ja mislio ako je vrat obliji to je radijus veći..(toliko o meni i matematici

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Čisto onako da uletim, kad je već pomenuto... Prvi Squier-i "JV" tj "Japan Vintage" (evo mi ovde na stalku stoji jedan ali doduše nije dvadeset već trideset godina) su jako ozbiljne gitare, napravljene u Japanu, prve serije su bile reissue 62-jke i 57ice. Imali su američke magnete, a delovi su bili ili usa ili japanski. U nekim kasnijim serijama bilo je razlike u kvalitetu od gitare do gitare, ali moje lično iskustvo (probao sam nekoliko, posedovao dve takve gitare, imam još uvek jednu) je da je u principu to gitara BOLJA nego dobar deo USA fendera - ako je dobar komad. Kažem opet variralo se u kvalitetu. Nisu ni jeftini, kad se dobar komad nađe u oglasima, vidim da cena ide tu oko 700 jura ako ne i više. Opet, zavisi. Posle par godina počelo se sa proizvodnjom Fender gitara MIJ a Squier-i se sele u Koreju.Kristijan wrote:Да ти право кажем, мени је свака прича о Сквајеру од пре 20 година поприлично смешна. Не сећам се да су тада имали ову поделу на категорије, ово Bullet, Affinity, Standard... Али сам сасвим сигуран да тај Сквајер од пре 20 година није бољи од данашњег Сквајер Стандарда. То је и тада била јефтина копија, и сигурно није Custom Shop инструмент. Поуздано знам да сам видео на неким огуљеним Свајерима који су 20 и више година стари да им је труп од шперке. Да ли је то било само на неким серијама, или само до не знам ни ја које године - то не могу да тврдим, нисам се удубљивао у проблематику. Узми с резервом овај мој став. Свакојаке електричне гитаре сам имао прилике да свирам током претходних 25 година, али свакако нисам експерт. Сасвим сам сигуран да је и онда и данас Сквајер изазивао исте реакције код људи, и оно што је онда била "може да прође" гитара не може данас одједном да постане нешто више од тога. Како је неко лепо приметио, vintage је само лепа реч за старо.
evo i ja jutros baš popričah sa vlasnikom ovog skvajera, pa mi reče da je zapravo gitara već imala 20 godina klada je i on kupio, tako da verovatno ima i više.Dushan S wrote: Čisto onako da uletim, kad je već pomenuto... Prvi Squier-i "JV" tj "Japan Vintage" (evo mi ovde na stalku stoji jedan ali doduše nije dvadeset već trideset godina) su jako ozbiljne gitare, napravljene u Japanu, prve serije su bile reissue 62-jke i 57ice. Imali su američke magnete, a delovi su bili ili usa ili japanski. U nekim kasnijim serijama bilo je razlike u kvalitetu od gitare do gitare, ali moje lično iskustvo (probao sam nekoliko, posedovao dve takve gitare, imam još uvek jednu) je da je u principu to gitara BOLJA nego dobar deo USA fendera - ako je dobar komad. Kažem opet variralo se u kvalitetu. Nisu ni jeftini, kad se dobar komad nađe u oglasima, vidim da cena ide tu oko 700 jura ako ne i više. Opet, zavisi. Posle par godina počelo se sa proizvodnjom Fender gitara MIJ a Squier-i se sele u Koreju.
Sa obzirom na tragičan kvalitet novijih USA Fendera, bar u odnosu na cenu, drago mi je da sam uspeo da proberem komad koji mi se sviđa u vreme kad još nije bilo toliko interneta u igri ovde, pa samim tim i zbog manjka informacija, mogao se uzeti takav Squier kao "kopija" za džaba pare ako se naleti na pravog pacijenta. Ja sam svoj platio nekih 400DM - i to sa koferom.
U svakom slučaju nije u vezi sa kupovinom ovog momka, ali možda nekom ko nije informisan bude od koristi info.
Overdrive wrote:evo i ja jutros baš popričah sa vlasnikom ovog skvajera, pa mi reče da je zapravo gitara već imala 20 godina klada je i on kupio, tako da verovatno ima i više.Dushan S wrote: Čisto onako da uletim, kad je već pomenuto... Prvi Squier-i "JV" tj "Japan Vintage" (evo mi ovde na stalku stoji jedan ali doduše nije dvadeset već trideset godina) su jako ozbiljne gitare, napravljene u Japanu, prve serije su bile reissue 62-jke i 57ice. Imali su američke magnete, a delovi su bili ili usa ili japanski. U nekim kasnijim serijama bilo je razlike u kvalitetu od gitare do gitare, ali moje lično iskustvo (probao sam nekoliko, posedovao dve takve gitare, imam još uvek jednu) je da je u principu to gitara BOLJA nego dobar deo USA fendera - ako je dobar komad. Kažem opet variralo se u kvalitetu. Nisu ni jeftini, kad se dobar komad nađe u oglasima, vidim da cena ide tu oko 700 jura ako ne i više. Opet, zavisi. Posle par godina počelo se sa proizvodnjom Fender gitara MIJ a Squier-i se sele u Koreju.
Sa obzirom na tragičan kvalitet novijih USA Fendera, bar u odnosu na cenu, drago mi je da sam uspeo da proberem komad koji mi se sviđa u vreme kad još nije bilo toliko interneta u igri ovde, pa samim tim i zbog manjka informacija, mogao se uzeti takav Squier kao "kopija" za džaba pare ako se naleti na pravog pacijenta. Ja sam svoj platio nekih 400DM - i to sa koferom.
U svakom slučaju nije u vezi sa kupovinom ovog momka, ali možda nekom ko nije informisan bude od koristi info.
Pitao sam ga za ručicu, kaže da nema problema da probam i sa tim
i pitao sam koje magnete ima (pošto mi je utisak da sa ampom rade bešumno) on reče - texas special
ma pazi, mogao je, naravno. Ali s druge strane kako možeš inače da proveriš starost neke gitare?djomla wrote: Mogao je i da kaze 50 godina ... ako ti ne mozes da proveris tu informaciju ...
Vidi, meni se zapravo mnogo sviđa kako je gitara svirljiva i kako zvuči.djomla wrote:Ćisto onako
Ne razumem zasto kupujes to uopste? Na stranu da su ti svi vec rekli da ne kupujes ... al ti ne slusas.
Znaci :
1. Gitara ima dosta mana koje ti se ne svidjaju ... ta prica "bila kod majstora" a civija ne stoji kako treba etc ....
2. Mozda je stara 100 godina a mozda pola godine - arheolog ili ne ...
Ti njemu vrati gitaru, reci da si nosio kod nekog majstora, i da je taj rekao, da je to neki vintage expensive model.
I da se ne osecas prijatno da kupis za te pare, da je to bukvalno kradja ...
djomla wrote:Ako ti se svidja gitara .. koji krasni drvis tu na 2 strane onda ...
grow up
Ma nema to veze direktno sa tvojom pričom, ja to onako... Lako je videti da li je gitara JV Squier, ne treba biti stručan specijalno. Tvoja nije, ne brini seOverdrive wrote:
evo i ja jutros baš popričah sa vlasnikom ovog skvajera, pa mi reče da je zapravo gitara već imala 20 godina klada je i on kupio, tako da verovatno ima i više.
Pitao sam ga za ručicu, kaže da nema problema da probam i sa tim
i pitao sam koje magnete ima (pošto mi je utisak da sa ampom rade bešumno) on reče - texas special
pa nema nikakvog oglasa. Čovek iz benda ima 5 gitara. Ovaj Squier mu je bio za probe i kada sam rekao kako razmišljam da kupim još jednog strata za Eb štim (mrzi me da stalno raštimavam i doštimavam ovog što već imam) on mi je rekao "evo daću ti ja ovog mog, ja kada sam ga kupio već je imao 20 godina, urađen mu je setap..bla bla.."Dushan S wrote: Mislim, šta da ti je rekao da je gitara imala 500 godina kad ju je kupio. Misliš svi ovdašnji trgovci i ljubitelji dobrih instrumenata su slučajno promašili njegov oglas ili se ne razumeju u vredne jeftine gitare, pa je sad tvoja životna šansa da uzmeš instrument vredan puno za malo para? Ili je on glup pa ne zna šta ima, ili si mu simpatičan pa želi da ti pomogne tako što će ti prodati dobar instrument za malo para. Ne kažem da je on prevarant, ne znam, ali zar nisu neke stvari očigledne na bazi običnog zdravog razuma?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest