P 90 magneti-prednosti,mane,karakteristike
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: P 90 magneti-prednosti,mane,karakteristike
Мени се чини да то има далеко више везе са дужином скале него са дрветом од ког је труп. Мислим да боље иду са краћом скалом.
Na to nisam obracao paznju,nego na modele.Ti si to primetio jer vec imas iskustva sa p 90,ja se ne bih setio toga.Hagstrom ima par modela koji zvuce lepo,to je neki zvuk koji mi se svidja.Vintage v 100 gold top zvuci lepo-iz vec navedenih razloga,u sferi interesovanja su mi neki pristupacniji modeli trenutno...Hamer ima onaj lespoliki model Monaco,ali na to je tesko naici i u prodavnici,a jos redje u oglasima,privatno.
Gibson ima SG special sa p 90,polovan je pravi izbor,ali to je investicija koja moze sacekati,mislim-mora...ako me ne popusti potreba za takvim zvukom.
Gibson ima SG special sa p 90,polovan je pravi izbor,ali to je investicija koja moze sacekati,mislim-mora...ako me ne popusti potreba za takvim zvukom.
Meni je P90 odličan magnet, prava mera između svetlog tona singlova i tamnog tona hambakera. Evo po meni odličnog primera P90 u neck-u:
https://youtu.be/RIaAtO6OABE
https://youtu.be/RIaAtO6OABE
Malo neobicna kombinacija-humbucker i p90.Ta Yamaha lepo zvuci,ali nije bas povoljna cena-oko 600 evra.Hm,malo ima i neskladan igzgled,da ne kazem,rogobatan.Za te novce sam jednom natrcao na Gibsona sa p90,polovnog.Mislim da dobre gitare sa p90 nema u grupi jeftinijih instrumenata.
Osim ovog Fendera Modern Player Thinline,made in China,sto opet ne znaci mnogo.Oko 500 evra nof.
Osim ovog Fendera Modern Player Thinline,made in China,sto opet ne znaci mnogo.Oko 500 evra nof.
Šta znam, obzirom na kvalitet delova koji su na njoj mislim da je cena ok, polovna je još povoljnija.pisac wrote:Ta Yamaha lepo zvuci,ali nije bas povoljna cena-oko 600 evra.
Meni je npr. Squer Telecaster Custom II odlična za te pare, polovna ispod 200€, ako ti se ne sviđaju magneti promeniš i vozipisac wrote:Mislim da dobre gitare sa p90 nema u grupi jeftinijih instrumenata.

Nemanja je negde rekao da je taj Squier telecaster custom 2 dobra gitara,ali je ja nikad nisam probao,a ni video uzivo u nekom ducanu...razmisljam,kad bih kupio proveren primerak,pa ugradio neke SD ili rucno radjene magnete,da li bi dobio dobar zvuk?Generalno,gitare Squier su zaista dobre gitare na trzistu,dobre i za razne intervencije.Ne znam da li neko radi te magnete,recimo Goran ?Sigurno da bih dobio bolji ton,no ne znam kako je u osnovi izradjen taj Custom p90 Squier,nikad ga nisam drzao u rukama?Mada,lepo izgleda onaj Butterscotsch model.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Jeste odlicno je radila.
Opet, izrada kao izrada nije neka vrhunska, ali sasvim korektna gitara za da je krljash i ne razmisljas, u bendu se super ponasala, nije se rastimavala...
Inace ja gotivim P90 ali im ne vidim u poslednje vreme primenu za to shto sviramo. Imao sam na Starcasteru 2xP90 i nekako mi nije bilo okej u bridz poziciji je bilo praskavo, tj naginjalo ka recimo telcu ali tanje pa sam zamenio magnet sa hambakerom. U medjuvremenu sam bez invazivne metode stavio ham i u bridz jer je komplet pa da se izbalansira ali i dalje imam P90 koje uvek mogu vrnuti na djitru ako mi se opet bude sviralo takvo shto. U sustini, P90 ima karakter negde izmedju, i ima buzz kao i svi ti matori pikapi, odlican je za studio ili za bluz gitariste ima svoj karakter i pratecha je jazzmaster pikapa koji je po meni najbolji singl coil magnet ikad smisljen (neck pogotovo).

Opet, izrada kao izrada nije neka vrhunska, ali sasvim korektna gitara za da je krljash i ne razmisljas, u bendu se super ponasala, nije se rastimavala...
Inace ja gotivim P90 ali im ne vidim u poslednje vreme primenu za to shto sviramo. Imao sam na Starcasteru 2xP90 i nekako mi nije bilo okej u bridz poziciji je bilo praskavo, tj naginjalo ka recimo telcu ali tanje pa sam zamenio magnet sa hambakerom. U medjuvremenu sam bez invazivne metode stavio ham i u bridz jer je komplet pa da se izbalansira ali i dalje imam P90 koje uvek mogu vrnuti na djitru ako mi se opet bude sviralo takvo shto. U sustini, P90 ima karakter negde izmedju, i ima buzz kao i svi ti matori pikapi, odlican je za studio ili za bluz gitariste ima svoj karakter i pratecha je jazzmaster pikapa koji je po meni najbolji singl coil magnet ikad smisljen (neck pogotovo).

Хм, има једна битна разлика, претеча Џезмастер магнета је класичан Фендеров сингл магнет, Џезмастер је најбуквалније спљоштен Страт магнет. Pole pieces су у ствари магнети око којих је омотана жица, баш као код магнета какве имају Стратокастер и Телекастер. П90 има магнет смештен испод pole pieces, налик хамбакеру. Једина сличност између Џезмастер магнета и П90 магнета је то широко мотање жице због ког комплетна скаламерија "хвата" вибрацију жице гитаре већом површином, и што оба типа магнета имају већи output од осталих сингл магнета, али звук Џезмастер магнета у ствари више личи на звук мало маснијег Страт магнета него на звук П90 магнета. По мени се посебно чује разлика када се свира у нижем регистру.
To je to,bluesy ton,i taj RollingStones atak.I sa stock magnetima moze da se nadje ton koji mi se svidja.Pogledacu kakva je ponuda magneta p90.Hvala.
Izvini popio sam neku rakijicu sa komsijom pa nisam bas koncentrisan, a zainteresovan sam. Na koje magnete mislis?pisac wrote:To je to,bluesy ton,i taj RollingStones atak.
Rec je konkretno o Squier telecaster sa p90
Natrcao sam i na video sa Seymor-Duncan magnetima,na toj gitari,i tu stvarno zvuci dobro.
Natrcao sam i na video sa Seymor-Duncan magnetima,na toj gitari,i tu stvarno zvuci dobro.