Predlozite neki fancy ovedrive

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bancika

Re: Predlozite neki fancy ovedrive

Post by bancika » 08 Mar 2013, 12:05

MUzzY wrote:To moze da bude veoma, veoooma zanimljiva pedala na onom tvom setapu! I ta i ubershall.
skoro da sam podlegao...ali nesto citam po netu i pratim TGP oglase zadnjih mesec-dva. Bogner pedale na svakom koraku, ljudi ih se trse vrlo brzo nakon kupovine. To me malo brine...Cuo sam neke zalbe na racun prekidaca (da treba par puta da se pritisne da uhvati kao moj boss od pre 30 godina) i da podrska u slucaju problema skoro da ne postoji. Mogu da se nadju za 280$ nove, oko 250$ kao nove...ali za te pare necu da imam trunku sumnje da je to to. :grummel_2:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 Jun 2013, 05:04

Bancika, ako ne želiš da ta neka pedala radi kao Tubescreamer, nemoj ni razmišljati o BB Plus - to je TS na kvadrat. Ja sam ga dobio na poklon, pa mu u zube ne gledam, ali recimo, na njemu koristim samo levi boost kanal koji radi sa malo manje kompresije i ima tropojasni ekvilajzer (desni kanal je neupotrebljiv). Postavljam ga ovako: volume po potrebi (obično od 10 do 12 sati), gain 8 sati, bass 3 sata, mid i treble 9 sati - eto, toliko mora da se nabije basa i skine svega ostalog da bi se koliko-toliko upario sa Maxon SD-9. Ako baš hoćeš neki egzotičan drive koji nije nazalan kao TS, moj ortak iz Japana (koji je imao priliku da proba milion boutique pedala i koji mi je poslao BB Plus) se kune u svoj Crowther HOTCAKE. To je definitivno pedala za overiti. S druge strane, kad pogledam post s kojim si započeo temu, ono što ''ticks all boxes'' u tvom slučaju je prosto Xotic RC Booster.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jun 2013, 10:59

Tube. Five gain stages. Cascading, not simply in a row.

merk

Post by merk » 26 Jun 2013, 22:03

imam i tubescreamer, plexitone i zendrive. sva trojica imaju nešto specifično. u devedesetim nekako mi je bio zvuk tubescreamera zakon sve dok nisam naišao na carl martina, koji je (IMO) daleko širi, transparentniji i profesionalnijeg i kvalitetnijeg zvuka. mislim, da je to pedala, koja može zadovoljiti i največe "gurmane", bilo oni marshall fanovi ili ne. na kraju sam stigao i do hermidinog zendrive-a - i za mene je tu priča prestala. to je jednostavno TO, šta sam tražio: pošto ( kao stara škola)volim clean sa puno headrooma - znači ono, šta gitara i pojačalo daju sami od sebe, meni je to, što dobiješ dodatnom upotrebom zendrajva taman onoliko drive-a, koiko mi treba, da se dobije onaj "čist", malo prljav, a opet dovoljno jasan i pun zvuk - neovisno o tome, da li sviraš na gibsonu ili fenderu. sad, da li je to stvarno dumble sound ili nije, meni nije ni bitno. stvar radi kako mora - i to je to!

moj savet je: isprobaj što više, pa tek onda odluči!

bancika

Post by bancika » 26 Jun 2013, 22:48

resio sam dilemu jos marta-aprila i napavio timmy sa skoro neogranicenim clipping opcijama. Zavrsava super posao.
Hvala u svakom slucaju. :ziveli:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 27 Jun 2013, 23:59

bancika wrote:Razmisljam da uzmem uskoro neki malo bolji ovedrive (mrzi me da pravim)...zahtevi su otprilike:

* da ne bude kao tube screamer kompresovan i mid-heavy...nesto transparentnije i dinamicnije bi bilo bolje. Voleo bih da moze da clean kanalu doda malo laganog prirodnog cruncha, TS/SD ga samo nekako umute i kompresuju, koliko god gain bio nisko postavljen
* da ima finije podesavanje EQ-a, ne samo Tone kontrolu. Bass/Treble minimum
* mozda bi bilo cool da bude dual ovedrive

Za sada su mi u opticaju Xotic BB Plus, AC Plus, Fulltone GT-500 od dual, ili od single pedala nesto kao Wampler Ecstasy, TC MojoMojo
Sta mislis o ovome?

C Y N I C

Post by C Y N I C » 28 Jun 2013, 01:04

Misli da je
bancika wrote:resio dilemu jos marta-aprila i napavio timmy sa skoro neogranicenim clipping opcijama. Zavrsava super posao.
u postu iznad tvog :D

ToneChaser

Post by ToneChaser » 01 Jul 2013, 00:37

C Y N I C wrote:Misli da je
bancika wrote:resio dilemu jos marta-aprila i napavio timmy sa skoro neogranicenim clipping opcijama. Zavrsava super posao.
u postu iznad tvog :D

Napravio, ali nije kupio! \

Ako se odluci da kupi gotovo izdanje, a ovo svoje onako zadrzi ili uvalja nekom, ja preporucujem ice9 :metal:

Ono, nista ne skodi, moze koristiti njemu, a moze takodje koristiti jos nekom ko cita forum, forum citaju i neregistrovani korisnici a i botovi :P

Post Reply