pomoc oko izbora gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pomoc oko izbora gitare
Epiphone je u vlasnistvu Gibsona, tzv. subsidiary, sad ima svakakvih, oni najjeftiniji su stvarno tarabe, oni skupi, ima i dobrih, ima i osrednjih. Ako juris neku ham varijantu gledaj sta ima na domacem trzistu - Ibanez/Vintage/Tokai/Cort/Epiphone/ESP-LTD/Hamer i sl, i nikako nemoj ciljati na najjeftinije modele koji su novi po 200-250 jura, za klasu vise (350-450 nove) imas daleko bolje instrumente. Jos ako to nadjes polovno po dobroj ceni, imaces dobru gitaru za neke pristojne pare.
-
Ako hoces Les paul, ja bih isao na Epiphone Les paul. Imam jedan, i meni se jako svidja, a prilicno dobro i zvuci.
Imas polovnih bas mnogo, tako da nije lose da pogledas na Kupujem prodajem. Mislim da sam video jedan custom za 350e.
I moj savet je da ne kupujes nista nize od standarda.
Sto se tice muzike koju sviras, mozes da sviras sta god hoces na kojoj god gitari hoces. A uvek mozes da promenis magnete kasnije da polako ides prema zvuku koji zelis. Ako imas SG, ne znaci da moras da sviras AC/DC, Les paul, ne moras Gunse, Strat - Hednrixa itd. Gledaj samo da ti odgovara, to je najbitnije. Za te pare imas da uzmes jako lepu gitaru. Vec rekoh, ja bih isao na Epiphone, ali ima i drugih dobrih les paulova kao sto je Tokai npr.
Imas polovnih bas mnogo, tako da nije lose da pogledas na Kupujem prodajem. Mislim da sam video jedan custom za 350e.
I moj savet je da ne kupujes nista nize od standarda.
Sto se tice muzike koju sviras, mozes da sviras sta god hoces na kojoj god gitari hoces. A uvek mozes da promenis magnete kasnije da polako ides prema zvuku koji zelis. Ako imas SG, ne znaci da moras da sviras AC/DC, Les paul, ne moras Gunse, Strat - Hednrixa itd. Gledaj samo da ti odgovara, to je najbitnije. Za te pare imas da uzmes jako lepu gitaru. Vec rekoh, ja bih isao na Epiphone, ali ima i drugih dobrih les paulova kao sto je Tokai npr.
Da odgovorim...zahvaljujem se svima na odgovorima , upravo sam kupio b.c.rich warlock paltinum series polovan 400e slabo koriscen california USA(mozda me odvalio a mozda i ne),uzecu polako jos jednu najverovatnije LP epiphone ili tako nesto kad se jos malo napalim posto mi je ovo bila zelja ai lp mi je zelja isto pa da imam dve i jos neku akustaru eventualno i to je to ...i jos nesto posto sam od skoro poceo da se bavim ovom tematikom nadam se da mi necete zameriti ako postavim neko blesavo pitanje ili tako nesto