da procenim ovaj tip magneta pa zato pitam... :) :ziveli:
MUzzY wrote:
Svaki put imam utisak da ti je bitnije da budes nekako vizuelno unikatan nego muzicki. Nadam se da gresim.

Nisam imao ruznije (recimo roze) magnete niti braon okvire, pa sam stavio ove koji lepo izgledaju, izvinjavam se zbog vizuelne problematike,
od sad samo ruzne gitare sviram. :mrgreen: :ziveli:

Ovo je sledeca:
Image

nesharm

Post by nesharm » 15 Feb 2013, 10:03

Zvuci kao Rooster strat na dobrom pojacalu. FYI.

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Feb 2013, 11:37

nesharm wrote:Zvuci kao Rooster strat na dobrom pojacalu. FYI.

Potpuno bez atacka, sustain-a ... tona.

Sto se vizuelnog dela tice ne mislim samo na magnete... al' nema veze.

majtimika

Post by majtimika » 15 Feb 2013, 15:34

nesharm wrote:Zvuci kao Rooster strat na dobrom pojacalu. FYI.
izvini ali :1:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 Feb 2013, 16:42

Meni zvuci bas ostro i jeftino... Mozda sam postao AlNiCo fetisista... jbg, navukao sam se na kombinaciju AlNiCo2 kroz JBL ili Jensen P12Q 8)

Post Reply